• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    Narazili jste na zajímavé příklady, které vyplodili někteří lidé a které jsou spíše k zasmání?
    Hoďte je sem. Pokud možno, uveďte původní i přeloženou verzi (a nekdy radeji asi taky spravne prelozenou verzi ;)).
    rozbalit záhlaví
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    ATUARFIK: Vida; nedávno jsem si říkala, že je to něco, co by mohla být zábava... aneb k čemu člověka (kromě exkurzu do portugalštiny) přivede Richard Feynman.
    Surely You're Joking, Mr. Feynman! - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Surely_You%27re_Joking,_Mr._Feynman!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SULTHAN: Pro me je u tohohle chlapce podstatna prave ta prezentace. Je rada jazyku, ktere umim na urovni velmi nizke - a jeho zpusob prezentace by mi vadil i u nich, mozna o to vice, ze to, ze od nej chytam spatne navyky, bych zjistila az postupem casu. Kdyby nabizel "pratelska setkani s clovekem, ktery se stejne jako vy uci anglicky, ale neboji se mluvit a vam pomuze zbavit se ostychu", proc ne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SULTHAN: Tak ať chodí na nějaké normální, dávno existující language cafe / conversation exchange a neexhibuje.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SULTHAN: To je síce pravda, ale prax bez znalosti základnej gramatiky a vetnej stavby nie je tiež nič moc.
    Samozrejme treba rozlišovať, aký je kýžený cieľ - či sa naučiť jazyk alebo byť ako-tak schopný konverzovať na "firemnej" úrovni. Ak to druhé, nemám s tým problém.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    CLAVEN: Pokud jste nekdy nekoho ucili jazyk, jiste vite, ze nejvetsim problemem ceskych studentu je strach z mluveni - strach z toho, ze neco reknou spatne. Jediny lek na to je konverzace. A vubec nezalezi na tom, jestli pri te konverzaci delaji chyby nebo ne. Uprimne jeho hlavni chybou je to, ze si hraje na lektora (i kdyz zadarmo) a prilis se vytahuje. Anglicke chyby tam v podstate nejsou dulezite. Ono je samozrejme strasne snadne arogantne se smat 20 letemu klukovi bez vzdelani (delal v mekaci a callcentru), pokud umite dany jazyk perfektne, ale ja ho nemuzu nez podporit v jeho snazeni.
    PES
    PES --- ---
    CLAVEN: to je název druhého dílu? "Czenglicky snadno a rychle?" :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SULTHAN: Tož vhodnejší názov kurzu by bol "I want you to speak Czenglish" a potom by sa mu nikto nesmial.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    VANEK: Ja bych se mu nesmal. IMHO je to clovek, ktery nechce jen nekomu pomoci, ale zaroven se zlepsit sam. Dela to koneckoncu zadarmo.
    KAERI
    KAERI --- ---
    VANEK: No problem, he is opened person ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    I want him to, too.
    Kurz Praha: I want you to speak english / Jan Kulíšek | Naučmese.cz
    http://www.naucmese.cz/kurz/i-want-you-to-speak-english
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZCR: A lítající auta taky do pěti let v běžném provozu, a silná AI už je za rohem. *zíííív*
    ZCR
    ZCR --- ---
    jen tak na okraj, a kam s tím, takže preventivně: spas se, kdo můžeš, teh hovercrafts are being filled with eels

http://www.osel.cz/index.php?clanek=8000
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Když přitom každý ví, že bunfight je oblíbená viktoriánská večerní zábava chudých irských rodičů, které mají hodně dětí a nedostává se jim na pečivo.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ATUARFIK: Případně má oblíbená dětská říkanka
    Hádaly se dvě babičky
    o kousíček másla
    chytily se za drdůlky
    jedna druhou třásla
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MADIETTA: Jen aby to nebyla zuřivá bitka knihovnic. :)

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Málem jsem sama vyfikla parádní perličku. Měla jsem v textu slovo "bun fight". Sice mě poněkud zarazilo, že by po sobě důstojní profesoři házeli houskama, nicméně užuž jsem se chystala vyseknout nějaký pěkný saturninovský obrat, když jsem zjistila, že to v britském kontextu znamená "a tea party or other function, typically of a grand or official kind". :-D
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    NELLAS: to je mimoradna kvalita i na ceske novinare
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NELLAS: Wtf. Dar přátel Brina a Page:

Pokud Muhammad se vracel

Já jsem prorok, kreténe!

Vaše guelle, nevěřící!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Přesně. Moje francouzština je velmi, ale opravdu velmi chabá, ale tohle bych přeložila lépe i já.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: To je celé něco tak neskutečného, že to chápu i já, a to neumím francouzsky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Fotogalerie: „Stanu se prorokem,“ říká klečící muž. „Nevěřící tlamo,“ zní odpověď.... | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/foto.aspx?r=ln_zahranici&c=A150107_142636_ln_zahranici_sij

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam