• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    JANOS
    JANOS --- ---
    starobezova :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BIDLO: tuhle reakci nejak nechapu ... to co sme resili s dracovou hulkou nijak nesouvisi - navic ta zmenila prizen proto ze ho harry disarmnul ne ?
    AETHER
    AETHER --- ---
    BIDLO: nebo starobyla bezova:))

ale s temi drevy mas pravdu
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    AETHER: Vsechny hulky jsou pojmenovany podle dreva a jadra. Ze by zrovna tahle byla vyjimkou? Ale samozrejme, ze v anglictine je to slovni hricka, kterou JRK pravdepodobne vyuzila a ktera bude neprelozitelna. I tak si stojim za nazorem, ze oproti "cesminove s pirkem fenixe", "hlohove s zini z jednorozce" ap. je to "bezova" (nazvy moje neznam Medkovu terminologii). Co s tim vyvede prekladatel je otazka a jedina opravdu zarucena cesta je zeptat se JRK na nejakem angl. foru, ktery vyznam je pro NI prednejsi.
    AETHER
    AETHER --- ---
    LOG_LADY: aha, na to jsem nenarazila...

BIDLO: opravdu myslis, ze je bezova? ze to neznamena spis starobyla?

BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEDOFREDO: Harry Dracovi nesebral Elder Wand, ale jeho vlastni "obycejnou" a presto hulka zmenila prizen (viz posledni uvaha v souboji)...
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    AETHER: medek rekl, ze pracovni nazev = "relikvie"
    AETHER
    AETHER --- ---
    btw. jak byste ted rekli, ze se bude prekladat nazev knihy, kdyz uz se vi, co jsou hallows?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VANEK: je to tam - to je sila... http://pravo.novinky.cz/minule/p169a15a.php - to pan Pribil teda napsal vazne fundovanou recenzi...
    SATAI
    SATAI --- ---
    KISSA: Ne, Harry nikdy nebyl tak arogantni ;)
    KISSA
    KISSA --- ---
    BIDLO: a nebo proste Harry nepocita s tim, ze bude do konce zivota nekym porazen... :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BIDLO: nema, protoze harry ji nebude pouzivat, vrati ji do dumblydorova hrobu
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    tak se taky hlásim, před chvilkou dočteno, podle mně nejlepší kniha série, no teď nemám slov...
    když už házíte ty recenze, tak ještě jedna je tady : http://kultura.ihned.cz/c4-10136710-21665860-005000_d-temny-temny-temny-potter-sedmy a pozor na spoilery, i kdyz ve spoilovacim klubu to mozna vadit nebude...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Teprve v tištěné MfD jsem si všiml, že měi dvě verze recenze - se spoilery a bez, a velkými oranžovočernými varováními "bacha, tohle nečíst".

Ale super je Právo, kde v textu tvářícím se jako recenze (včetně bibliografického obdélníčku) taky opsali ten hoax. Na netu to pořád nemají, možná zítra na http://pravo.novinky.cz/minule/kultura.php
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    QUANTI: ;)))) tak to keby povedal, to by bol gol;)
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Se mi zda, ze tam JRK ma chybu v logice, kdyz Harry uplne na konci rika Dumbledorovi:
    "Pokud zemru prirozenou smrti, tak Bezova* hulka ztrati svou moc."
    *ker nikoliv barva :)
    Nejde o to jestli zemre/bude zabit, ale o to jestli bude ci nebude v zivote porazen. Stacilo by aspon jednou a i bez zabiti. Dumbledore nezabil Grindelvalda, kdyz ho porazil, a ani Draco nezabil Dumbledora a presto ta hulka zmenila svoji prizen.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KORINKA: hasta la vista, baby :D
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    LEDOFREDO: Ocividne spatny preklad, spatneho spoileru z tech fotokopii. Udajne pry stejny text (od MF), tj. vcetne tech chyb, prevzaly i sobotni LN :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ted sem si precet ten clanek na idnes ze 17. a dost sem se pobavil, by me zajimalo odkud cerpali ty informace -)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam