• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ked sa pytate tak sa opytam aj ja :-D neviete ci sa da niekde v prahe zohnat malajska krevetova pasta(belacan)? naposledy som ju kupil v barcelone ale v prahe ju nejak neviem zohnat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUDRUN: Poměrně často děláme smažený tofu, předtim společně s cibulí a česnekem naložený v nálevu z vody, soj. omáčky, cukru, soli a švestkovýho vína a k tomu čínský zelí dušený na česneku a zázvoru, podlitý nálevem ve kterým bylo to tofu, jen s trochou víc sojovky. Zakomponovat do toho houby nebude problém, jen bych je začal dusit trochu dřív než to zelí a pak k nim zelí jen přihodil. K tomu rejži, většinou jasmínovou, tofu je dobrý popatlaný wasabi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak jsme si zasli do restaurace v Rumunske (mezi Tylakem a Lublanskou), ktera inzeruje "Cinskou domaci kuchyni" a opravdu, je to cinska domaci kuchyne! Vrele doporucujeme, dim sum na patery zpusob, noodles with spicy sauce, atd. Imho dnes nejlepsi cinska v Praze.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevíte někdo, prosím, kde koupit v Praze v kamenném obchodě červený palmový olej?

Ideálně Praha 7, Vinohrady nebo centrum...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate nejakej recept na rychly asijsky jidlo s rejzi, ve kterem se vyskytuje cinske zeli a houby? mam chut na tuhle kombinaci, ale nemam konkretni recept v ruce. Dekuju.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: Já se budu snažit jet přesně podle Aeri (viz SCHEJBITCH)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: jako ze to s hroznou chuti sezeru :-DD

Dolsot si takhle normalne v troube neudelas, myslim, ze na to maji neco, co fakt hodne zhavi, ta ryze byva uplne nalepena na tu misku a zhnedla a to vajicko se na tom udela behem chvile, protoze jinak by ostatni bylo vysusene, coz neni, ale to je jen moje predstava, u nikoho doma jsem dolsot bibimbap nejedla a v restauracni kuchyni nebyla.

Jinak, priloh / nakladane zeleniny ma byt lichy pocet, tak si ke kimchi porit jeste zlutou redkev a jeste neco :-) i kdyz kbibimbapu nejradsi mulkimchi... ach, chcipam tu chuti a hlady a Hanil mam jen pres ulici, ale nejak proste se mi nechce tu korejskou kuchyni v Praze jist...
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: To zapékané vypadá celkem zajímavě! Ale bohužel zatím jsem bez trouby... Tak to nemohu udělat... Jinak pro ingredience zítra vyrážím do Práglu... Směr Arirang. :) Prý mají i to Gosari... Tak pak dám info, jak to dopadlo a jaké byly reakce přátel... :) Paejon jsem neznal... A tím Yum Yum myslíš co?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: ja bibimbap miluju, ale nejradsi dolsot, zapeceny v rozpalene misce, nebo bylinkovy, kdy je na nem jen ruzna podivna zelenina prislusna mistu podavani bibimbapu, to jsem nejscasteji jedla v Jirisanu. A dolsot si doma neudelam, i jinak je to hodne pracne jidlo. Pokud ale pominu ty kapradinove oddenky, tak neni surovinove extra narocne. K tomu kimchi, paejon jako predkousnuti a yum yum. Asi udelam memu muzi taky o vikendu radost, ma bibimbap taky rad, jen ja jsem na takova jidla casto lina.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    MRMNK: No já teď v sobotu budu zkoušet Bibimbap, tak jsem na to zvědavej! Jedl to tu už někdo?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    SCHEJBITCH: nektery veci vypadaj fakt zajimave, takovy ty fusion vypecenosti nebo eggbun
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    Kdyby někoho zajímalo korejské jídlo... Slečna má i video kanál na youtube! :) http://aeriskitchen.com/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    dik, ty masovy kulicky je taky zajimavej tip, ale asi budem krajet co nejtensi platky z kyty
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MRMNK: Imho záleží - jestli chceš klasický pho, pak kližku a nechal ji pár hodit vařit tak, až se ti ty šlachovité části promění na kolagen, pokud máš radši "tai" způsob, tak kýtu nakrájenou na ty nejtenčí plátky, které zvládneš nožem ukrojit a to maso akorát vařícím vývarem přeliješ (bez vaření). Pokud bys chtěl Bo Vien, což jsou masový kuličky, tak jakýkoliv kus hovězího (přední / zadní) trik je v tom po umletí to ještě prohnat food procesorem a zpracovat na hladkou pastu (spolu s ostatními ingrediencemi) jako kdybys dělal párek.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LA_PIOVRA:
    diky, vyzkousim.

GINGERCAT:
    vzhledem k tomu, ze zatim se tu objevil tip jen na jedno misto, bohuzel asi je.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jaky maso byste doporucili na pho? nebudu to delat ud bujonu, ten si udelam z pho pasty,ale nevim ktrej kus kravy by se hodil nejlip?

LA_PIOVRA: dik za tip
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MARIPOSA: čínské jídlo bez glutamátu? Není to trošku oxymoron? ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    JUANITA: alespoň se při objednávce nenudíš a při take away to máš pokaždé s překvapením :D
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    GUDRUN: no jak kdo z nich, sefova umi cesky nejlip, zbytek obsluhy vubec, ale jeden kluk vietnamskej zase neumi skoro vietnamsky a je tak ceskej, ze nevedel, co je bum bo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam