• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    MRMNK: No já teď v sobotu budu zkoušet Bibimbap, tak jsem na to zvědavej! Jedl to tu už někdo?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SCHEJBITCH: nektery veci vypadaj fakt zajimave, takovy ty fusion vypecenosti nebo eggbun
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Kdyby někoho zajímalo korejské jídlo... Slečna má i video kanál na youtube! :) http://aeriskitchen.com/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dik, ty masovy kulicky je taky zajimavej tip, ale asi budem krajet co nejtensi platky z kyty
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: Imho záleží - jestli chceš klasický pho, pak kližku a nechal ji pár hodit vařit tak, až se ti ty šlachovité části promění na kolagen, pokud máš radši "tai" způsob, tak kýtu nakrájenou na ty nejtenčí plátky, které zvládneš nožem ukrojit a to maso akorát vařícím vývarem přeliješ (bez vaření). Pokud bys chtěl Bo Vien, což jsou masový kuličky, tak jakýkoliv kus hovězího (přední / zadní) trik je v tom po umletí to ještě prohnat food procesorem a zpracovat na hladkou pastu (spolu s ostatními ingrediencemi) jako kdybys dělal párek.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LA_PIOVRA:
    diky, vyzkousim.

    GINGERCAT:
    vzhledem k tomu, ze zatim se tu objevil tip jen na jedno misto, bohuzel asi je.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jaky maso byste doporucili na pho? nebudu to delat ud bujonu, ten si udelam z pho pasty,ale nevim ktrej kus kravy by se hodil nejlip?


    LA_PIOVRA: dik za tip
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MARIPOSA: čínské jídlo bez glutamátu? Není to trošku oxymoron? ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    JUANITA: alespoň se při objednávce nenudíš a při take away to máš pokaždé s překvapením :D
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: no jak kdo z nich, sefova umi cesky nejlip, zbytek obsluhy vubec, ale jeden kluk vietnamskej zase neumi skoro vietnamsky a je tak ceskej, ze nevedel, co je bum bo.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Zkusit se má vše ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MARIPOSA: v Rumunsky za rohem od Tylaku je prej cinska restaurace, kde po vzoru vietboomu pani majitelka zacala delat autenticky cisnky jidla z regionu, odkud pochazi.
    Ale zatim jsem nenavstvil.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    To mi připomíná, je na Vinohradech nějaká čínská restaurace, kde vaří bez glutamátu nebo ho alespoň používají v množství, které nepůsobí několikahodinové bolení hlavy?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vcera jsem poprve navstivil vietnamce ve slavikovy na jiraku ... jidlo dobry, peknej nahled do kuchyne, vyvar poctivej jen skoda ze to bylo tak glutamatovy :/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    EXTREME: No, nevis kolik stoji? Ja myslim ze jsou to "soft shell crab", by mohlo byt fajn varit je doma .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: cesky mluvi dostatecne a nabizeji :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SCHEJBITCH: Mne to nesmrdelo vubec. Ale ja to teda mam ve trilitrovce v lednici, tak to kvasi pomalu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite prosim jestli ve vietnamske restauraci v gorazdovce nabizeji take away?
    Muzu si zavolat, ale nevim, jak moc umi cesky :-) dekuju.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EXTREME: Tak je rozdíl dělat něco v létě a za příjemného jara, taky záleží na tom, jestli je okno ve stínu nebo na parném slunci. Při pětatřicetistupňových vedrech by kvašení na sluníčku nechal jen pyrotechnik amatér :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    BONEMINA: nejde o smrad ale v teple prebieha fermentacia velmi rychlo takze sa moze stat ze ti ta nadoba v ktorej mas kimci vybuchne ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam