• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    VANEK
    VANEK --- ---
    UNREALONE: Ale ne, kilokalorie čipsů stojí míň než kilokalorie chleba.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ALEXIS: to že stojí míň než chleba teda znamená, že kilo čipsů stojí míň než kilo chleba? ;-) nejsem expert na výživu, ale i když je to tučný a slaný, tak bych volil spíš ten chleba...

...ale dost OT :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    UNREALONE: v CR su cipsy drahe, ale v UK stoja lacne chipsy menej nez chleba a zasytia viac pretoze obsahuju hromadu tuku a sol... ;)
    IDLE
    IDLE --- ---
    UNREALONE: Ne že by hranolky dávaly o moc větší smysl. Prostě je to levné a zaplácne žaludek. Jeden známý si kdysi spočítal, že nejlepší koeficient nasycení/cena mu dávají buráky. Možná, ale žít na tom bych nechtěla. :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    UNREALONE: FYI v Británii jsou čipsy laciná základní složka potravy.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    IDLE: no ono to opravdu nedává moc smysl, že by si někdo kupoval slané brambůrky/chipsy, když je tak chudej že nemá co žrát...
    ...možné je taky že by to poplet fotbalista
    IDLE
    IDLE --- ---
    ZIDANE: A nechceš si to radši dohledat, než začneš teoretizovat?

"I was so poor I’d live on crisps and water"
    Yookos: The Excellence Forum: Demba Ba proves being born poor is not a hinderance to success
    http://www.yookos.com/community/theexcellenceforum/blog/2013/01/03/demba-ba-proves-being-born-poor-is-not-a-hinderance-to-success
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    To byla chudoba. Byl jsem o vodě a brambůrkách, přiznává Demba Ba, jehož láká Chelsea - Sport.cz
    http://www.sport.cz/...bal/premier-league/clanek/441782-to-byla-chudoba-byl-jsem-o-vode-a-bramburkach-priznava-demba-ba-jehoz-laka-chelsea.html#hp-sez

Doufám, že ty "brambůrky" jsou špatně pochopený výraz "chips", protože "fish and chips" je regulérní jídlo. Pokud by musel počítat každou penci, aby měl střechu nad hlavou a co jíst, silně pochybuju, že by si kupoval zrovna brambůrky, resp. to, co "brambůrky" znamenají tady.
    VANEK
    VANEK --- ---
    rushid + huhla, http://www.okoun.cz/boards/medialni_mrdky?contextId=1065043143#article-1065043143
    ME.sk prohnali cesky clanek (asi z iDnes) Google translatorem, trosku jej postelovali a zverejnili. Byla to zprava o prohre Cechu na MS U20 s Americany.
    Unikla malickost, v soupisce _americkeho tymu_ byl hrac s ceskym prijmenim Trouba, ktery byl timto agilne prejmenovan na Rúra.
    Puvodne tady, soupiska uz vaporizovana
    Mladí Američania a Rusi postúpili do semifinále | Hokej | sport.sme.sk
    http://sport.sme.sk/c/6653571/mladi-americania-a-rusi-postupili-do-semifinale.html

V české sestavě zas vznikl Baran, Baránok a Nemec bez háčku.
    Soupiska ve fázi, kdy vaporizovali jen Rúrovu asistenci, zde: http://www.imagehosting.cz/?v=rura.jpg
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Zdravotně postižené paměťové úložiště... no, to už jsme asi v éře biopočítačů. :-)
    IDLE
    IDLE --- ---
    Tohle ulovila moje sestra. Software pro správu diskového úložiště či co.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZIDANE: jak EVYA spravne napovida, ze ta shoda je gramaticka.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    ZIDANE:
    1/ OT
    2/ máš o tom představy jak Hurvínek
    EVYA
    EVYA --- ---
    ZIDANE: A co třeba "osoby vytvořily"?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    SILENT: MORMEGILem uvedený případ má i "vytvořili", takže tam by to napadnout nešlo - je tam i tvar obsahující muže i ženy.

Já mluvil o ZIDANE:, kde už by to bylo psáno vyloženě v plurálu ženského rodu - např. "autorská práva se vztahují na vše, co jste svou prací pro firmu XXX vytvořily" - vytvořily ženy, s muži se tam přece nepočítá. Pokud i muži, muselo by být "vytvořili".

A na nějaké "bylo to myšleno tak a tak, je to jen překlep" by se ti i průměrný advokát mohl vybodnout a napadnout to, protože co je psáno, to je dáno a že to bylo myšleno jinak, to by mohl říci každý.
    Kdyby se mělo koukat na překlepy, nemohl by třeba zákazník v obchodě uhádat plazmovou televizi za 1500 Kč, ač to na cenovce bylo, protože to v tom případě opravdu byl překlep a chyběla jim tam nula. Ale zákazník se ohnal klamavou reklamou a že požaduje výrobek za cenu u něho uvedenou - a dostal ho.
    Že to pak asi naúčtovali dotyčnému, kdo tu špatnou cenovku spáchal, to je druhá věc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZIDANE: a ted zkus prijit na to, proc bys to prohral i z cestinarskeho hlediska.
    FIN
    FIN --- ---
    ZIDANE: ne
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MORMEGIL: vytvořili či poskytly... dotyční ani nevědí, zda to je pro ženy či pro "všechny lidi"?
    By mě zajímala jedna věc. Kdyby nějaký češtinářský blb sepsal smlouvu stylem "smlouva se vztahuje na vše, co jste vytvořily, vyrobily, udělaly..." atd. a já bych to napadl, že smlouva se evidentně vztahuje jen na ženy, když je všude tvar ženského rodu a já jsem muž, tkaže se to na mne vztahovat nemůže - měl bych šanci vyhrát? Z češtinářského hlediska se to prohrát nedá - právník na pokec?
    FIN
    FIN --- ---
    CLAVEN: navíc moře je vcelku homogenní, málokdo tě při projektování ruší.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    VANEK: náhodou to dáva zmysel - projektovanie vyžaduje veľkú rovnú plochu a ktorá loď jej má viac, než práve lietadlová?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam