• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    EVILMIND: no pověra nevím, já teda cejtím oproti svýmu standardu s vlasama významnej rozdíl, když je pod nulou :)

    KOOTCHA: komplet holej jsem nebyl po těch dvou cyklech, tak uvidíme. a hlavně, že odpoví někdo ;) díky! každopádně "přeorganizování ochlupení" zní zajímavě.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SPLIFFBOY: btw hlava v zime nemrzne, to je jen povera, ze by takovej vlasovej povrch, co vetsina lidi normalne nosi, bez dalsi ochrany nejak vyznamne tepelne izoloval... mozna nejaky super husty afro, ale to asi nemas... ;)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    jako je mi trochu blbý že furt odpovídám jen já, ale přesto... Skoro hned. Třeba po tom měsíci to bylo takový chmíříčko a pak to postupně zesilovalo. Ale do původního stavu nevim jak dlouho to trvalo. Ale mně se teda přeorganizovalo komplet ochlupení na těle, tak jestli jsi byl taky celej holej, tak tě možná čeká ještě překvápko :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    za jak dlouho po skončení chema vám cca začaly zas růst vlasy normálně? než jsem je začal holit, většina mi jich vypadala, ale ne úplně rovnoměrně. teď jsem, myslím, 3 týdny po poslední dávce cytostatik, funguju už úplně normálně, ale hlavu holím pořád, abym i to nedorůstalo jen místama. a nevím, kdy tomu můžu dát šanci už. je mi jasný, že teď ještě zdaleka ne (tři týdny po prvním chemu mi vlasy teprve vypadaly)... ale chtěl bych je co nejdřív, mrzne mi hlava a lekám se zrcadla :) dík.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MILIS: spis vtip, ne?
    MILIS
    MILIS --- ---
    We-ve Been Pooping The Wrong Way!.mp4 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ez5hHox7qgs


    z toho nejzavaznejsiho hlediska to spada sem, tak mne pripadne nekamenujte.. /reklamu neresim
    dle meho nazoru relevantni info
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Léčí si rakovinu. Půjde za to sedět? | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/53237/leci-si-rakovinu-pujde-za-to-sedet.html
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    červený jsem měl asi celkem "v pohodě" (jako že mi byli vždycky schopni dát chemo). Na bílý jsem si píchal do břicha neulastu - za lidových asi 23 000,-/ ks (*8) a to se pak řinuly jak z fontány.
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    jen tak mimo: ten problem s krvetvorbou po chemu, pripadne po ozarkach jste meli vsichni?
    ja ze mi pride ze tim trpi kazdej a kolem mne tenkrat skakali jak kdybych byla naka vyjimka nebo co
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    LENDULIK: jo, já určitě, já to mám na chvilku. a ty problémy s jídlem se taky nějak poddají. zatím jsem shodil asi 5 kilo, ty mi snad ani chybět nebudou, a pokud shodím ještě něco, přes vánoce se určitě spolehlivě zahojím :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    SPLIFFBOY: ty to das taky :-) s tim jidlem asi nejsou spatny ty nutridriny no..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KOOTCHA: to rád slyším. každopádně jsem strašně vděčnej, že z těch původně plánovanejch čtyř cyklů to maj bejt skrz ty slušný výsledky cykly jen dva, to prostě přečkám, to není takový drama (a prací se nestresuju, to je spíš ze soucitu ke kolegům ;). každopádně můj nekonečnej obdiv patří všem, kdo se s tímhle svinstvem museli, nebo ještě musej prát delší čas a daj to.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Každej to má jinak, ale pro mě ten první cyklus byl nejhorší 1/ jsem nevěděl co se bude dít 2/ tělo bylo taky trošku překvapený. Ten druhej bude snad lepší - u mě byl. Držim palce. A v tý hubě jsem to měl taky jak vymazaný indulonou a nemohl jíst, ale přešlo to celkem rychle. A prací se, prosim tě, vůbec neunavuj :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    jo a ještě malej postřeh k těm nevolnostem... zofrany jsem pak užíval čím dál tím méně a kompenzoval jsem to spíš tim hulením. účinky zofranu mi přišly celkem zanedbatelný a navíc mi ta chemická jahodová pachuť v puse chuť do jídla spíš brala, což u hulení bylo aspoň opačně.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    díky za předchozí reakce. nevolnosti ustoupily po několika dnech, fígle s jídle jsem moc nevychytal, ale zvracel jsem fakt jen večer, tak se to nějak přežilo. nicméně sranda to furt není no, mě se ty dopady hezky plynule střídaj. po zvracení přišly průjmy, to byla ještě oproti ostatnímu sranda, byť teda pamatuju i noci, kdy jsem pomalu usínal na záchodě. no a pak přišly horečky! to když mi došly bílý krvinky, v podstatě úplně, jak pak ukázal krevní obraz, a složila se mi imunita. takže jsem teď ještě na antibiotikách (průjmy vítejte zpět!) a spoustě dalších léků (injekce na krvinky, prášky na krevní destičky, prášky na to, aby mi po prášcích na krevní destičky nebylo blbě). každopádně největší peklo je stav moji dutiny ústní. mám totálně zničený sliznice (tváře zevnitř, horní ret zevnitř, jazyk), takže mě bolí polykat jídlo, polykat pití, mluvit... dostal jsem na to nějakej gel na kloktání, po třech aplikacích zatím moc nepozoruju zlepšení, ale snad se dostaví. s ohledem na ten vývoj situace se moje onkoložka rozhodla vynechat dopich bleomycinu, kterej měl proběhnout včera, nicméně příští středu se držíme plánu a startujem druhej cyklus. v práci jsem oznámil, že se beze mě holt musej obejít dál, že na uschopnění to nebude. a chci to mít už všechno z krku. jo a od včerejška už i ve velkym pelichám. takže už je to asi kompletní balíček vedlejších účinků :) tak snad už mě nic dalšího nepřekvapí, jen zatnout zuby a držet.
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    SPLIFFBOY: ja muzu jen ze zkusenosti potvrdit to nize napsany od Kootchi: ta nevolnost Te snad brzo prejde, ja osobne sem to mela v navalech, nebylo mi zle treba celej den, jen chvilema, ale za to tak ze sem lezla po kolenou a boje s udrzenim jidla sem teda samovolne vzdavala.
    co se tyce stravovani, teoreticky by Ti meli doporucit "dietu", ale jinak plati ze jist co Ti v zasade dela dobre, zahulit si podle mne taky funguje. mne dost vyhovoval vyvar bud hovezi nebo kureci, brambory se spenatem, fazole s vajickem a naopak sem se dost vyhejbala stavam vseho druhu a zelenina ani ovoce ve mne nevydrzelo ani pul hodky. ale pocitam ze to sou presne ty tezce individualni veci.
    ad rozbodana ruka: ja sem na to mela kecy, ze se mi to blbe hojilo,tak mi to ted pokazdy davaj jinam a nepoznal bys vubec nic, mozna to zkus taky? :)
    a ad vlasy: cepice sou in! ja ani po roce nemuzu odvyknout a to uz vlasy mam :)))
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    KOOTCHA: už jsem si něco přečetl v tom cos psal dřív...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Neboj, můžou ti to píchnout ze shora na dlaň, na zápěstí, na předloktí...Tip ti já nedám. Třeba někdo jinej. Prostě jez na co máš chuť. Jestli už máš zdeformovaný chutě, tak tě čeká spousta novejch vjemů :) (mi kofola chutnala jak vajíčka, kyselý jsem vůbec nemohl atd.). Dej si co máš rád, viď... A jestli chceš něco, co by ti mohlo třeba helfnout, tak asi ovocný šťávy. Ideálně červenou řepu. Ale na to taj jsou jiný odborníci. Co máš před sebou? Co máš za sebou? Co ti vůbec přesně je?
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KOOTCHA: ale jo, to je mi jasný, že ve finále mi nezbývá, než to skousnout a přečkat. šlo mi spíš o nějaký tipy... co jíst, kdy jíst, jestli to mám vůbec nějakou šanci ovlivňovat... aktuálně samozřejmě vnímám, že podvědomě jíst přestávám úplně. čím míň sním, tím míň se toho pak snažím v sobě udržet. kortikoidy nemám a kapačky bych taky chvíli rád oželel, do teď mám levačku z infuzí úplně zdevastovanou.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SPLIFFBOY: Hele myslim, že to nebude dlouho trvat. Ber to tak, že to prostě rozdejcháš za chvilku a že se konečně ten problém aspoň řeší. Prostě teď to chvíli musíš zkousnout a bude to stát za to. Si pamatuju jak to do mě tlačili ze začátku a já nechtěl nic a všichni že musim jíst. Máš kortikoidy? Jestli jo, tak za chvilku si dost možná hodinu po obědě půjdeš dát ještě jeden oběd :). Tolik jsem toho snad v životě nesežral, co v tý době. A to asi týden po tom, co jsem nemohl jíst nic. Prostě si s tim nelam hlavu. Oni ti to daj kdyžtak v pytlíku do kapačky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam