• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MATEEJ: zhledl
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Nedávno jsem v televizi shlédl další vyhlášeně špatně přeložený film, Adams Family, u které mi kdysi přišlo, že jsou to jenom pomluvy, prostě ne každá slovní hříčka lze převést ideálně, ale před třemi týdny jsem musel uznat, že ten překlad je opravdu nevalný. Když je paní Adamsová v personální agentuře (nebo snad na pracáku?), tak je řeč o jejích "schopnostech pro domácnost". To mi z těch kiksů utkvělo asi nejvíc.
    KAREN
    KAREN --- ---
    JESSIEATREIDES: jo, preklad tohoto serialu je sama perla... driv jsem u toho doma obedvavala a parkrat jsem se nehezky zakuckala ,D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Sou to prostě zlobivý holky.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Gilmorova děvčata: Rory se ptá otce: Dáš si něco k pití? Jo, sodu, děkuji. Za minutu Rory přichází a ve sklenici má colu, samozřejmě... ;o))
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    O víkendu jsem mrkl na chvíli na van Hellsinga (já vím neměl jsem to dělat ani těch pár minut, ale zabíjel jsem čas před LXG) a kromě toho "van" mě ještě zvedalo, že syn rumunského šlechtice (nekrálovského rodu) je princ. Asi jako kdyby Rumcajs dráždil prince-pána.
    SILENT
    SILENT --- ---
    JESSIEATREIDES: bezpochyby
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SILENT: aby nedošlo k nedorozumění, tahle [ JESSIEATREIDES @ Perličky z překladů ] poznámka není mířena na tebe.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    CATT: jen a pouze Číňani s americkou resp. britskou školou.

SILENT: spíš absenci myšlení v angličtině. to má ostatně i nejeden absolvent anglistiky-amerikanistiky, že ano...
    CATT
    CATT --- ---
    Já komunikoval s HK číňany a ti umějí slušně anglicky, i když taky to občas byla šifra.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ADITU: absenci anglictiny
    ADITU
    ADITU --- ---
    MRTVY_KENNY: podobnym stylem mi pisou Cinani ... to by me zajimalo, co ma spolecneho bulharstina a cinstina :) mimo absence latinky :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    MRTVY_KENNY: mi podobně píšou Bulhaři střídavě v angličtině a ruštině - až se zdráhám určit, která verze je zábavnější :-D)
    MCD
    MCD --- ---
    včera v jakýmsi krimiseriálu na naší vaší televizi policajt říkal, že jako malý školák dělal za domácí úkol panorama z "civilní války".

MRTVY_KENNY: nějak si nedokážu vybavit, jak zní bulharština, ale možná má blíž k češtině, než má tohle k angličtině ;-)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MRTVY_KENNY: rozkošné...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    teda moc nevim, kde se sverit, ale me drti bulharska kolegyne svou anglictinou v mailech, tak pri patku snad odpustite..

Dear Hinek,

Today in Plovdiv have a zero additivation again. Could you cheek and solved this problem.
    Thanks in advance.

nebo dnesni:

Hi,

I understand. I will wait answer with you.

Beat regards,
    Maria
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    FENGLIZHUAN: z té fotky taky nemůžu...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KAREN: něco mezi tímto

a tímto

KAREN
    KAREN --- ---
    HADRADAR: mozna krizenec vlkodava a vlkodlaka;)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    HADRADAR: Nebude to jeden z těchle ortofonických nešvarů, tohleto oslabené "l"? Taky s tím mívám probémy.
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    Při sledování filmu Underworld: Evolution v českém dabingu zazní z úst hlavní hrdinky slovo "vlkodak." Přemýšlel jsem jestli nemohla myslet spíš "vlkoduck," ale kontext tomu neodpovídá ;-) Každopádně si člověk udělá obrázek o rozhledu oné dabérky a těch v režii, jestliže takový kiks pustí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam