• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    BIDLO: ze to byl nevill? nepostrehl nahodou ze to ma bejt nejvic clumsy loser ze vsech potencialnich nicictelu? sekat mecem hlavy neni zrovna jednoducha vec. co ja vim, moh to treba udelat snape :)
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    tady se pise, koho ze to chtela rowlnigov zabit, ale usetrila..
    http://potterharry.net/view.php?cisloclanku=2007072504
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    V ankete chybi harryho hulka ;) jasne ze obzivla, ale stejne, uplne mi zatrnulo v tu chvili..
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ANNIKA: ja cekal ze umre ron..nevim proc. ale ty mrtvy v zaverecne bitve vybrala docela dobree (tonks&lupin ad.)
    LEON_CHAMEAU
    LEON_CHAMEAU --- ---
    V ankete chyba Dumbledorova rodina ;)
    BARCLAY
    BARCLAY --- ---
    ANNIKA: Dík, prosadím změnu :)
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    a jaktoze hermiona v ty kavarne co premohli dva death eatery (po svatbe) rika ze nikdy nedelala kouzlo modifikujici pamet kdyz ho predtim udelala na svejch rodicich?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    STRANGERD: A co te na tom Nevillovi prekvapilo? Ocividne to poslouzilo jejimu umyslu, aby kazdej horcrux zrusil nekdo jinej (s vyjimkou Voldyho, kterej kuchne 2 - Harryho a sebe). (info via wiki)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BARCLAY: Hlavně on nemumlal, ale klel, ne? Prostě zaklel a vousy bych klidně vyškrtla.
    BARCLAY
    BARCLAY --- ---
    VANEK: Podle mých informací ano. Prý jsou 3 překlady. Klubátko se snaží navazovat i pojmově na své předcházející, ostatní jedou podle Medka.

"Pod vousy" jsem kritizoval, leč překladatel trval na svém :)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    BIE: si ma vyfiltruj jak som tu kvilila, simta...cela zalozka s auditkami o harry pottrovi sa u mna vola "snape a jeho krovie"..nuz co ti budem hovorit...;(((
    BIE
    BIE --- ---
    KORINKA: Tak co, máš radost ze Snapea? ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BARCLAY: Chtěl jsem se zeptat, jestli "Klubátko" jsou zase Lopušáci, respektive poznamenat, že s "zamumlal cosi pod vousy" a "Bylo hloupé, nesmyslné, naštvávající a k nevydržení" to moc nevypadá, ale pak jsem si všiml, kdo to sem dal.
    Kolik těch překladů už teda je? A má někdo přehled o jejich vzájemných vztazích?
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    CLAVEN: no ja som minule pocula variant "Čo ti praží?" alebo este lepsie "Čo ti vypráža?" ;)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BIDLO: "Are - you - mental?" - osobne v takejto situácii používam vetu "Čo ti jebe?", aj keď uznávam, že to asi nie je vhodný a publikovateľný preklad. Musím sa však priznať, že ako preklad sa mi zdá podstatne vhodnejšie a prirodzenejšie "Zbláznil ses?" ako "Jsi snad debil?".

"Why the hell" - predpokladám, že tam sa nejaké to "k sakru" v preklade objaví.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    a hlavně kdyby nezařval nikdo "oblíbenej", tak se to stejně nebude nikomu líbit... takhle je to "realistický", prostě zvykejte si, v životě vám občas umře nějakej kamarád, případně oblíbený zvířátko...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: jee... ja to beru tak, ze jedno dvojce staci .)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Percy,Ron, pan Weasley nebo pro mě za mě kdokoliv jinej, ale Fred? Nejlepší postavy z cfelé série a ona ho zamorduje:o(((
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: taky mi to prislo jako zrada; na druhou stranu jsem cekala, ze na "strane dobra" zarve bud Hagrid, nebo prave nekdo z dvojcat... nemohli nechat celou w. rodinu netknutou, jasne, ze asi bysme vsichni radsi suchara percyho ;) ale fred mi prijde smysluplnej pro dej; lupin taky, ale dora mi prisla zbytecna :'(
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANNIKA: no, nebo;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam