• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SILENT: to by měl stejně, myslím, že ti je levice mnohem bližší...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    AIAX: právě že má...
    AIAX
    AIAX --- ---
    MATEEJ: :)))
    SILENT
    SILENT --- ---
    MATEEJ: to bych pak musel asi za martym b. (koncim ot)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SILENT: Jenom si dej pozor, aby se v rámci zintenzivnění předvolebního boje nepřejmenoval na Jirku.
    SILENT
    SILENT --- ---
    jestli si to nechal zmenit pred peti lety a nema to v rodnym liste, tak volim paroubka
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    S_M_LOMOZ: Vágní na tom je, že tím tak trochu naznačuje, že to v těch dokladech má odjakvždycky, ale přitom si mohl zařídit změnu třeba před pěti lety.
    AIAX
    AIAX --- ---
    S_M_LOMOZ: V rodném listu určitě nemá Mirek.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    MATEEJ: Jmenuje se Mirek. Přinejmenším na kandidátkách do voleb musí být uvedený přesně tak, jak se jmenuje.
    Proč je formulace "mám to v dokladech" poměrně vágní? Ona smí být v dokladech uvedena domácká podoba skutečného jména a to jméno samo ne?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MATEEJ: No jasně, a když ještě nebyl nikdo extra a musel ty doklady na úřadech předkládat, nikdo si toho nevšiml.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    SEEKER: IMHO se jmenuje Miroslav, ale protože v americké a britské politice je v posledních letech trendy říkat si zdrobnělinami (Dick Cheyney, Bill Clinton, Al Gore, Tony Blair), říká si taky tak. Jeho vyjádření, že to tak má "uvedeno v dokladech" je poměrně vágní.
    KATIA
    KATIA --- ---
    JAEN: :-)
    JAEN
    JAEN --- ---
    JESSIEATREIDES: vidíš, to jsem nevěděla.. pořád je co se učit;) sice mě napadlo, že to bude asi tenhle titul, ale protože jsem měla blbě spelling, slovník mi nepověděl nic o použití. dík.

KATIA: no mě osobně to téma ještě bavit nepřestalo, ale počítám že bude vhodný založit na to speciální auditko, protože jestli tady to slovo na "s" padne ještě jednou, dostanem zaracha;)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    JESSIEATREIDES: ne já to myslel jinak, mě jen nějak nedošlo, že on se tak vlastně menuje, že to není miroslav či podobně (takže mi to přišlo jako kdyby tam bylo his excellency franta)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SEEKER: his excellency se používá bez ohledu na to, jestli je tím míněn topolánek, krveřžíznivý africký diktátor nebo ministr zahraničních věcí severní koreje. je to projev úcty k jeho postavení a zejména k zemi/organizaci, kterou zastupuje. i generální tajemník osn je jeho excelence, stejně tak velvyslanec země v zemi jiné.
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    JESSIEATREIDES: obzvlášť his excellency mirek je naprosto v pořádku :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    JESSIEATREIDES: ja nic nerikam, jenom jsem dala odkaz na puvodni clanek... nebo jeden z puvodnich clanku... kdyz evidentne par lidi tu informaci tenkrat prosvihlo...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KATIA: v anglicky mluvících zemích - zejména v koloniích, je premiér/prezident země, ministr zahraničí nebo šéf parlamentu či guvernér provincie vždy His/Her Excellency. Jestli to někomu přijde divné, měl by si rozšířit obzory.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JAEN: His Excellency
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam