• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    AUDIAC: Přesně jak píše GEJSHA: normálně tak jak koriandr přitáhnu v takovém tom plochém igeliťáku (balení s kořínky), tak hodit do mrazáku a pak už to přímo drolit do jídla.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    GEJSHA: tyjo ty poolejovaný orestovaný bazalkový listy jsem měl v thajsku a krutě mi to nechutnalo a to bazalku miluju...
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GEJSHA: wow, to zní funkčně:) díky moc!
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---

AUDIAC:Co se tyka koriandru: Zabalit do papirovyho ubrousku, navlhcit a dat do igelitovyho pytliku. Takhle mi vydržel v lednici cca tri tydny.
    Pokud ho chces zamrazit, tak NEsekat a neoplachovat, v celym svazku dat do mikrotenovyho sacku a zmrazit.

Bazalku buď nasekat, dat do tvoritek na led a prelit vodou, anebo protáhnout olivovým(nebo v podstate jakymkoliv jinym rostlinnym) olejem a dat do mrazaku, tak listy zmrznou "naplocho" a vydrzi cca rok, dyl bych to nedoporucovala.)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    já to právě dělám tak, že to zabalim do mokrý utěrky a přetáhnu fólií, ale vydrží to tak do týdne. spíš jestli nemáte nějakou techniku zamražení třeba jako kaffir lime leaves, ale u nich to bude asi díky tý kožovitosti. napadlo mě udělat něco jako pesto, ale to pro mi pro účel asijský kuchyně přijde nepoužitelný...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    taky pomahaj poradne uzavreny "drogovy" pytliky ... ale tyden max
    HLEN
    HLEN --- ---
    AUDIAC:dat do misky a prikrejt mokrou cistou uterkou nebo papirem a dat do lednice .... vzdy kdyz uterka uschne, tak ji zase namocit ... vydrzi par dnu .... tak 4-5 max
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    máte nějaký tip na delší skladování bylinek jako je koriandr, bazalka apod? zkoušel jsem zamrazit lístky bazalky, ale výsledek nic moc. celej ten balíček totiž nespotřebuju a pak mi to akorát seschne. no a abych pro ně jezdil co týden do sapy, to se mi moc nechce...
    KALTY
    KALTY --- ---
    Thai.jpg (821105 B)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Dnes jsem si udělal rýžové nudle s kuřetem na kari
    [18:24:35] Kalty: Kari pasta, kokosové mléko, galanga, koriandr, limetkové listy, šťava z půl limety, Thajská paprička ( 1/10tina ), citronová tráva a kuře

mnami mnam
    Moje první thaj jídlo bez receptu ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak sem byl na nákupu v obchůdku na francouzký.
    Koupil jsem Koriander, Galangu, zázvor, lime listy ( mražené ), chilli pastu, krevety velké 500g / 99Kč, kokos mléko, limetky a citronová tráva a nudle do zásoby no a
    Houby shitake.
    Dohromady 520Kč
    Thajskou bazalku nemají a prý není ani v sapě
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    GEJSHA: a tady jsem narazila na nejaky fotky interieru + jidla, pardon za fb

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.321895844493031.101820.196477303701553&type=1
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Restaurace v Gorazdově má i svoje stránky, kdyby někdo chtěl nejdřív zkouknout do čeho jde:)

Pho Vietnam Restaurant - Vietnamska Restaurace Pho
    http://phovn.cz/index.html
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    KALTY: Zkus polévky z téhle kuchařky... Obě jsou vinikající! http://www.fwtandoori.cz/ke_stazeni/soubor_3.pdf
    KALTY
    KALTY --- ---
    Nějaký vyzkoušený recept na Tom Kha Kug/Kai? Krevet./kuřecí polévka s kokosovým mlékem.
    Budu kupovat ve francouzké ingredience
    KATIA
    KATIA --- ---
    EXTREME: na sapě nevím, ale na té francouzské je mají...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    v ktorom obchode, v sape, predavaju pandanove listy? filtrujem a v prispevku pise "v takove te velke provarene samosce, co ji doporucuje i scuk" a to neviem ktora je. vie niekto? dik.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    GEJSHA: ta pánev je normálně sundávací, spodní část je vlastně jen upravená "plotýnka" :)
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    WIL_M: no jo,ale s tímhle nemůžeš správně zakvedlat;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    muž dneska nakupoval v obchůdku s thajským jídlem na francouzské... paní, když viděla nákup tak prý na něj "ty, thajska manželkaaa" :-)) a sortiment si pochvaloval taky...
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MACHALIK: no ostatni ti na to uz stihli myslim dostatecne odpovedet. Teto vlastnosti se napriklad hojne vyuziva i ajurvedske kuchyni. Co se pripravy steaku tyce, s tim zkusenosti nemam, neb je nijak zvlast nezeru, muj muz je vegetarian :)
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    MALKMUS: tak jsem na tvé doporučení dnes vyzkoušela Pho Vietnam v Gorazdově ulici a musím říct že super...dávala jsem Nem a Pho Bo,k tomu lotusovej čaj a plznička a byla jsem mega spokojená..příště vyzkouším zas něco jiného,pro mě favorit mezi vietnamskýma restauracema v Praze..a příjemná a rychlá obsluha taky...jen ta bouřka venku pak mě nepotěšila...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam