• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Koukam kdo to prekladal a prijde mi to divny - protoze Asher mel preklad celkem pouzitelny...
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    U beletrie je zaklad, aby se to dobre cetlo, takze drobne uprava tady nebo tamhle nemusi byt na skodu. (zrovna "cisar se na nas usmal" by jako "hope to the Emperor" byt, kdyby se to trochu uhladilo). Ale... ten preklad je fakt.... pokud to nezachrani redaktor (a me zkusenosti s preklady WH polarisu rikaji ze spis ne), tak zas jednou mizerny preklad potopi dobrou knizku :/
    (to mam z toho, ze jsem to nezkusil uz davno Polarisu nacpat s tim, ze bych jim to prelozil :)
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    VANEK: To mi je jasny, ale veci typu "Cisar se na nas usmal", nebo "zvuky trpícího materiálu", o kterych nikde neni ani zminka... To nechapu. To si chtel prekladatel hrat na autora?:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALADAR42: Normální to je (překládat slovo od slova se nedá); ale neměli by si vymýšlet špatně.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    VANEK: Teda, nejsem "z bysnysu", tak nevim, ale.. to je normalni, ze si prekladatele vymysli/domysli slova/vety do prekladu?
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    BORGDOG: v originale je to vynikajici detektivka americke drsne skoly zkrizena s warhammerem 40k :/, jedna z hrstky veci z Black Library, ktere nejsou prumerna nebo horsi akcni sragora.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    VANEK: No, tohle bude asi fakt "masakr." :-)
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    Kurva fix :/ skoda, protoze zrovna Eisenhorn je v originale vyborna knizka :(
    VANEK
    VANEK --- ---
    BORGDOG: Pěkný objev, "z pod Rhizorovy mrtvoly" included. Vygooglil a jsem originál (v podstatě stačilo "Eisenhorne, ty parchante" -- you bastard :-) Pobavilo i čistě náhodně zahlédlé "vytáhl jsem z batohu střepinový granát a hodil jsem ho Lockeho směrem. ... Granát zničil celou zadní stěnu budovy. Doufal jsem, že se Císař na nás usmál a utrhal Lockemu úd po údu. -- The grenade blew out the back of the structure. I hoped to the Emperor it had torn Locke limb from limb."
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    UKÁZKA: Dan Abnett, Xenos (Eisenhorn 1) | sarden.cz
    http://www.sarden.cz/comment/35160#comment-35160

Náhodně objeveno. Originál neznám, ale tuším, že "bílé rty stažené přes perlové zuby" tam asi nebudou. :-)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ECLECTICA: A neustoupí ani o píďu ze svých gramatických ne/zásad...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORGYSZ: toprá skorem jako Mitnick.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MORGYSZ: Má touchy po společnosti, chudák.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Poesie gugl translatoru. Cítí se tak sám.... :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MORGYSZ: Moc se v tom nevyznám, ale na haiku je to moc dlouhé, na skaldskou poezii tam není dost aliterarce. Co je tohle za typ?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Dnes v mailu:

Health Journal
    Firmy výdělavají moc
    na naších touch po
    věcné mladosti.
    Casto zapomínáme
    na to, že
    nejúčinnější metodu
    je nejdražší.

Co když existují
    tajné metody pro
    udržení mládí?

A metoda, která obří
    společnosti ukryly ...

Chcete zjistit?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Osmnáctiletý blogger, ale něco tak... primeval se často nevidí.
    Uhlíkové datování provedeno na vzorcích ukazuje, že stromy jsou staré kolem 52 000 let a jsou “tak dobře zachovány, že i když jsou poměrně nižší, pořád jdou cítit jako svěží cypřišová energie.“ - See more at: http://www.stinlidstva.tode.cz/nalez-starodavny-podvodni-cypisovy-les/
    Carbon dating done on samples indicates the trees are around 52,000 years old and are "so well-preserved that when they are cut, they still smell like fresh cypress sap."
    Found: An Ancient Underwater Cypress Forest | IdeaFeed | Big Think
    http://bigthink.com/ideafeed/found-an-ancient-underwater-cypress-forest
    PES
    PES --- ---
    RIP: kdo ví, ale znova jsem si to večer poslech (jde to min. 2x. denně na Smíchově) a fakt "MLÉČNÉ" tabulky ;-)))
    RIP
    RIP --- ---
    PES: Se asi někdo přehlíd a místo "daily" tam viděl "dairy", ne?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Viděl bych to na autocorrect, ale i tak made my day. Jenom stále nevím, kdy to přijde..

I am sorry I am off sick today. I will cancel you on my return.

Regards

Nicola

Sent from my iPad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam