• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    VANEK: "Couch" je záměr? :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Petr Ludwig, spisovatel a couch osobního rozvoje - Téma: Jak přestat prokrastinovat psaní knihy
    IKA
    IKA --- ---
    PISKVOR: No tak keď sa zľavový server môže volať Zlá Vadná..:)
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    PISKVOR: nejlepší stejně bylo therapistforwomen
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MERLKIR: To bude pobočka té slavné blízkovýchodní Západní banky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Tohle někdo moc nedomyslel. Sice to nedosahuje kvalit ExpertSexChange.com (údajně diskusní fórum pro výměnu názorů mezi experty) nebo WhorePresents.com (najděte si své volené zástupce), ale PragueDrinkSwine.cz má taky něco do sebe ;)

MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    :)) ukradeno z Taverny:

VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    Sally to byla. Podle všech ilustrací měla vlasy jak uhel a nikde ani slovo o tom, že by měla mít světlé vlasy a tím bych to asi ukončil.
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    ALDARION: Takze pokud tam nebyly jine africke geny, tak byla quadroon, ergo jista sance na blondatost by tam byla (proste s dosatecnym mnozstvim bilych predku ten recesivni blondaty gen sanci dostane ;))
    Ve vysmedku mohla vypadat trochu jako tady ten klucina vpravo
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Pokud to byla Sally Hemings, se kterou měl Jefferson nejspíš děti, tak ta byla dcera plantážníka Johna Waylese a jeho otrokyně Betty - co byla dcerou africké otrokyně Susannah a kapitána Johna Hemingse. Jaké měla vlasy nevím, ale nedivil bych se ničemu.
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    aha, takže měla být "fair", ale dle předkladatele byly "fair" její vlasy
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    jsem se právě z ČT dozvěděl, že Jeffersonova otrokyně měla dlouhé plavé vlasy... něco mi uniká?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ROBERT_PILCH: Protože to vypadá líp, stejně jako "magnézium", kdo potřebuje nějakej hořčík?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALDARION: Tož o výstřednosti vzdělanců se vyprávějí ságy, tak proč by nemohli na fildě někoho podusit měkkýšema.... A jakožto člověk, který houby rozumí životu jak loděnek, tak pacifických mořeplavců, bych si řekla, že když si špačci můžou vyrábět vercajk, tak co by si nemohly loděnky dávat dárky.
    ECLECTICA: Vypadni z mýho mozku.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    GENTIANA: vážně? To by mě nenapadlo :-O
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ECLECTICA: úplně si představuju, jak zájemci o studium společenských věd po přijímačkách přijdou domů a nadšeně začnou líčit, jak se jim otevřely nové obzory :)
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    ALDARION: Ono to je taky tím povoleným slovníkem. Prostě slovník Ti vyhodí pojem "argonaute" jako loděnka a jak nestíháš, tak to tam vrazíš, i když je to maličko podezřelé. Navíc na obhajobu těch nebožáků, co napsali loděnku nutno podotknout, že slovo argonaut bylo jenom v nadpise textu a pak to hovořilo o nějakých nativech, takže pokud jeden nevěděl, že se v téhle oblasti drží ta intenzivní mořeplavba, tak mu prostě nemělo jak secvaknout Argonaut = metafora pro dané domorodce. No a pak ten stres z přijímaček a z toho, že spousta z nich text téhle úrovně ve fj viděla poprvé.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALDARION: když si můžou někteří ptáci stavět složitá a bohatě zdobená hnízda, proč by si loděnky nemohly vyměňovat rituální dárky? :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    GENTIANA: Jasně. Ale když si takhle překládáš a vypadá to, že antropologové, nikoli biologové, studovali kulturu loděnek, které si složitě vyměňují rituální dárky, je asi na čase se pořádně zamyslet. :) Ale chápu, stres přijímaček asi udělá svoje...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SILENT: V tomto kontextu jako římský/latinský pojem Pax označoval také bohyni nevyhraněných rysů atd.
    TYRKYS2: Petiška není zrovna ultimátní autorita v oboru.

TRPASLICE: No, dokážu si představit větší hrůzu, než zaměnit hlavonožce a dálkoplavce, zvláště s přihlédnutím k občasné nesrozumitelnosti akademických textů. A po MRI mraženého lososa a té Sokalově záležitosti si dokážu představit i vědce, který napíše takový text úmyslně a bude se tiše bavit. (Kromě toho, u mě by měl bod i ten uchazeč o humanitní studium, který si pod pojmem argonaut představí toho hlavonožce. Protože jsem zažila studenty fildy, kteří nerozeznají smrk od borovice...)

SALVATOR: Obávám se, že žádná máta, se kterou jsem doposud měla tu čest, nechutnala jako zelená. A co je co, to by v tom mojem hybridním roji neurčil vůbec nikdo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam