• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    JUANITA: jinde vítězí co? (kromě Sapy, samozřejmě)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HAAALA: ale jenom v ihnedu.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    ahoj,máte nějaký nápad na desert ,který by se hodil servírovat po sushi?
    dík za rady ;-)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ad) MOIRAIN
    Vyzkouseli sme s pritelkyni v sobotu a muzu doporucit, jenom Pho mi prislo ze je z bujonu. Zavitky super.
    A tu akci "vse za 69,-" tam meli porad
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AKICHITA: CALCULON: díky za tip!
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    TIGRE: CALCULON: V Nuslích mají Bun moc s vepřovými kuličkami-silný hovězí vývar,místo nudlí pho(také ty placaté nudle),tam jsou kulaté nudle bun,hromada výborných kuliček+tenké plátky kuřecího masa....
    KALTY
    KALTY --- ---
    Včera jsem byl v Nuslích a měl jsem Nějaké hovězí maso s klíčky a Pak Choi s rýží
    Kamarádka měla tofu v rajčatové omajdě s rýží... Pak ještě s sebou závitky ;)
    Vše bylo dobré a hodně velké porce... spokojenost
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    TIGRE: V Nuslích mají (nevybavuju si název, ale prostě polívku s vepřovými knedlíčky mají).
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GEJSHA: aha :(
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    TIGRE: mívali to tam, ale už nemaj :/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: To dává smysl.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: jak píše NOLONGERTHERE: je to kližka. co se týče masa, tak roštěná je na to škoda - zadní (kýta nebo jiný kus), které se nakrájí na tenko, naloží a třeba trochu zakape citronem je měkký a štavnatý. dávat tam roštěnou by bylo plýtváním peněz, které by u takového podnikavého národa bilo do očí :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já bych si někdy dal rád pho bien s masovejma kuličkama, ale zatím jsem v praze neměl příležitost. někdo tu ale myslím psal, že je mají v Gorazdově, kterou jsem zatím nenavštívil.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOLONGERTHERE: Zajímavý. V Brně tedy zatím všude jen tai a je to nějaká roštěná nebo co, to maso, není to kýta. A je to velmi dobrý.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    MACHALIK: V Apetitu teď hostovaly holky z VietFoodFriends a ukazovaly dvě verze - nakrájený syrový flák dobrého masa a na plátky nakrájenou uvařenou kližku (která se přidá k základu vývaru během vaření). takže to druhé. Pěkný počin (březnové číslo).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: Jo. To jsem myslel, že je v každým pho bo. Co je teda klasický pho bo netai? Protože jsem očividně měl vždy pho bo tai.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: "tai" je kýta krájená na tenoučký plátky, která se nevaří, jen se zalije horkým vývarem a vevnitř je tak na medium.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Co je nedovařený maso? Jak to dělaj?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam