• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    ANNIKA: vždyť PATISLAV: píše, že to zní staticky... ;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SHINIGAMI: Přečetla, jenže to je moc dlouhý na to, abys si pamatoval každý slovo a každu reálii.
    Sekretář mi spíš evokuje takový ten škříňostůl:o)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    SHEALA: pripadne ruzni asistenti
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PATISLAV: tedka sou to vsecko office manageri. Ale mam dojem ze driv sekretar jako povolani bylo.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    A málo který muž, který by dělal pomocné kancelářské práce by o sobě řekl, že je sekretář. Zní to tak...staticky :)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNIKA: To sis to nejdriv neprecetla?:) Co treba sesterstvo? I kdyz to evokuje spis takovy ty americky univerzitni spolky;).
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    KOMPAS: A stejně tak o sobě klidně řeknu, že jsem student, přestože jsem studentka. Ale to už je trochu jiná kapitola:o)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    KOMPAS: a feministky proti tomu bojuji :)
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    ANNIKA: Proč ne? Vždyť třeba ve sportu ženy běžně tvoří mužstvo. :D
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    ANNIKA: Treba bojuji i za pravo uzivani nazvu bratrstvo :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak jeden můj vlastní

V povídce je řeč o jakési blíže nespecifikované sektě, tak ji zvesela překládám jako bratrstvo. A těsně před koncem dlouhé povídky vyjde najevo, že je to sekta šílených ženštin, které by rády vyhladily muže z povrchu zemského.
    Něco mi říká, že jsem pro ně nezvolila nejvhodnější výraz...chjo, jdu mazat:o(
    VANEK
    VANEK --- ---
    Včerejší Právo:

V dubnu nejprve Marván poslal nouzový signál, že Egypt a Sýrie chystají vpád na území, která jim Izrael v červnu 1967 zabral. Šéf Mosadu Zamir za ním okamžitě odletěl do Londýna a vzápětí židovský stát mobilizoval na severu a jihu země desítky tisíc záložníků. Zbytečně: útok avizovaný Marvánem se 15. května nekonal.
    Proto když agent s krycím jménem „Zeťák“ na podzim do Tel Avivu opět hlásil eminentní útok, bylo už jeho varování bráno na lehkou váhu.
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Včera na večerní Nově: "...jsi nekompetentní blbec."
    Předpokládám, že v originálu to byl "incompetent twit."
    SALO
    SALO --- ---
    MATEEJ: slusny hungrish :)
    RIP
    RIP --- ---
    DASHA: Případně "dávenky" (vzor "Kávenky").
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    VANEK: No, překlep to asi nebude. Ovšem zda bylo záměrem maďarského brand managera, aby si zákazníci vychutnali všechny jazykové nuance, které se k tomu názvu vážou, to ti nepovím.
    DASHA
    DASHA --- ---
    "dušenky"
    VANEK
    VANEK --- ---
    MATEEJ: Není tohle záměr?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Když už jste vyrazili tímto směrem, tak si neodpustím, abych neuvedl u mnohých z vás jistě provařené www.engrish.com.

Malá ochutnávka, zejména pro milovníky Palahniuka:

SILENT
    SILENT --- ---
    RIP: koluje historka, ze jeden americky stat musel skartovat vsechny volebni litsky pro mistni referendum, protoze na nich byla otazka, zda dovolit "Smoking in pubic places."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam