• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KRYSQA: a nejezdí ten chovatel třeba na burzu do Prahy? už se zase pravidelně koná www.zivaexotika.cz
    KRYSQA
    KRYSQA --- ---
    chtěla bych chovat listovnice, ale jediný místo, kde sem objevila, že se dají sehnat je ve frýdku - místku... a to mám z budějc krapet z ruky..nevíte o chovateli, kterej nebude přes celou republiku? jinak mi asi nezbyde nic jinýho, než si do toho frýdku - místku dojet.. a to se mi při ceně benzínu a nakonec i těch žabek ani nechce... :/
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KWASAR: zkoušel jsi? [ HADI - chov hadu a vsechna sranda kolem ]

Jinak užovka je plaz ;)
    KWASAR
    KWASAR --- ---
    zdar chovam uzovku cernou a mam otazku jakou teplotu potrebujea kdyz bude zima jestli by to stacilo zvednout silnejsi zarovkou a treba i nejakou fintu jsem zelenac predem dekuji za kazdy prispevek
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: :o))) sukačka o 106 asi nehrozí, když jsou to dva kluci (snad:o)))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: nevim, kolik přesně žebrovníci - přežijou i bez zimování v pohodě, ale jak jsem teď viděl ensicaudy, tak jim to dost prospělo. Jinak nejdřív je dobré je přesunout tak tak do 15 stupňů, později na 8-10... na 3 měsíce přes zimu.
    Jak je vyndáš, tak se rovnou připravit na vajíčka, protože budou šukat o 106 :)

XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: njn ty soboty jsou proste marny...:o))

zazimovat tj. snižit jim teplotu a spoupnout je nekdam na chadny tmavy misto...treba chodbu?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: mě sobota taky neklapla... myslim, že je lepší je přes zimu zazimovat než je nechat přes léto venku, to jim prospěje víc ;)
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    no kdyz by meli nejakou skrys. treba pod kamenem nebo nejakou jako jeskyn, tak by je nic ulovit nemuselo, ale bojim se, ze by mohli chtit jit na obhlidku okoli a pak nenajit cestu zpět:o/

jinak sobota mi samo neklapla...probrala jsem se nekdy v pul druhy:o/
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    No já bych se obávál, že z venku utečou nebo je právě něco sežere - kočka, ježek... atd.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Co se týče těch žebrovníků přes léto venku, tak bych se bála spíš užovek. Obojkových je všude plno a takový žebrovník by byl celkem dokonalá večeře, řekla bych :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    NEGI: no tywe, tebe rád uvidím... více v poště :)
    NEGI
    NEGI --- ---
    tak jestli jedeš na burzu, tak se tam potkáme, ale asi tam budu ještě před otvíračkou, tak uvidim.
    KUTAS:
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    jj přijde mi, že žebrovníkům stačí možnost mít tlamu nad vodou... i když teda z terárka mi ze začátku zdrhnout uměli....
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: no jestli se proberu po patecni kalbe bez promile, tak tam zajedu... diky za info!!!

PUGUSERES: jj ten mensi si to tam doslova uziva.o) hrozne se mi libi jak plave...bohuzel ten vetsi se boji a je jen v domecku:o/ no treba casem tomu taky prijde na chut:o)))

ja sous nemam, kdyz teda nepocitam, ze si muzou vylez na kamen, coz nedelaj...jen na nem jako by vysej s hlavickou nad vodou...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PUGUSERES: žebrovníkům jsem souš taky zrušil... spíš asi lezou ven jiní čolci. I když teď mám pocit, že u mých ensicaud jeden lezl hodně a poslední dobou na to dost peče... netušim jestli to nemá nějaké spojení se zimováním/rozmnožováním, před zimou lezli ven skoro všichni....
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    a krnmim teda klido ob dva tri dny .... a me da v klidu 2 kostky patentek (mrazeny) + naky zivy nitenky
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    XDEANNY: Jinak nemalej luxus .,.,,, vana .-)))
    ja je dycky nacpal do lavoru .-)))
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    ja mam trebas na dva .. terarko 30x30x55 .... a vodu menim cca jednou za dva tri mesice (1/3 objemu), ale ja tam mam nacpanej pomerne vykonej filtr kerej prefiltruje cca 180 L/hod
    od ty doby skoro necistim ..... sneci je jasna volba .... uklizej hodne :-)))

jen sem se chtel zeptat jaky mate zkusenosti s vylejzáním na sous .... první parecek co sem mel nevylejzal vubec .... tagze sem jim nakonec sous zrusil .... u tech druhejch se mi zatim taky nejevi, ze by chteli vylejzat .... vase zkusenosti ....
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: http://www.zivaexotika.cz/ a shánět anubiase holt... rovnou se i optat lidí a tak. Jen teda ta fronta tam na začátku... uff uff. Dumám nad tím, jak to teď udělám, docela bych se tam v sobotu potřeboval zajet taky kouknout.

Jinak ti nějakej kousek můžu dát...

To čištění prověříme....
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: hehe ja jsem rada, ze pekne svetlaj!

no zajimal by me jeste nejakej nazor na to jak casto vodu menit... jako myslim si ze jediny co jim muze vadit, je ten stres akvarko-vana-akvarko... cista voda, snad nemuze nikomu proboha ublizit...i kdyz kdo vi...:o)

jinak napada te kde koupit nejaky ty kytky? praha a okoli...mam pocit, ze vsechno co clovek koupi v tech velkekejch akvaristikach, zverimexech v obchodakach ma maximalni vydrz tyden...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam