• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    tj tvrdší (méně tekutiny) než soft tofu, takže se nejčastěji používá na smažení, restování, stirfry...atd
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SCHEJBITCH: tofu na stir-fry...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Neví náhodou někdo co by mohlo být firm tofu? Díky! :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    byl jsem na pho-bo v ostrovni a nijak me to nenadchlo, vyvar nevyrazny etc...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LENGYANG: kolega si to náramně pochvaloval, já se tam chystám o víkendu...
    BOREC
    BOREC --- ---
    LENGYANG: me tam chutnalo .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: V jakem smyslu? Sushi a korejska kuchyne z lepsich v Praze.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Byli jste nekdo v Hanilu na praze 3? Chystame se tam jit, ale nevime, co cekat.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    LENGYANG: nekde v historii jsou pozitivni ohlasy...
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    máte někdo zkušenost s Vietnam food na Nuselské ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    my byli v huang he na vysocanske, tusim v utery..
    pikantni pekingska, veprove kungpao.. dobry to bylo, chutnalo to jak chutnala cina pred 15-18 lety v brne.. takova ta prvni.. proste trochu jine nez fast food, vic poctivejsi - aspon mi to tak proste pripadlo :)

    taky jsme dostali svestkove vino, jeste jsme ho ale nenacali

    pani byla strasne mila a usmevava
    jidlo celkem trvalo, ackoliv byly obsazeny asi 3-4 stoly z 20
    kuracke
    prostredi se mi moc nelibilo, takovy proste jak cina pred 15 lety no..

    nevim no.. jako na slavnostni veceri me to nepresvedcilo a na rychly obed to maji prilis pomale... chutny jo, ale zasadni duvod proc tam jsem nenasla
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    JUANITA: češtině-only je úžasná fráze :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Maji. Obvykle tak do peti, do sesti, v lete i do sedmi, jak jsou lidi.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nevíte někdo, zda mají dnes otevřeno v Malešicích? Případně do kolika?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MALKMUS:
    MADMEAT:
    diky za tip, taky jsem vyzkousel a spokojenej byl, bun bo nam bo chutny. co bych mozna zmenil, je dlouhej jidelni listek, pet nebo sest stran podobnejch pokrmu bych zredukoval na jednu. a pridal vietnamsky nazvy; ne ze bych tech jidel znal moc, ale tech par, co sem hledal, sem kvuli cestine-only nenasel. nebyl problem se zeptat, ale stejne.. (mozna sem mel jenom nejakej cizackej jidelni listek). bears v napojaku misto beer pobavilo.
    NIRA
    NIRA --- ---
    EXTREME: mnam provedu:))
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    velmi prijemny, jednoduchy dezert.

    Che Bap (Vietnamese Sweet Corn Pudding)


    3 large ears corn, shucked
    4 cups water
    2 pandan leaves, tied together and knotted (optional)
    1/4 cup small tapioca pearls
    2 (14-ounce) cans coconut milk
    1/2 cup granulated sugar
    Pinch salt
    2 tablespoons toasted sesame seeds

    Stand each ear of corn up in a bowl and, holding it sturdy, run a sharp chef's knife down the length of the ear to shave off the kernels. Set the kernels aside.

    Combine the corn cobs, pandan leaves (optional), and water in a pot and bring to a boil. Cover, reduce heat, and simmer for 30 minutes.

    Meanwhile, place tapioca pearls in a small bowl, cover with cold water by 1/2 inch and let stand.

    Remove corn cobs and pandan leaves from the pot and discard.

    Add coconut milk, corn kernels, sugar, and a pinch of salt to the pot and stir to combine. Return to a boil and then simmer until corn is tender, about 10 minutes. Taste and adjust sugar and salt, if desired.

    Stir tapioca pearls into the pot and simmer for 2 minutes.

    Remove from heat to cool. Can refrigerate for up to 2 days. If it gets too thick and gloppy, thin it with water.

    Serve warm or cold in bowls or glasses. Garnish with sesame seeds just before serving.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    MOIRAIN: nevěděl jsem, jestli mluví o té samé nebo další :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    AKICHITA: mezi nuselskou radnicí a zast. horky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam