• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WENCAOtužování
    WENCA
    WENCA --- ---
    Koupe se nekdo z vas jeste ted venku? :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    WENCA: posledni komentar me dostal "Ing. Ing. Mgr. Richard Blatný" - pan ledni medved si kapanek potrpi na tituly -)
    TARGI
    TARGI --- ---
    Kazdej rok od podzimka do jara nam jde u nas bomba sauna cca tak 115°C a venku mame bazenek, nebo pokud je snih jdeme do snehu, je to supr :)
    Prez leto se sprchuju kazdej druhej den ledovou vodou od te doby co jsem zacla defakto nemarodim, takze asi tak :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja mam 2 mesice rozbitej bojler..;)
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    WENCA: poceni je reakce organizmu na prehrati.. uz?
    MRK_EF
    MRK_EF --- ---
    Mame odstavku teply vody, tak at chci nebo ne, musim se denne otuzovat, pac sem s prace celej od oleje :)
    WENCA
    WENCA --- ---
    MAAAT: A proti poceni ma otuzovani pomahat? Nejak to nechapu. :)
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    tak to asi s tim otuzovanim zkusim, protoze se zimou problem nemam, zato jak je trochu tepleji tak je mi to vicemene neprijemny. idealni je pro me tak 19C. mam problem, ze jak se trochu aktivneji hybu, tak ze me leje nehorazne a to nejsem zadnej tlustoch u kteryho je to logicky..
    AMAIKA
    AMAIKA --- ---
    nevim jak to funguje s receptory, ale dle mych zkusenosti mi to pomaha odolavat at uz horku ci zime. Ale je to jen muj osobni pohled a neotuzuju se v pravem slova smyslu.
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    TROGLODYT: nejsou. resp. ma se za to, ze receptory vnimajici horko se od receptoru vnimajicich chlad lisi. viz http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoreceptor
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JUNIOR: Jen poznamka k "Panelákovej člověk nemůže vědět co to je ledová voda z vlastní studni. "
    Muze. U nas na sidlisti je voda dost ledova diky velkemu prutoku (bydlim ve vezaku) a asi i diky blizkemu privadeci z Zelivky.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    WENCA:
    MAAAT:
    PREVIT:
    Otužováním se celkově zvyšuje obranyschopnost organismu, působí preventivně proti nachlazení, částečně proti alergiím a pomáhá se lépe přizpůsobit teplotním výkyvům - klimatizovaný auto/ulice, kancelář/ulice apod.

Otužuju se asi tak každej den vždycky po sprcování ( i několikrát denně ). Vždycky po sprchování vlažnou vodou (nemám rád teplou) se vždycky pár minut kropim úplně ledovou vodou. Panelákovej člověk nemůže vědět co to je ledová voda z vlastní studni. Otužuju se asi už několikátej rok a musím zaklepat, že jsem byl nemocnej naposled asi před dvěma lety s kašlem. Jak už tu bylo řečeno, nedovedl bych se sprchovat už jinak..
    TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Podle my zkusenosti se tim zvysuje odolnost vuci teplote obecne......tepelo-vnimave receptory jsou imho jedny a ty same pro prilis horko a prilis zima.....
    AMAIKA
    AMAIKA --- ---
    no ja nevim. ja teda nebeham bosy ve snehu, ale chodim do sauny a davam si studene lazne, obcas se sprchuju studenou vodou, ale ze by mi bylo v lete horko sem nejak nezaznamenal. Naopak mam pocit, ze lepe snasim veskere teploty. Ale tezko rict, tohle leto odpovida spis podzimu, takze tezko rict.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    takze v zime otuzovat, abychom mohli v lete oteplovat. pripada mi to trochu zbytecne :-)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MAAAT: Je to tak. Kdyz jsem byl na vojne, vyjeli jsme v unoru do podkrkonosi - ubytovani pod stany, nebo kabina auta. Teplota -5 az +5 stupnu. Byli jsme tam dva tydny. Po navratu mi bylo horko vsude, kde topili... :o)
    WENCA
    WENCA --- ---
    MAAAT: Hmm, je to mozny. Viz. muj predeslej post s teplou vodou. :) No ja se cejtim celkove lip. Ale ze bych tenhle rok nebyl nemocnej, jak se rika, tak to ne. :/
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    nema otuzovani za nasledek, ze je vam v horku jeste tepleji? :) jake vsechny vyhody otuzovani ma?
    WENCA
    WENCA --- ---
    No ja se sprchuju jenom studenou vodou uz druhej rok. A kdyz nekde maj jenom teplou vodu (hajzly v marketech, bazen), tak me to celkem stve.. :/ Prave premejslim, ze bych si dal na podzim, nebo v zime nejakej hardcore v rece.. :) Je tu nekdo takovej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam