• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Já jsem minulý týden vyzkoušel ten druhý stánek v tržnici a tamní Pho Bo bylo super - kližka byla zpracovaná geniálně, jen na můj vkus bylo trochu moc pálivé. Pro příště poprosit bez čili a dochutit si to sám...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LENGYANG: byl jsem nespokojen. Normalni zradlo jakz takz (az na porci co do mnozstvi hranicici se zlodejnou), ale kdyz jsem zkusil tu jejich vyhlasenou ultrapalivou polivku, dostal jsem namisto polevky z prirodnich surovin (jak je uvedeno na jidelnim listku) tekute šméčko, kteremu v palivosti pomahala jakasi synteticka sracka.

    Pusa vydrzi hodne, to nebyl problem. Zaludek a vnitrnosti ale na chemii nezareagovaly uplne pozitivne, za coz teda YamYam prilis vdecny nejsem. Za podvod se jim odvdecim krasnym "fuck off" na vecne casy.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VECTOR: sojovy klicky mivaj casto ve vietnamskych zeleninach .. napr na zizkove za tram zast Lipanska (na ty smerem z centra)
    stolety vejce uz spis jen v malesicich/sape ... zrovna sme si je ted davali kdyz uz byly ty velikonoce :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Nevite nekdo, kde koupit sojove klicky a cerne vejce? Internet moc odpovedi nedava...
    H54321
    H54321 --- ---
    neznáte někdo zajímavý recept na úpravu mrkve po indicku? Zkusil jsem osmahnout mrkev s ostřejším indickým kari a smíchat s restovaným sezamovým a sluneč. semínkem. Zajímavá chuť. Příloha brambor. Procházel jsem odkazy, ale našel jsem jen indická jména jídel, která neznám.
    VOY
    VOY --- ---
    LENGYANG: Mam dost podobnou zkusenost. Jidlo tam bylo natolik hnusny, ze me ani nelaka jit zkouset znova jestli se to nahodou nezmenilo, povazuju to za prilis nepravdepodobny. Lepsi nez lemon leaf teda ani naprostym omylem, to by se museli posunout o dve tridy thajskejch restauraci ;)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    EXTREME: vypadá fakt libově! light soy je myslíš až tolik potřeba? podle složení je to vlastně skoro to samý jako klasická "tmavá" sójová omáčka, jen s přidaným glukózovým cukrem
    H54321
    H54321 --- ---
    SAMOUT: ty zelene lusky to je OKRA, mladý ibišek
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    MRMNK: že by v YamYam vyměnili kuchaře ? loni to bylo děs a hrůza i kafe jsem obsluze vratila, jak bylo hnusný ? ...máte někdo bližší info ?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: Jo, to je přesně ono :-)))
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: Jiste myslis Orange Moon, nikoli Lemon Leaf?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LA_PIOVRA: Díky
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nedávno před kinem Lemon Leaf na Floře, žena jakési krevetové curry bo co, viz. foto. Tuší někdo, co je to zač ty zelené lusky?


    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GEJSHA: Ale houby s voctem, to psal nejakej hipster, co je linej zkouset novy veci a tak jenom nasleduje, co mu nekdo rekne.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    Vietnamská jídla jen tak někdo uvařit neumí. Poradíme, kam na ně zajít v Praze a kam ne | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55207290-trikrat-prazsky-vietnam
    D13
    D13 --- ---
    KALTY: diky, mozna jsem mel upresnit...nemrazeny...nejak tomu mrazenymu moc neholduju
    KALTY
    KALTY --- ---
    D13: Thai obchod u Míráku
    Ale mražený.
    D13
    D13 --- ---
    poradi prosim nekdo, kde v Praze kupovat kafrovy limetky?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: To už mě napadlo, jen mi přišlo, že je sojovka tak slaná, že i když jí uberu, tak to moc poznat nebude :).
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VOY: asijsky potraviny v Korunni.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    SALVATOR: ked to mas slane tak by som dal menej ustricovej omacky alebo light sojjovky.

    VOY: daju sa kupit v sape.
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Jeste me napadlo, daji se nekde taky koupit ty puffs? Ja jsem teda myslel, ze tuhle texturu to tofu ma kdyz ho fritujes...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EXTREME: Tak sem to neska dělal k večeři a super. Jenom dotaz, ale: máš to taky tak hrozně slaný?
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Vida, tak tomu susi co casto vidam v ruznych stir fries se rika tofu puffs. Zas jsem o neco chytrejsi :-).
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    VOY: mozes pouzit ake chces - ake mas najradsej. najviac mi chuti ak pouzijem makke(soft) ale super je to aj s tofu puffs. tvrde tofu mi nechuti ale v pripade krize sa da pouzit.

    to makke - soft tofu maju v sape, neviem kde inde ho predavaju mozno niekto bude vediet..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    EXTREME: to je fer :) ... mimochodem ta omacka (seasoning+water) plus jeste ryzova mouka na trosku zahusteni je vyborna omacka na zluty nudle, staci je pak uz jen doplnit treba sparenym spenatem, posypat jarni cibulkou a easy dobrota je na taliri

    posledni dobou si na takovych jednoduchostech ulitavam, jedna/dve ingredience, za 10minut uvarino a max spokojenost :)
    VOY
    VOY --- ---
    EXTREME: Kdyz bych tohle chtel udelat tak kde/jaky tofu koupit? Nikdy jsem to doma sam nedelal...
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    rychlovka na dnesny obed. moj oblubeny recept, ktory pre svoju jednoduchost varim pravidelne.(vacsinou nahradzujem tofu masom, s bocikom je to genialne)

    Simple Braised Tofu


    serve 2 to 4 as part of a Chinese meal
    you'll need;
    1 container of fresh soft tofu, halved sidewise
    oil for cooking
    3 garlic cloves, roughly chopped
    2 to 3 bird chillies, chopped
    3 tbs of oyster sauce or mushroom sauce*
    2 tbs of light soy
    1 tbs of dark soy
    1 tsp of sesame oil
    2 tbs of sugar
    dash of white pepper
    dash of Chinese cooking wine
    1 cup of water
    3 spring onions, cut into 3 cm lengths
    * use mushroom sauce or vegetarian oyster sauce for a vegetarian version

    - Pan fry tofu on both sides until golden, remove and set aside.
    - Saute garlic and chillies with a little cooking oil then add in the seasonings and water.
    - Return the tofu to the wok and let simmer for 5 to 10 minutes.
    - When the sauce has reduced by half add in the spring onions and cook for a minute more.
    - A bowl or two of pipping hot steamed rice is all you need to go with this simple but delicious dish.
    AKICHITA
    AKICHITA --- ---
    Tak jsem ochutnávala pho bo na Albertově a nic moc-vývar byl přesolený,podle mě tam přidali kostku bujonu,nudle byly v ohromném slepenci,málo bylinek,maso ušlo,na dochucení měsíček citronu,pro pepř,rybí omáčku atd. si člověk musel dojít k pultu...takže za mě nevermore....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam