• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIDLOHP&PoHB (6) - spoilery
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    no, ne ze by byla vyrecna, ale aspon neco: http://www.accio-quote.org/articles/2005/0705-tlc_mugglenet-anelli-3.htm
    Petunia and Lily's parents, normal Muggle death. James's parents were elderly, were getting on a little when he was born, which explains the only child, very pampered, had-him-late-in-life-so-he's-an-extra-treasure, as often happens, I think. They were old in wizarding terms, and they died. They succumbed to a wizarding illness. That's as far as it goes. There's nothing serious or sinister about those deaths. I just needed them out of the way so I killed them.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BIDLO: sem zrovna nemyslela :) vona je JKR docela skoupa na info i o tech prarodicich :)

BIDLO: taky to povazuju za pravdepodobnejsi :))
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    Hele ale v tom updatu dole je, ze Ron neni na ministerstvu (taky bych ho tam za A necekal za B by tam s jeho povahou nevydrzel [je moc fryy-majndovskej :)], ale sel do holportu s Georgem.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    "I'm dealing with a level of obsession in some of my fans that will not rest until they know the middle names of Harry's great-great-grandparents,"
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BIDLO: grandparents
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    QUANTI: 3x pra :-) pra (great) pra (great) prarodice (grandparrents)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    aaah, ale jinak skoro vsechno, co jsme chteli vedet, az na ty prarodice ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    http://www.beyondhogwarts.com/harry-potter/articles/jk-rowling-goes-beyond-the-epilogue.html

beee, asi bych byla jedina, ale doopravdy rada bych si precetla o kazdem diteti narozenem u Weasleyovych za poslednich 19 let :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: James Harry by mi prislo trapny ;) ale u carodeju je mozna normalni davat druhy jmeno prvorozenyho po otci (brr, to je jak v Rusku skoro ;)), Bill se taky jmenuje William Arthur ;]
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Probůh, co by ti měli vyčítat ti, kteří se tu zapáleně hádaj nad jmény a každou volovinou? :o))

A jinak...jména jsou od toho, aby lidi odlišovala. A nechtěla bych, aby se pak nevědělo, o kom se mluví...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (nemusite mi rikat, ze bych to nemela tak zrat, ale pro me jsou proste knizni postavy realny 'entity' :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: hm, to znelo kapku ironicky - kdyby mi umreli rodice driv, nez jsem je poznala, asi bych po nich taky chtela pojmenovat deti... a kdyz mas syna, o kterym nevis, jestli neni zaroven i posledni, pojmenovala bych ho po dedeckovi a kmotrovi, dvou nejblizsich lidech, kterych si moc neuzil...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    QUANTI: Nebo třeba James Harry, oni jsou v těch jménech přecejen tááák vynalézaví:o)

BIDLO: Já vím, ale přecejen - kdybych se zasloužila o vraždu rodičů sebehoršího haranta považovala bych jeho život za ztrpčenej dost a spíš se ho snažila trochu zlepšit než zhoršit. Proto ani nechápu, proč pojmenoval syna po Snapovi - sice něco dobrého udělal, ale v porovnání s tím zbytkem...nic moc.

Každopádně jsem zvědavá, co všechno Rowling ještě vymyslí a napíše a nakolik zůstane u Už žádný Potter. Třeba se dočkáme příhod Ala, Růži, Jamese a spol:o)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNIKA: ja prave mysim, ze ucitele nemaj rodiny, ze hrad je jejich domov (viz Trelawney, ale i dalsi)... plus taky myslim, ze ostatni deti maj taky druhy jmena, jenom to nebylo zmineny, kdyby Harry Ala tak slavnostne neoslovil, tak to taky nevime - osobne tipuju ze James je James Sirius, aspon tak bych na Harryho miste pojmenovala prvorozenyho syna ja ;) Lily nevim... mozna Lily Guinevra ;) a taky je videt, ze mu normalne nerikaj Albus, ale Al...

JBR: to jsem tusila (Kingsleyho vedeni ;))

BIDLO: sak rikam, ze to tak brzo neni (ale mne uz je o rok vic nez Ginny a zatim se nechystam ;)))
    JBR
    JBR --- ---
    QUANTI: JKR v nejakem rozhovoru s 12 ctenari pred par dny prohlasila to, ze Harry a Ron jsou oba aurori a Hermiona je snad nekde v oddeleni magical law enforcement nebo neco takoveho. Proste vsichni tri na ministerstvu, ale uz to neni stare ministerstvo, je to "nove, lepsi a hezci ministerstvo" :))
    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    KORINKA: taky čtu 6ku a bavím se.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    WENOUSH: KORINKA: Podle mnoha nazoru se chtela pojistit, ze uz ji nikdo s jejima hrdinama nebude kvedlat.
    ANNIKA: Ze ho Harry sral, pac pripominal fotra, ackoliv ho na druhou stranu chranil kvuli Lily, uz zminovali uz mnozi. Ale za pripominku stoji ona scena, kdy Snapik vykouzli tu lan a Dumble uroni slzu ("Po tech letech?" "Pro nej vzdycky!" - ten preklad trochu kulha a jsem zvedavej jak se s timhle usekem vyporada M., chapu, co Severus mysli, ale preklad do cestiny mi drhne)

QUANTI: Dyt je (G.) mladsi jen o rok. Taky jim JRK dala celkem mezeru - po 19 letech, ale Alovi+Ruze je teprve 11, Jamesovi asi 12 (muze byt starsi, ale kdyz uklidnuji Ala, tak mu Lily rika, ze loni Jamesovi psali dopisy 3x tydne, coz svadi k uvaze, ze byl teprve v prvni, tj. ted jde do druhy tridy). Takze Giny ho mela az v 24 (17+19-12), Hermi Ruzu v 26 (18+19-11).

QUANTI: Ha, ja sem si rikal, ze se to lisi od toho avizovanyho konce, akorat jsem si nemohl vzpomenout, co tam melo bejt puvodne. Dikes.

ANNIKA: Kdyz se tak na to koukam, tak vsichni ucitele jsou svobodni, vzhledem jak nad tim JRK premysli, tak asi zamerne - anglicka tradice bab s drdolem (a brejlema) ci starych mladencu a paralela ke knezi (katol.), kterej nema rodinu mimo jine proto, aby mohl okamzite vyrazit, kdyz je ho nekde potreba.
    To, ze Draco ma taky stejne staryho synatora, je uz trochu "prenahodovano", ale je to knizka, tak budiz.
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    no, vidim to tak, ze sa za par dni vrhnem na prvy diel a dam si vsetkych 7 odznova, a ocenim vsetky hinty, ktore sa vyskytnu...napriklad v jednej spomienke zo 6tky kde dumbledore keca s riddlom mu hovori, ze je "just friendly with local barmen..." ;)
    (citam 6tku momentalne, asi vidno)
    KORINKA
    KORINKA --- ---
    ANNIKA: ale to je predsa material do tej encyklopedie vsetko....

dufajme;)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BIE: A hlavně ten kontrast - jeden je James a druhej Albus Severus. Připomíná mi to jednoho známého, který se jmenoval Narcis Kozel...

Taky nevíme, co vlastně Dusleyovi provedli Dudleymu...

Muselo to být synchronizovaně, když maj haranty (aspoň některé) ve stejných ročnících.
    A nejvíc mě překvapilo, že Hermoina není úča v Bradavicích, to by k ní sedlo nejvíc. A vůbec, osduy těch učitelů taky mohly být zpracované líp - proč vlastně učí, jestli mají rodiny a jak s nimi můžou trávit čas, když věčně trčí na hradě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam