• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KRYSQA: a nejezdí ten chovatel třeba na burzu do Prahy? už se zase pravidelně koná www.zivaexotika.cz
    KRYSQA
    KRYSQA --- ---
    chtěla bych chovat listovnice, ale jediný místo, kde sem objevila, že se dají sehnat je ve frýdku - místku... a to mám z budějc krapet z ruky..nevíte o chovateli, kterej nebude přes celou republiku? jinak mi asi nezbyde nic jinýho, než si do toho frýdku - místku dojet.. a to se mi při ceně benzínu a nakonec i těch žabek ani nechce... :/
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    KWASAR: zkoušel jsi? [ HADI - chov hadu a vsechna sranda kolem ]

Jinak užovka je plaz ;)
    KWASAR
    KWASAR --- ---
    zdar chovam uzovku cernou a mam otazku jakou teplotu potrebujea kdyz bude zima jestli by to stacilo zvednout silnejsi zarovkou a treba i nejakou fintu jsem zelenac predem dekuji za kazdy prispevek
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: :o))) sukačka o 106 asi nehrozí, když jsou to dva kluci (snad:o)))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: nevim, kolik přesně žebrovníci - přežijou i bez zimování v pohodě, ale jak jsem teď viděl ensicaudy, tak jim to dost prospělo. Jinak nejdřív je dobré je přesunout tak tak do 15 stupňů, později na 8-10... na 3 měsíce přes zimu.
    Jak je vyndáš, tak se rovnou připravit na vajíčka, protože budou šukat o 106 :)

XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: njn ty soboty jsou proste marny...:o))

zazimovat tj. snižit jim teplotu a spoupnout je nekdam na chadny tmavy misto...treba chodbu?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: mě sobota taky neklapla... myslim, že je lepší je přes zimu zazimovat než je nechat přes léto venku, to jim prospěje víc ;)
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    no kdyz by meli nejakou skrys. treba pod kamenem nebo nejakou jako jeskyn, tak by je nic ulovit nemuselo, ale bojim se, ze by mohli chtit jit na obhlidku okoli a pak nenajit cestu zpět:o/

jinak sobota mi samo neklapla...probrala jsem se nekdy v pul druhy:o/
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    No já bych se obávál, že z venku utečou nebo je právě něco sežere - kočka, ježek... atd.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Co se týče těch žebrovníků přes léto venku, tak bych se bála spíš užovek. Obojkových je všude plno a takový žebrovník by byl celkem dokonalá večeře, řekla bych :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    NEGI: no tywe, tebe rád uvidím... více v poště :)
    NEGI
    NEGI --- ---
    tak jestli jedeš na burzu, tak se tam potkáme, ale asi tam budu ještě před otvíračkou, tak uvidim.
    KUTAS:
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    jj přijde mi, že žebrovníkům stačí možnost mít tlamu nad vodou... i když teda z terárka mi ze začátku zdrhnout uměli....
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: no jestli se proberu po patecni kalbe bez promile, tak tam zajedu... diky za info!!!

PUGUSERES: jj ten mensi si to tam doslova uziva.o) hrozne se mi libi jak plave...bohuzel ten vetsi se boji a je jen v domecku:o/ no treba casem tomu taky prijde na chut:o)))

ja sous nemam, kdyz teda nepocitam, ze si muzou vylez na kamen, coz nedelaj...jen na nem jako by vysej s hlavickou nad vodou...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PUGUSERES: žebrovníkům jsem souš taky zrušil... spíš asi lezou ven jiní čolci. I když teď mám pocit, že u mých ensicaud jeden lezl hodně a poslední dobou na to dost peče... netušim jestli to nemá nějaké spojení se zimováním/rozmnožováním, před zimou lezli ven skoro všichni....
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    a krnmim teda klido ob dva tri dny .... a me da v klidu 2 kostky patentek (mrazeny) + naky zivy nitenky
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    XDEANNY: Jinak nemalej luxus .,.,,, vana .-)))
    ja je dycky nacpal do lavoru .-)))
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    ja mam trebas na dva .. terarko 30x30x55 .... a vodu menim cca jednou za dva tri mesice (1/3 objemu), ale ja tam mam nacpanej pomerne vykonej filtr kerej prefiltruje cca 180 L/hod
    od ty doby skoro necistim ..... sneci je jasna volba .... uklizej hodne :-)))

jen sem se chtel zeptat jaky mate zkusenosti s vylejzáním na sous .... první parecek co sem mel nevylejzal vubec .... tagze sem jim nakonec sous zrusil .... u tech druhejch se mi zatim taky nejevi, ze by chteli vylejzat .... vase zkusenosti ....
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: http://www.zivaexotika.cz/ a shánět anubiase holt... rovnou se i optat lidí a tak. Jen teda ta fronta tam na začátku... uff uff. Dumám nad tím, jak to teď udělám, docela bych se tam v sobotu potřeboval zajet taky kouknout.

Jinak ti nějakej kousek můžu dát...

To čištění prověříme....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam