• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TIGRE: Jj, mívali jí všude. A teď ji nemají nikde. Ani v Sapě nebo v Malešicích. Pravda, v Holešovicích jsem nebyla, ale předpokládám, že to bude to samý. Mám to dost daleko na to, abych tam jela a nepochodila, proto se ptám, kde ji určitě mají. Chci jet na jistotu.

    SAT_ANN: Na tý Francouzský bych se mohla stavit, seš si jistá, že ji tam teď aktuálně mají?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: hele zrovna tuhle omáčku mi příjde mají skoro všude. Jak píše SAT_ANN: tak minimálně v Tržnici by ji měli mít. Jinak ten obchůdek se přestěhoval, doslova za roh, už není čelem k Normě, ale u stejné krychle z druhé strany.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jestli máš cestu, tak hodně dobře jsou zásobený stánky v holešovický tržnici - v zadní části u obchodu s jídlem (myslím že je to norma)

    jinak taky síť obchodů na francouzský
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Nevíte, kde seženu tuhle sojovku? http://www.chinaminimarket.com/sauces-c2/pearl-river-bridge-superior-dark-soy-sauce-p31
    Dřív jí měli v Sapě, ale teď už bohužel nic. Mají ji v malých lahvičkách v supermarketech, ale za nesmyslnou cenu. Případně uvítám tip na jinou, dobrou sojovku.

    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    AUDIAC: Jak píše MRMNK, dej tomu čas, wok vypadá dobře, jinak než častym vařenim tomu nepomůžeš :D , myslim že tak 1 měsíc denně a je wok relativně ok, ale i pak se pořád zlepšuje.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: ono to chvili trva nez se povrch vytvori ... celkem dlouho mi trvalo nez sem se dostal do stavu kdy na umyti staci po vareni oplachnout vodou a povrch jen lehce posmrdlat vareckou a sloupnout pripadny priskvarky... z fotky predpokladam ze si ho i poradne zajizdel a prepaloval na nem olej.. a jestli jak pises po kazdym vareni vtiras olej uterkou tak to pujde... jen vydrzet a smazit co nejvic :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    co dělám špatně s wokem, když se mi stále nedaří udělat nastálo správnej povrch seasoningem? dělám to rozpáleným olejem a papírovou utěrkou, kterou tam ten olej vtírám, ale po vaření a umytí to stejně začne oprýskávat. (používám dřevěný náčiní a myju jen teplou vodou a houbičkou bez jaru)
    takhle to vypadá po cca 3 vařeních a mytích:
    FLU
    FLU --- ---
    spise nevim, jak dosahnout te trsoku gumove konzistence, aby se to dalo dobre nakrajet na kosticky a orestovat. (muj) domaci panyr ani tvrdy tvaroh tohle nezvladaji.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: Tak to už ti nic lepšího neporadim :(. Leda to zprasit něčim, co by ti to udrželo pohromadě, ale to je škoda.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    FLU:
    SALVATOR: díky, po vyzkoušení dám reference, jak to dopadlo
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: To jsem zkoušela taky, ale pak z toho jídla ta chuť tak divně trčí. Mám radši, když i paneer do sebe omáčku aspoň trochu nasákne. Navíc když vařím indii, tak vždycky ve větších dávkách, aby zbylo i na druhý den (muž je indožravec) a ono se mi to rozpadne i při něžném ohřívání :/
    A ono, technicky vzato, paneer a tvaroh jsou vlastně jen jiné názvy pro zdrclé mléko :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: No, pokud děláme paneer mattar a máme zrovna náladu dělat i paneer, tak ho do omáčky přidáváme úplně těsně před podáváním, ani nemusí bejt to jídlo úplně horký, stačí jen tak, aby se prohřál. Jestli se rozpadá, tak zamíchat jen opatrně,nic lepšího mě nenapadá :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SALVATOR: tak nevím, dělám to taky tak (zatěžuju teda šicím strojem, ale ten rozhodně lehčí nebude) a za studena je paneer v pohodě, ale při tepelném zpracování se totálně rozplizne.
    Mlíko jsem zkoušela domácí, kupované čerstvé, růzé kombinace od 1,5% až po 5% (směs se šlehačkou) a houby.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    LEA1: Domácí mlíko asi nebude špatný, ale s tim zkušenosti nemám. My sme to myslim dělali z plnotučnýho bio.
    Typy a vychytávky mě ani nepadaj. Leda fakt dobře vyždímat a dlouho a hodně pořádně lisovat.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    SALVATOR: Tady je přesně vidět, jak nám budou chybět papírové encyklopedie (http://www.mediafax.cz/kultura/4023518-Encyklopedie-Britannica-konci-s-tistenou-verzi). S wiki nezatížím nic:)
    FLU
    FLU --- ---
    LEA1: pokud mozno, tak domaci mleko.

    a mne se teda taky vzdycky rozpadal.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    EXTREME: bezva, diky za info :) ja obvykle chodim k ruznejm pakistancum a zbytek beru vsude mozne... :)
    LEA1
    LEA1 --- ---
    SALVATOR: mám v plánu paneer udělat poprvé. Máš nějaké tipy a vychytávky při výrobě nebo mám prostě jen vygooglovat recept a jet podle něj?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BONEMINA: Nám se daří poměrně pevnej. Po přecezení v hodně utáhnutý utěrce ho v ní necháváme a 2-3 hodiny lisujeme pod cca 5-7 dílama encyklopedie Diderot.



    Mám voko jak z kašparovy krávy, ale odhaduju hmotnost jednoho dílu na necelej 1 Kg.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    HITOMI: maju napr v predajni korenia ktoru som spominal - cajkavakoreni haskova ulica - praha 7
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    LA_PIOVRA: jo, ta uz nam tedka taky dosla a vubec netusim, kde ji v Pze sehnat :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MACHALIK: pohledem z Prahy je nejkritictejsi asafoetida, ty co pises vim kde koupit v pohode:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam