• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MARECEK: do nudli pouzivam koncentrat, presne ze je mnohem lepsi nez ty lisovany kostky ..
    k sehnani u pakistancu v Lipansky
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    prosim vas kde v praze sezenu tamarin omacku?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LUSKA: Prave. Bohuzel, jedla indoneska hospoda v Praze neni zadna :-(
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    no tak jsem vyzkousela tu Javu, dala jsem si dendeng kelem s rýží a teda nebylo to chutove spatny, ale popravde mi uz hodne dlouho nebylo tak spatne. Tak nevim nevim. Od dalsich pokusu me to minimalne na cas dost odradilo
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    V Java maji docela dobre tofu v korenennem testicku a pak takovy lilek v omacce.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    FLU: byli jsme tam v lete a moc nepresvedcila, ale hned bych je neodepisoval, treba se vypracovali.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FLU: Neni.
    FLU
    FLU --- ---
    LUSKA: http://www.javarestaurant.cz/
    (ale nevim, jestli je dobra)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    CALCULON: Bubble Tea - Václavské náměstí 43
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    nevite o nejaky dobry indonesky restauraci v praze? diky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nemáte někdo tip na recept s nakládanými sezamovými listy? Dnes jsme si je koupili, tak vymýšlím, co s nimi.. http://www.feme.cz/feme/eshop/1-1-KIMCI-ZELENINA-HOUBY-TOFU/0/5/2-Sezamove-listy-v-konzerve
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    JUANITA: no vida, díky!
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    WIL_M: sou to vajecny nudle, bezne tohle jidlo delaji treba v noi v ramci pol. menu za 90,-.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    prave jsme v chiang mai na severu thajska a pomalu, ale jiste zde zacinam byt zavisly na zdejsi pochoutce Khao Soi. da se tohle, nebo aspon pokus koupit praze? pripadne jestli se daji poridit ingredience, hlavne takovy ty "tvrdy nudle"? pardon za terminologii :)
    IKA
    IKA --- ---
    CALCULON: poznam to ako pearl tea, a urcite sa prilezitostne zastavim, dakujem za info.:)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CUKETKA: fajn - těším se na report :)
    CUKETKA
    CUKETKA --- ---
    TIGRE: Holky z VFF jsou a mají kořeny a příbuzné z různých částí Vietnamu, takže to bude exkurze napříč regionyi ve pho. Za tohle jsem se právě přimlouval, abychom na kurzech přeskočili od levelu "všechno je vietnamské" na podrobnosti z jednotlivých oblastní. Je to docela mazec, na celý související polívkový a nudlový systém nehledě! (sám se soboty nemůžu dočkat;)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    CUKETKA: Argumenty pro chápu a upřímně se těším na to, kam se to vyvine. Mně těch 1000 korun nijak zvlášť nedráždí, jen to není deal, na který bych osobně přistoupil v případě pho, ale dovedu si poměrně snadno představit to dát to za jiný kurz na jiné téma.

    Apropos na pho kurzu se dělá severní a nebo jižní varianta? nebo obě?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    kdyz je rec o indickym jidle, byl jsem v konviktsky v tikka na polednim menu, dal sem si sahi paneer menu za 85 a byl jsem moc spokojenej, paneeru sice malo a nebyl nijak extra (kvalitni panner jako v indii ani v cechach necekam), ale omacka fakt moc moc dobra
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    A ja jenom muzu cekat, az se najde nekdo, kdo odchytne nejakyho vareni-milovnyho Tamila nebo Tamilku a konecne nekdo v Praze uvari autenticky jihoindicky jidlo:)
    CUKETKA
    CUKETKA --- ---
    TIGRE: Tak asi je důležité rozlišit zkušenější fandy vietnamské kuchyně a lidi, kteří s vietnamskou kuchyní právě začínají. Faktem je, že s pho nebo s buncha se dnes můžeme setkat nejčastěji, v různých podobách a taky v různé kvalitě. Pholívkový kurz dodá nejen recepty ale dodá taky know how, nastaví laťku a k "obyčejné" polévce dodá i celý kontext viet. kuchyně ;) V kulinárním studiu, s lektory, vařením a vším vybavením to pod tisícovku nesmrskneme ani v budoucnu. A pokud tu vyrostou hromady viet kurzů á 20 USD, budu první, kdo bude mít radost! Zatím ale průkopničíme... jen sehnat dobré lektory, kteří umí parádně česky a umí téma předat, není sranda. Já věřím i tomu, že se v příštích letech na 100% dočkáme toho, že se budou vietnamská jídla učit i v zavedených kuchařských školách (Prakul, Chef Parade etc.)

    Závitky už máme v testovací podobě za sebou a vedle grilovačky je jisté, že proběhou. Uvažovali jsem ještě o kurzu zaměřeném na běžnou vietnamskou domácí kuchyni — každodenní jídla, která tu skoro vůbec neznáme :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam