CORNELA: ach jo, chytat se za slova seriozní diskuzi asi taky nepomůže, tu mělo navodit hned mé původní "lze uvést zdroj?". dobrá, zjevně nejde, místo toho se tady ale dočítám opakovaně o milionu výzkumů (z kterých ale nelze uvést jediný konkrétní). a dodat "je to prostě fakt jako kübler-ross" už je úplně absurdní, protože u toho modelu i sama autorka důrazně varuje, že to není žádný dogma, že ty fáze nemusí vůbec takto proběhnout a kritici tomu vyčítají, že je to naprosto nevědecké. ale pokud jsi se tedy pasovala na hlas všech onkologů světa, budiž...
LENDULIK: hele já jsem původně přišel hledat zkušenosti a podporu, protože se mě to aktuálně osobně týká a protože to, co prožívám, určitě není úplně běžná životní situace, s kterými jsem se dosud setkal a nevím, co všechno mě čeká, tak se snažím nasát informace. a v tomhle ohledu jsem opravdu vděčnej za reakci
SHASHA_KRASTY:
Upřímně, tuhle diskuzi jsem začal sledovat až nyní, když se mě začala týkat, historii jsem nepročítal. Já tudíž opravdu nevím, jakou mají ostatní ID vazbu k tématu rakovina. netuším, co činí z Cornely autoritu v tématu. nelíbí se mi, že relevantní výtku, nebo žádost a podložení svých tvrzení, kterým dělá z většiny onkologických pacientů nějaké duchem nepřítomné, arogantně odbude odpovědí typu "prostě je to fakt, říkají to všichni onkologové a komu se to neslučuje s jeho zkušeností, je prostě výjimka potvrzující pravidlo". v tom já moc podpory neshledávám. ale fajtovat sem s nikým chodit nepotřebuju, v tohle ohledu si budu šetřit síly na důležitější boje. takže pokud se tu chcete navzájem dál plácat po zádech, jak to máte zmáklý, a ještě se k tomu cítit jako buchvíjak podpůrná komunita, budiž vám to přáno...