• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: "tai" je kýta krájená na tenoučký plátky, která se nevaří, jen se zalije horkým vývarem a vevnitř je tak na medium.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Co je nedovařený maso? Jak to dělaj?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    MOIRAIN: fakt je, že mi tam při objednávce pho bo variantu tai hned nabízeli, ale já na to nedovařený hovězí moc nejsem... i když vývar je v obou variantách stejnej, a ten byl právě předmětem mých výtek
    KALTY
    KALTY --- ---
    AKICHITA: taky sem měl tai a byla dobrá. Obyč jsem tam ještě neměl
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    CALCULON: Pho bo tai mi v Nusluch prijde lepsi nez jejicj obyc pho bo...ale z ceho jsem byla nadsena byla Bun moc s veprovymi kulickami..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    CALCULON: pho bo thai je v Nuslích super a nesmažené závitky tam mají dost nevyrovnané - 2x nebyly nijak úžasné a teď posledně 2x moc dobré
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    KALTY: Nevytknul, jako popravdě kázat vietnamci o tom, jak má správně chutná pho-bo, to bych si asi nejlajznul ;). Včera proběhla druhá návštěva, pho-bo (varianta s tím polosyrovým masem) podle mého subjektivního vjemu o dost lepší než minule (i když furt s tím neloupaným zázvorem - setkali jste se s tím už někde?). Bun bo nam bo vynikající (rozhodně lepší než v Gorazdově), no a teď jsem dojedl s sebou přinesené nesmažené závitky a ty mi zase nechutnaly tak moc jako třeba v bistru na Jiřáku.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jinak sem uzavrel anketu na thajsky restaurace ..
    prekvapive vyhral YAMYAM na vysehrade (asi budu muset nekdy zajit zkusit)
    druhej LEMON LEAF
    .. a tesne za nim vetsina ostatnich ..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    uz sem se tu jednou ptal, ale trochu bez odezvy ..
    nahazejte mi sem adresy vietnamskej bister, rad bych udelal anketu kam kdo rad chodi na pho .. dik
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já tam chodím a dávám si pho bo tai lan pravidelně a chutná mi... nicméně díky za tip na ten druhý stánek, vyzkouším.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    HAAALA: ja tam (u 8) byl kdysi s kamaradem a tomu moc chutnalo, ja masove veci nejim, takze dekuju za uvedeni na pravou miru.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    LA_PIOVRA: no tak tam právě ne... tam to pho za moc nestojí, ačkoli na něj vyšla kdysi mimořádně pochvalná recenze v HN. IMHO nejlepší pho v Holešovický tržnici dělají v zaplivaným stánku nedaleko prodejny bot (Stival?), vedle jsou tuším nějaký langoše nebo co. Tamní pho bych bez rozpaků označil za orální orgasmus :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    CALCULON: ti nevím, když jsem tam měla bun-cha já, někdy v únoru, tak to z grilu bylo dosti jistě
    KALTY
    KALTY --- ---
    CALCULON: jo přístup mají super ;)
    A vytknul si mu nějaké ty nedostatky?
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    HAAALA: souhlasim, pro me taky Vietnam food v Nuslich malinko zklamani - pho nic moc, nemel jsem v nem snad vubec koriandr, zato pomerne hodne neloupaneho (!) zazvoru. Pritelkyne vyzkousela bun-cha, ale to pochopitelne gril nevidelo ani z dalky, i kdyz celkem dobre bylo, to zas ne ze ne. Jeste nelamu hul, zkusim jeste jina jidla.
    Na druhou stranu prostredi pekne a obsluha fakt na jednicku, sam od sebe se nam snazil vysvetlit podstatu vsech jidel, i kdyz jsme to asi ani nepotrebovali ;). Ale pro novacky urcite prinos,protoze se nemusi bat zeptat.
    KALTY
    KALTY --- ---
    MOIRAIN: no a zkoušel to někdo?
    Já to mam z Empirie kousek ale nemám odvahu ;)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    stánek na Pankráci:
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tak uz muzu poreferovat o ryzi co sme kupovali - ROYAL UMBRELA - ... jasne u me vede co se tyce konzistence, dalo by se rict, krasne 'al dente' :) ... super na smazeny ryze ale i jako priloha, co se tyce parfemu, v tom trosku zaostava za Kinnaree ale ta materie to lehce vyvazi ...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAAKA: u haly cislo 8
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    HAAALA: dobrá zpráva! a dobré pho v holešovicích se servíruje v tržnici? kde přesně, prosím?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    HAAALA: tak tak, to se zeleninou a rezjzi stoji za pendrek, ale davam si tam to rajcatove co zminujes, davam si ho bez ryze a suverene ho muzu prohlasit za nejlepsi jidlo za 50,-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam