• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAKROUSEK: No jo, ale Hanabi je jen sushi. Mana nevim, ale nam prave jde jen o ta korejska jidla :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: Jo, uroven cena / vykon je celkem dobra. Levnejsi to neni. Lepsi cenu / vykon ma Hanabi. Dobra je i mana sushi house ve Slezsky.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LENGYANG: kámoška je z nich nadšená
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    MAKROUSEK: Myslela jsem prave, jestli to tam bylo pri navsteve fajn, dobra uroven cena/kvali a tak. Zatim jsme byli jen v jedne koreji kousek od Muzea (Korea House?) a bylo to tam fajn, ale chceme to zkusit i nekde jinde. Idealne kdyby to slo i trochu levneji XD
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SCHEJBITCH: tak to je silken tofu. já ho znám od téhle firmy...



    TIGRE
    TIGRE --- ---
    tak beru zpátky... já tohle spojení znám teda akorát u silken tofu o kterém píše piovra, které se prodává v nálevu (já znám ty od Mori-Nu / Morinaga) s tím, že u nich je extra firm na gril, stir-fry, soté... firm na předkrmy a dezerty a soft do omáček a na zahušťování. To extra-firm, které jsem mylně považoval za firm, je to z těch tvrdších, ale rozhodně to nikdy nedosahuje klasicky tvrdýho tofu, co se všude prodává. Je to tak, že když do toho strkáš prstem tak to gumově vytváří odpor, ale rozhodně to není klasikcé tvrdé tofu.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Díky za rady!
    Chtěl bych si zkusit udělat tohle... http://www.youtube.com/watch?v=-nZgcsSP8Co&list=UUdf63FXOD_6DJRGNmWWo7oQ&index=4&feature=plcp
    Co myslíte, co by se k tomu hodilo jako přílož? Nebo jíst jen jako chuťovku?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SCHEJBITCH: muze byt mysleno bud tuhe tofu - to je to klasicke jake prodavaji ve zdravbych vyzivach zatavene v igelitu, nebo muze jit o "firm silken tofu" - cili takove to jakoze rosolovite, obvykle uzivane v japonske kuchyni.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    u vietnamcu maji firm tofu ... pokazde muze byt trochu jine, podle toho jak se jim zrovna povedlo ..
    silken tofu je fakt rosulek...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    TIGRE: Takže to není to samé, co kupuji u vietnamců na trhu? Případně kde bych sehnal ekvivalent firm tofu u nás?

    Asi lama dotazy, ale s tofu tak nějak začínám a moc ho neznám... Takže díky za info! :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    tj tvrdší (méně tekutiny) než soft tofu, takže se nejčastěji používá na smažení, restování, stirfry...atd
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    SCHEJBITCH: tofu na stir-fry...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Neví náhodou někdo co by mohlo být firm tofu? Díky! :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    byl jsem na pho-bo v ostrovni a nijak me to nenadchlo, vyvar nevyrazny etc...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LENGYANG: kolega si to náramně pochvaloval, já se tam chystám o víkendu...
    BOREC
    BOREC --- ---
    LENGYANG: me tam chutnalo .)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    LADY_CANDAR: V jakem smyslu? Sushi a korejska kuchyne z lepsich v Praze.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    Byli jste nekdo v Hanilu na praze 3? Chystame se tam jit, ale nevime, co cekat.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    LENGYANG: nekde v historii jsou pozitivni ohlasy...
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    máte někdo zkušenost s Vietnam food na Nuselské ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    my byli v huang he na vysocanske, tusim v utery..
    pikantni pekingska, veprove kungpao.. dobry to bylo, chutnalo to jak chutnala cina pred 15-18 lety v brne.. takova ta prvni.. proste trochu jine nez fast food, vic poctivejsi - aspon mi to tak proste pripadlo :)

    taky jsme dostali svestkove vino, jeste jsme ho ale nenacali

    pani byla strasne mila a usmevava
    jidlo celkem trvalo, ackoliv byly obsazeny asi 3-4 stoly z 20
    kuracke
    prostredi se mi moc nelibilo, takovy proste jak cina pred 15 lety no..

    nevim no.. jako na slavnostni veceri me to nepresvedcilo a na rychly obed to maji prilis pomale... chutny jo, ale zasadni duvod proc tam jsem nenasla
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    JUANITA: češtině-only je úžasná fráze :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Maji. Obvykle tak do peti, do sesti, v lete i do sedmi, jak jsou lidi.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nevíte někdo, zda mají dnes otevřeno v Malešicích? Případně do kolika?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MALKMUS:
    MADMEAT:
    diky za tip, taky jsem vyzkousel a spokojenej byl, bun bo nam bo chutny. co bych mozna zmenil, je dlouhej jidelni listek, pet nebo sest stran podobnejch pokrmu bych zredukoval na jednu. a pridal vietnamsky nazvy; ne ze bych tech jidel znal moc, ale tech par, co sem hledal, sem kvuli cestine-only nenasel. nebyl problem se zeptat, ale stejne.. (mozna sem mel jenom nejakej cizackej jidelni listek). bears v napojaku misto beer pobavilo.
    NIRA
    NIRA --- ---
    EXTREME: mnam provedu:))
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    velmi prijemny, jednoduchy dezert.

    Che Bap (Vietnamese Sweet Corn Pudding)


    3 large ears corn, shucked
    4 cups water
    2 pandan leaves, tied together and knotted (optional)
    1/4 cup small tapioca pearls
    2 (14-ounce) cans coconut milk
    1/2 cup granulated sugar
    Pinch salt
    2 tablespoons toasted sesame seeds

    Stand each ear of corn up in a bowl and, holding it sturdy, run a sharp chef's knife down the length of the ear to shave off the kernels. Set the kernels aside.

    Combine the corn cobs, pandan leaves (optional), and water in a pot and bring to a boil. Cover, reduce heat, and simmer for 30 minutes.

    Meanwhile, place tapioca pearls in a small bowl, cover with cold water by 1/2 inch and let stand.

    Remove corn cobs and pandan leaves from the pot and discard.

    Add coconut milk, corn kernels, sugar, and a pinch of salt to the pot and stir to combine. Return to a boil and then simmer until corn is tender, about 10 minutes. Taste and adjust sugar and salt, if desired.

    Stir tapioca pearls into the pot and simmer for 2 minutes.

    Remove from heat to cool. Can refrigerate for up to 2 days. If it gets too thick and gloppy, thin it with water.

    Serve warm or cold in bowls or glasses. Garnish with sesame seeds just before serving.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    MOIRAIN: nevěděl jsem, jestli mluví o té samé nebo další :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    AKICHITA: mezi nuselskou radnicí a zast. horky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam