• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    RIP: jako dítě jsem si myslel, že obloha na talíři je podle oblohy na nebi...že maso je vlastně takové slunko, mrambory mraky a kolem toho tedy to zelí... :))
    RIP
    RIP --- ---
    Mně zas někdo hlásil, že byl v restauraci, kde do německého menu přeložili "zeleninová obloha" jako "Gemuese Himmel".
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    To bych musel vedet, jak se to dela :D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZIDANE: ruku na srdce, co cekas od podniku s takovym nazvem? :))
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    KAREN: Jo, s tím mě vytáčívali i u nás v "Papání u Císařů" - cokoliv tam bylo s knedlíčkem, brambůrky, okurečkou a k tomu masíčko a na zapití pivíčko, já si tam připadal jak u buzerantíčků.
    SILENT
    SILENT --- ---
    Ona takova candlestick sauce take jeste z ceskych restauraci uplne nezmizela...
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: bude lepší, když budeš používat přímý odkazování na příspěvek :)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    VEETUHS: nahodou, me jednou prohanlo recene ovoce s takovou vasni, ze se tomu jmenu v anglictine vubec nedivim :D
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    KAREN: to mi pripomnelo listek se zmrzlinami, kde bylo samy vasnivy ovoce
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    KAREN: tak to je opravdu slusny :DDD
    KAREN
    KAREN --- ---
    jo, jsou to sileny kreativci;)) kdyz se k tomu prictou jejich zdrobnelinky typu "s bramburkem sypanym pazitkou" nebo metafory "na luzku z listoveho salatku", je to hotova harlekynka;)
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Ale kdež! Stejný model jako tournedos Rossini. Jenom zapomněli poznamenat, jestli pojmenovali ty plátky po Francisi, Rogerovi nebo Kevinovi ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAREN: ale jsou vynalezavi, to se jim musi nechat :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    ... malem bych zapomnela:

Anglická jatýrka na grilu s opečenými plátky slaniny Bacon
    KAREN
    KAREN --- ---
    Sirlonské medailonky ze dvou druhů mas „Ala Chipolate“

- dnesni poledni menu restaurace Hybernia. krome toho, ze mivaj silenou spoustu preklepu a dmnci, tak tam maj taky pekny perly;)
    AIAX
    AIAX --- ---
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=606184

Jde především o poslední větu, u té jsem byl doslova u vytržení.
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---

titulka lidovek...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    RIP: Strážci času - v tiráži je "Z německého překladu..." Odpovědná redaktorka prom. fil. Libuše Šrejtrová. Na konci je dokonce autorův doslov pro české vydání!
    SILENT
    SILENT --- ---
    VANEK: aha, dik za nasmerovani... no jak rika jeden starsi profesor z olomouce - co bych cetl, jeste bych se matl.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SILENT: Málo čteš http://malyctenar.bloguje.cz/682538 - na vysvětlenou, nadělal prachy v computer Pressu a od té doby si užívá (postupně přešed od casanovovství k otcovství) a vydává, naposledy http://www.melvil.cz/index/a/kniha-ahoj-tati
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam