• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    _THE_WOLF_: "Už jsem ti o tom řekla a nedívej se na mě se smíchem, protože to není směšné."
    (aspoň že hned u toho je odkaz)
    _THE_WOLF_
    _THE_WOLF_ --- ---
    Graigová pak špatně předstírajíc královnu řekla: "Zdravím tam, mohla bych, prosím, mluvit s Kate, mojí vnučkou?"

Znásilnili mě, přiznala kdysi dívka v rádiu, jež napálilo zdravotnice - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/zert-australskeho-radia-kvuli-tehotne-kate-fk6-/zahranicni.aspx?c=A121208_145415_zahranicni_ipl
    SILENT
    SILENT --- ---
    (SILENT: to je idelani priklad pro deti)
    SILENT
    SILENT --- ---
    LADKAW: nebo nedavno na CT24: "Disidentka Aun Schan Su Ťij - heroin chudých."
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    To záleží na tom, co si představuješ pod pojmem perličky? :)
    Mezi mé nejoblíbenější patří:

Come closer - Pojď, zavírači
    LADKAW
    LADKAW --- ---
    ahoj, poradíte mi nějakou pěknou a vtipnou překladatelskou perličku, která by se hodila jako příklad pro děti (jednalo by se o překlad z aj do čj)? Dík
    RIP
    RIP --- ---
    JESSIEATREIDES: Agreed and promised.
    /Jako že od ní máš jenom email bez háčků a čárek a nevíš, jak se jmenuje přesně? :-)) Ká to elektronická doba :-)/
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    do verejného klubu?

wise it is not, young Padawan
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RIP: kateřina becková nebo bečková, starší dáma. neventilovat ven, prosím, jsem vázaná smlouvou.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CORWEX: Červený traktůrek mi pije krev od té doby, co ho můj dvouletý synek našel na netu. Tak konzistentně klopotný překlad se jen tak nevidí.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    Dnes seriál Červený traktůrek, díl "The Beast of Babblebrook": česky ovšem "Příšera z bublinkového potoka"
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZCR: "povýtce komerční filmová industrie Hollywoodu"!
    ZCR
    ZCR --- ---
    Fištejn zneftipňovatel:

"Dream of Californication", Sen o kalifornizaci, se jmenuje jedna z nejznámějších skladeb rockové skupiny Red Hot Chilli Peppers. Zhruba stejný je název ohromně vtipného televizního seriálu, který i my můžeme sledovat v pozdních nočních hodinách."

USA: Kalifornizace Ameriky - Neviditelný pes
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-kalifornizace-ameriky-dcp-/p_zahranici.asp?c=A121129_200128_p_zahranici_wag
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Takže v epizodě je to "římský" a jen to pojmenoval nějaký blbec. Aspoň to.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Na uložto zahlédnuta epizoda Smrtících válečníků "Románský centurion vs. Rajputský bojovník"... románský? Vážně? A co přesně se tu někomu nelíbí na slovu "římský"?
    Je to tam dokonce víckrát, takže to asi nebude blbost jen jednoho konkrétního člověka, co to tam nahrál. Schválně to stahuju, abych zjistil, jestli je debil jen ten, kdo to tam nahrál a pojmenoval nebo jestli je banda blbů už na TV Fanda...
    RIP
    RIP --- ---
    ECLECTICA: :-))) Vizorvizó... hau typikél!

Když jde o to udělat z kopance krásné umění, leave it to the French :-)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ECLECTICA: mě to prostě baví a občas je škádlím tím, že tak mluvím taky :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RIP: tak. Měli jsme kdysi francouzského školitele. jeho otázka, zda budeme pracovat "vizorvizó zi lünš" se mi hluboce vryla do paměti :-)
    RIP
    RIP --- ---
    ECLECTICA: Jejich "ze englíž agzán¨"? :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    UNREALONE: ten přízvuk mi teda mnohdy připadá jako zabiják veškeré konverzace :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ECLECTICA: náhodou ty co znám já jsou v pohodě a anglicky umí perfektně...a ještě maj legrační francouzskej přízvuk :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam