• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: presne jak rika tigre, at uz to koupis nekde ofiko (na mall.cz cca za 600) anebo u vietnamcu (o neco levnejsi nez na tom mallu), fungovat bude.

a rozdil oproti rendliku je nebetycny. treba thajskou jasminovou jsem v hrnci nikdy neudalal tak, aby byla zcela sypka. naopak v RC to jde jedna basen.

LEENVECKA: zlate pravidlo zni: na jeden hrnek ryze, dva hrnky vody (a pak neni treba nic slevat pres cednik).

TIGRE
    TIGRE --- ---
    AUDIAC: já používám rice cooker a nemůžu si ho vynachválit.

Co se týče konkrétních modelů je to spotřebič stylu rychlovarný konvice tj. myslím si, že je úplně jedno, jakej si koupíš i ty hodně levný zvládnou spoustu muziky.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    AUDIAC: ja ji varim normalne ve vode, dam tak hrst a pul ryze na osobu, poradne proeru dokud neni voda cira, dam do studeny vody aspon do dvou litru, privedu k varu varim tak 15 minut pak ochutnam a kdyz uz je skoro mekka tak vypnu sliju pres cednik, necham okapat a jeste ten cednik zavru do hrnce a prikryji poklickou kde ji necham dojit a pak na talir a hotovo:o)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    používáte rice cooker, nebo rýži vaříte klasicky v rendlíku? delší dobu o něm uvažuju, protože málokdy se mi povede ji udělat úplně tak, jak by měla být (holt jako správný muž nezvládám multitasking:). máte zkušenosti s nějakým konkrétnám modelem/značkou, co jo a co ne?
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak jsem byl v nově otevřené DHABA Pankrác
    Je to naproti Arkádám mezi palácem Gemini.
    Včera jsem poprvé vyzkoušel a spokojenost. Je to ve formě samoobsluhy takže je to i celkem rychlý oběd.
    FLU
    FLU --- ---
    EXTREME: chutna dost jinak a navic je tekute konzistence. belacan bych taky rad sehnal.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: Ma jinou barvu a konzistenci a nepochybne chutna i jinak.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MAKROUSEK: viem, ze maju ale este som ju neskusal. chuti rovnako ako malajska lebo ma inu farbu a konzistenciu?

TIGRE: tam som to nevidel ale mozno som slepy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: A nebo v Sape nebo v Malesicich maji v kazdem obchudku vietnamskou krevetovou pastu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    EXTREME: podle http://www.cuketka.cz/?p=395 by ji měli mít u thajců
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ked sa pytate tak sa opytam aj ja :-D neviete ci sa da niekde v prahe zohnat malajska krevetova pasta(belacan)? naposledy som ju kupil v barcelone ale v prahe ju nejak neviem zohnat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUDRUN: Poměrně často děláme smažený tofu, předtim společně s cibulí a česnekem naložený v nálevu z vody, soj. omáčky, cukru, soli a švestkovýho vína a k tomu čínský zelí dušený na česneku a zázvoru, podlitý nálevem ve kterým bylo to tofu, jen s trochou víc sojovky. Zakomponovat do toho houby nebude problém, jen bych je začal dusit trochu dřív než to zelí a pak k nim zelí jen přihodil. K tomu rejži, většinou jasmínovou, tofu je dobrý popatlaný wasabi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak jsme si zasli do restaurace v Rumunske (mezi Tylakem a Lublanskou), ktera inzeruje "Cinskou domaci kuchyni" a opravdu, je to cinska domaci kuchyne! Vrele doporucujeme, dim sum na patery zpusob, noodles with spicy sauce, atd. Imho dnes nejlepsi cinska v Praze.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevíte někdo, prosím, kde koupit v Praze v kamenném obchodě červený palmový olej?

Ideálně Praha 7, Vinohrady nebo centrum...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate nejakej recept na rychly asijsky jidlo s rejzi, ve kterem se vyskytuje cinske zeli a houby? mam chut na tuhle kombinaci, ale nemam konkretni recept v ruce. Dekuju.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: Já se budu snažit jet přesně podle Aeri (viz SCHEJBITCH)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: jako ze to s hroznou chuti sezeru :-DD

Dolsot si takhle normalne v troube neudelas, myslim, ze na to maji neco, co fakt hodne zhavi, ta ryze byva uplne nalepena na tu misku a zhnedla a to vajicko se na tom udela behem chvile, protoze jinak by ostatni bylo vysusene, coz neni, ale to je jen moje predstava, u nikoho doma jsem dolsot bibimbap nejedla a v restauracni kuchyni nebyla.

Jinak, priloh / nakladane zeleniny ma byt lichy pocet, tak si ke kimchi porit jeste zlutou redkev a jeste neco :-) i kdyz kbibimbapu nejradsi mulkimchi... ach, chcipam tu chuti a hlady a Hanil mam jen pres ulici, ale nejak proste se mi nechce tu korejskou kuchyni v Praze jist...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: To zapékané vypadá celkem zajímavě! Ale bohužel zatím jsem bez trouby... Tak to nemohu udělat... Jinak pro ingredience zítra vyrážím do Práglu... Směr Arirang. :) Prý mají i to Gosari... Tak pak dám info, jak to dopadlo a jaké byly reakce přátel... :) Paejon jsem neznal... A tím Yum Yum myslíš co?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: ja bibimbap miluju, ale nejradsi dolsot, zapeceny v rozpalene misce, nebo bylinkovy, kdy je na nem jen ruzna podivna zelenina prislusna mistu podavani bibimbapu, to jsem nejscasteji jedla v Jirisanu. A dolsot si doma neudelam, i jinak je to hodne pracne jidlo. Pokud ale pominu ty kapradinove oddenky, tak neni surovinove extra narocne. K tomu kimchi, paejon jako predkousnuti a yum yum. Asi udelam memu muzi taky o vikendu radost, ma bibimbap taky rad, jen ja jsem na takova jidla casto lina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam