• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    ZIDANE: Ovsem napriklad na kalciove injekce se chodilo k doktorovi uz nejmin pred petadvaceti lety.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Z dnešních LN (článek byl trochu zmatený, tak jsem si vygoogloval originál):

…agenti zvaní kidon podle hebrejského slova pro bajonet trénují s ručními granáty, učí se zamaskovat bomby, vstříknout smrtící injekci v davu a zabít tak, aby to vypadalo jako nehoda.

the kidon practise with a variety of handguns, learn how to conceal bombs, administer a lethal injection in a crowd and make a killing look accidental.
    ZCR
    ZCR --- ---
    OKBOY: naopak, karbohydráty triumfují, protože carbohydrate :-)

ZIDANE: tak zcela systematicky je voda oxan :-) a zcela nedávno měli puristi skvělou příležitost při posunu alkin ---> alkyn
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    TRPASLICE: Magnesium a kalcium mě osobně sere, vápník a hořčík jako nic? Česky se neumí? Za chvíli budeme pít...jak ono je chemickým názvoslovím H2O, oxid vodný? Ale jo, chápu, že v reklamštině zní magnesium odborněji... silikonový čip je druhá věc, s tím se naštěstí moc nesetkávám a když se řekne, že je něco silikonové, vybavím si kozy.

Oxid uhličitý - no naštěstí mě tahle změna minula, za nás už na ZŠ byl oxid, kdybych zažil kysličník a pak změnu na oxid, nejspíš remcám taky, zatímco teď když se řekne kysličník, vybavím si peroxid vodíku :)
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Zidane: Magnesium a calcium mi tak nevadí, protože mají alespoň smysl. Připadá ti to horší než přechod z kysličníku uhličitého na oxid uhličitý? Silikonový čip už je problém...
    DYSNY
    DYSNY --- ---
    ZCR: pak prijdou kremikova prsa
    ZCR
    ZCR --- ---
    ZIDANE: no, horší jsou spíš tyhlety silikonové čipy... :-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ZCR: No co, v jogurtech máš taky kalcium a jinde zase magnesium, už jen čekám, kdy budeme dýchat oxygen...
    MORMEGIL
    MORMEGIL --- ---
    ISTEVE: Ano, nedávno jsem to odmítnul odkliknout, protože to je děs a hrůza. A je to dlouhodobě známo.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Odklikaval jsem smluvni podminky na google analytics, a vybaflo na mne tohle:
    "2.1 [... vycet podminek, za kterejch se neplati ani nad limit pageviews ...] zdarma se žádným omezením počtu Page View."

Tak jsem pokracoval dal, a je toho tam plno, jako napr.:
    "11.1 Nic v této Smlouvu nevylučuje nebo neomezuje odpovědnost kterékoliv Strany za: "

Mam podezreni, ze to proslo strojovym prekladem a pak jen rychlou korekturou :)
    FIN
    FIN --- ---
    ZCR: majitel auta je patrně nejbohatší tvor ve vesmíru...
    SILENT
    SILENT --- ---
    SUCZKER: rika se jim novinari
    ZCR
    ZCR --- ---
    SUCZKER: jenom pro doplnění - "rare earth metals" = "kovy vzácných zemin" aka lanthanoidy... ;-)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ZCR: Tak dobre, tak doufam, ze muzu aspon rict, ze prekladatele agenturnich klepu v Novinkach jsou mizerne placeny... ;) Jestli ne, tak si du stoupnout do fronty...
    ZCR
    ZCR --- ---
    ALADAR42: uch ech...

jinak právě zaperlily novinky:

"Lanthanum
    Hlavní součást při výrobě nikl-metalických baterií pro hybridní auta - především oblíbený Prius firmy Toyota, jehož produkce je spojena i s dalšími vzácnými prvky neodymiem, praseodymiem, dysprosiem a terbiem. Toyota spotřebuje asi 7 500 tun lanthana a 1 000 tun neodymia ročně. Společnost proto usilovně hledá zdroj vzácných hornin mimo Čínu."
    (redaktor nejspíš neslyšel ani o existenci těch prvků, natož o jejich českých názvech... a 7 500 tun lanthana, podle vzoru lachtana...)
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    ALADAR42: myslim, že to byl vzduchový vak. nicméně o chvíli později úřadoval Bob Naděják :)
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    ZCR: Zrovna ted melo Bartovo Ferrari "vzduchovy bag" :D
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SUCZKER: hele, těch záseků je tolik, že si jich i ve stavu největší zhulenosti všimnu asi tak deset za hodinu sledování dabovaného (titulkovaného) programu (a dokonce i v překladech takových hvězd, jako je Hábová) a už ani nejsem schopna je zaznamenávat... ztráta času. a jsou na všech kanálech.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    speciálně na kanálu "Spektrum" jsou záseky v těch překladech dnes a denně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam