• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já jsem minulý týden vyzkoušel ten druhý stánek v tržnici a tamní Pho Bo bylo super - kližka byla zpracovaná geniálně, jen na můj vkus bylo trochu moc pálivé. Pro příště poprosit bez čili a dochutit si to sám...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LENGYANG: byl jsem nespokojen. Normalni zradlo jakz takz (az na porci co do mnozstvi hranicici se zlodejnou), ale kdyz jsem zkusil tu jejich vyhlasenou ultrapalivou polivku, dostal jsem namisto polevky z prirodnich surovin (jak je uvedeno na jidelnim listku) tekute šméčko, kteremu v palivosti pomahala jakasi synteticka sracka.

Pusa vydrzi hodne, to nebyl problem. Zaludek a vnitrnosti ale na chemii nezareagovaly uplne pozitivne, za coz teda YamYam prilis vdecny nejsem. Za podvod se jim odvdecim krasnym "fuck off" na vecne casy.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VECTOR: sojovy klicky mivaj casto ve vietnamskych zeleninach .. napr na zizkove za tram zast Lipanska (na ty smerem z centra)
    stolety vejce uz spis jen v malesicich/sape ... zrovna sme si je ted davali kdyz uz byly ty velikonoce :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nevite nekdo, kde koupit sojove klicky a cerne vejce? Internet moc odpovedi nedava...
    H54321
    H54321 --- ---
    neznáte někdo zajímavý recept na úpravu mrkve po indicku? Zkusil jsem osmahnout mrkev s ostřejším indickým kari a smíchat s restovaným sezamovým a sluneč. semínkem. Zajímavá chuť. Příloha brambor. Procházel jsem odkazy, ale našel jsem jen indická jména jídel, která neznám.
    VOY
    VOY --- ---
    LENGYANG: Mam dost podobnou zkusenost. Jidlo tam bylo natolik hnusny, ze me ani nelaka jit zkouset znova jestli se to nahodou nezmenilo, povazuju to za prilis nepravdepodobny. Lepsi nez lemon leaf teda ani naprostym omylem, to by se museli posunout o dve tridy thajskejch restauraci ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    EXTREME: vypadá fakt libově! light soy je myslíš až tolik potřeba? podle složení je to vlastně skoro to samý jako klasická "tmavá" sójová omáčka, jen s přidaným glukózovým cukrem
    H54321
    H54321 --- ---
    SAMOUT: ty zelene lusky to je OKRA, mladý ibišek
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    MRMNK: že by v YamYam vyměnili kuchaře ? loni to bylo děs a hrůza i kafe jsem obsluze vratila, jak bylo hnusný ? ...máte někdo bližší info ?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: Jo, to je přesně ono :-)))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: Jiste myslis Orange Moon, nikoli Lemon Leaf?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LA_PIOVRA: Díky
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nedávno před kinem Lemon Leaf na Floře, žena jakési krevetové curry bo co, viz. foto. Tuší někdo, co je to zač ty zelené lusky?

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GEJSHA: Ale houby s voctem, to psal nejakej hipster, co je linej zkouset novy veci a tak jenom nasleduje, co mu nekdo rekne.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Vietnamská jídla jen tak někdo uvařit neumí. Poradíme, kam na ně zajít v Praze a kam ne | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55207290-trikrat-prazsky-vietnam
    D13
    D13 --- ---
    KALTY: diky, mozna jsem mel upresnit...nemrazeny...nejak tomu mrazenymu moc neholduju
    KALTY
    KALTY --- ---
    D13: Thai obchod u Míráku
    Ale mražený.
    D13
    D13 --- ---
    poradi prosim nekdo, kde v Praze kupovat kafrovy limetky?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: To už mě napadlo, jen mi přišlo, že je sojovka tak slaná, že i když jí uberu, tak to moc poznat nebude :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam