• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: jako ze to s hroznou chuti sezeru :-DD

    Dolsot si takhle normalne v troube neudelas, myslim, ze na to maji neco, co fakt hodne zhavi, ta ryze byva uplne nalepena na tu misku a zhnedla a to vajicko se na tom udela behem chvile, protoze jinak by ostatni bylo vysusene, coz neni, ale to je jen moje predstava, u nikoho doma jsem dolsot bibimbap nejedla a v restauracni kuchyni nebyla.

    Jinak, priloh / nakladane zeleniny ma byt lichy pocet, tak si ke kimchi porit jeste zlutou redkev a jeste neco :-) i kdyz kbibimbapu nejradsi mulkimchi... ach, chcipam tu chuti a hlady a Hanil mam jen pres ulici, ale nejak proste se mi nechce tu korejskou kuchyni v Praze jist...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: To zapékané vypadá celkem zajímavě! Ale bohužel zatím jsem bez trouby... Tak to nemohu udělat... Jinak pro ingredience zítra vyrážím do Práglu... Směr Arirang. :) Prý mají i to Gosari... Tak pak dám info, jak to dopadlo a jaké byly reakce přátel... :) Paejon jsem neznal... A tím Yum Yum myslíš co?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: ja bibimbap miluju, ale nejradsi dolsot, zapeceny v rozpalene misce, nebo bylinkovy, kdy je na nem jen ruzna podivna zelenina prislusna mistu podavani bibimbapu, to jsem nejscasteji jedla v Jirisanu. A dolsot si doma neudelam, i jinak je to hodne pracne jidlo. Pokud ale pominu ty kapradinove oddenky, tak neni surovinove extra narocne. K tomu kimchi, paejon jako predkousnuti a yum yum. Asi udelam memu muzi taky o vikendu radost, ma bibimbap taky rad, jen ja jsem na takova jidla casto lina.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    MRMNK: No já teď v sobotu budu zkoušet Bibimbap, tak jsem na to zvědavej! Jedl to tu už někdo?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SCHEJBITCH: nektery veci vypadaj fakt zajimave, takovy ty fusion vypecenosti nebo eggbun
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Kdyby někoho zajímalo korejské jídlo... Slečna má i video kanál na youtube! :) http://aeriskitchen.com/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dik, ty masovy kulicky je taky zajimavej tip, ale asi budem krajet co nejtensi platky z kyty
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: Imho záleží - jestli chceš klasický pho, pak kližku a nechal ji pár hodit vařit tak, až se ti ty šlachovité části promění na kolagen, pokud máš radši "tai" způsob, tak kýtu nakrájenou na ty nejtenčí plátky, které zvládneš nožem ukrojit a to maso akorát vařícím vývarem přeliješ (bez vaření). Pokud bys chtěl Bo Vien, což jsou masový kuličky, tak jakýkoliv kus hovězího (přední / zadní) trik je v tom po umletí to ještě prohnat food procesorem a zpracovat na hladkou pastu (spolu s ostatními ingrediencemi) jako kdybys dělal párek.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LA_PIOVRA:
    diky, vyzkousim.

    GINGERCAT:
    vzhledem k tomu, ze zatim se tu objevil tip jen na jedno misto, bohuzel asi je.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jaky maso byste doporucili na pho? nebudu to delat ud bujonu, ten si udelam z pho pasty,ale nevim ktrej kus kravy by se hodil nejlip?


    LA_PIOVRA: dik za tip
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MARIPOSA: čínské jídlo bez glutamátu? Není to trošku oxymoron? ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    JUANITA: alespoň se při objednávce nenudíš a při take away to máš pokaždé s překvapením :D
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: no jak kdo z nich, sefova umi cesky nejlip, zbytek obsluhy vubec, ale jeden kluk vietnamskej zase neumi skoro vietnamsky a je tak ceskej, ze nevedel, co je bum bo.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Zkusit se má vše ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MARIPOSA: v Rumunsky za rohem od Tylaku je prej cinska restaurace, kde po vzoru vietboomu pani majitelka zacala delat autenticky cisnky jidla z regionu, odkud pochazi.
    Ale zatim jsem nenavstvil.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    To mi připomíná, je na Vinohradech nějaká čínská restaurace, kde vaří bez glutamátu nebo ho alespoň používají v množství, které nepůsobí několikahodinové bolení hlavy?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    vcera jsem poprve navstivil vietnamce ve slavikovy na jiraku ... jidlo dobry, peknej nahled do kuchyne, vyvar poctivej jen skoda ze to bylo tak glutamatovy :/
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    EXTREME: No, nevis kolik stoji? Ja myslim ze jsou to "soft shell crab", by mohlo byt fajn varit je doma .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: cesky mluvi dostatecne a nabizeji :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SCHEJBITCH: Mne to nesmrdelo vubec. Ale ja to teda mam ve trilitrovce v lednici, tak to kvasi pomalu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nevite prosim jestli ve vietnamske restauraci v gorazdovce nabizeji take away?
    Muzu si zavolat, ale nevim, jak moc umi cesky :-) dekuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam