• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    FLU: obecne jo, i kdyz rek bych ze kazda ryze to ma trochu jinak, chce si to zaexperimentovat, nektera potrebuje vody vic, nektera min .. taky pokud se ryze predem proplachne, neni potreba tolik vody, jasminovou vetsinou varime voda/ryze 1:1
    .. ale slevani ryze prez cednik je rozhodne zlo :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    diky za napad :)
    Nová Anketa : Jak vaříte rýži ?
    FLU
    FLU --- ---
    AUDIAC: presne jak rika tigre, at uz to koupis nekde ofiko (na mall.cz cca za 600) anebo u vietnamcu (o neco levnejsi nez na tom mallu), fungovat bude.

    a rozdil oproti rendliku je nebetycny. treba thajskou jasminovou jsem v hrnci nikdy neudalal tak, aby byla zcela sypka. naopak v RC to jde jedna basen.

    LEENVECKA: zlate pravidlo zni: na jeden hrnek ryze, dva hrnky vody (a pak neni treba nic slevat pres cednik).

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AUDIAC: já používám rice cooker a nemůžu si ho vynachválit.

    Co se týče konkrétních modelů je to spotřebič stylu rychlovarný konvice tj. myslím si, že je úplně jedno, jakej si koupíš i ty hodně levný zvládnou spoustu muziky.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    AUDIAC: ja ji varim normalne ve vode, dam tak hrst a pul ryze na osobu, poradne proeru dokud neni voda cira, dam do studeny vody aspon do dvou litru, privedu k varu varim tak 15 minut pak ochutnam a kdyz uz je skoro mekka tak vypnu sliju pres cednik, necham okapat a jeste ten cednik zavru do hrnce a prikryji poklickou kde ji necham dojit a pak na talir a hotovo:o)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    používáte rice cooker, nebo rýži vaříte klasicky v rendlíku? delší dobu o něm uvažuju, protože málokdy se mi povede ji udělat úplně tak, jak by měla být (holt jako správný muž nezvládám multitasking:). máte zkušenosti s nějakým konkrétnám modelem/značkou, co jo a co ne?
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak jsem byl v nově otevřené DHABA Pankrác
    Je to naproti Arkádám mezi palácem Gemini.
    Včera jsem poprvé vyzkoušel a spokojenost. Je to ve formě samoobsluhy takže je to i celkem rychlý oběd.
    FLU
    FLU --- ---
    EXTREME: chutna dost jinak a navic je tekute konzistence. belacan bych taky rad sehnal.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: Ma jinou barvu a konzistenci a nepochybne chutna i jinak.
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    MAKROUSEK: viem, ze maju ale este som ju neskusal. chuti rovnako ako malajska lebo ma inu farbu a konzistenciu?

    TIGRE: tam som to nevidel ale mozno som slepy.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    EXTREME: A nebo v Sape nebo v Malesicich maji v kazdem obchudku vietnamskou krevetovou pastu.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    EXTREME: podle http://www.cuketka.cz/?p=395 by ji měli mít u thajců
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ked sa pytate tak sa opytam aj ja :-D neviete ci sa da niekde v prahe zohnat malajska krevetova pasta(belacan)? naposledy som ju kupil v barcelone ale v prahe ju nejak neviem zohnat.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GUDRUN: Poměrně často děláme smažený tofu, předtim společně s cibulí a česnekem naložený v nálevu z vody, soj. omáčky, cukru, soli a švestkovýho vína a k tomu čínský zelí dušený na česneku a zázvoru, podlitý nálevem ve kterým bylo to tofu, jen s trochou víc sojovky. Zakomponovat do toho houby nebude problém, jen bych je začal dusit trochu dřív než to zelí a pak k nim zelí jen přihodil. K tomu rejži, většinou jasmínovou, tofu je dobrý popatlaný wasabi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Tak jsme si zasli do restaurace v Rumunske (mezi Tylakem a Lublanskou), ktera inzeruje "Cinskou domaci kuchyni" a opravdu, je to cinska domaci kuchyne! Vrele doporucujeme, dim sum na patery zpusob, noodles with spicy sauce, atd. Imho dnes nejlepsi cinska v Praze.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nevíte někdo, prosím, kde koupit v Praze v kamenném obchodě červený palmový olej?

    Ideálně Praha 7, Vinohrady nebo centrum...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate nejakej recept na rychly asijsky jidlo s rejzi, ve kterem se vyskytuje cinske zeli a houby? mam chut na tuhle kombinaci, ale nemam konkretni recept v ruce. Dekuju.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    GUDRUN: Já se budu snažit jet přesně podle Aeri (viz SCHEJBITCH)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SCHEJBITCH: jako ze to s hroznou chuti sezeru :-DD

    Dolsot si takhle normalne v troube neudelas, myslim, ze na to maji neco, co fakt hodne zhavi, ta ryze byva uplne nalepena na tu misku a zhnedla a to vajicko se na tom udela behem chvile, protoze jinak by ostatni bylo vysusene, coz neni, ale to je jen moje predstava, u nikoho doma jsem dolsot bibimbap nejedla a v restauracni kuchyni nebyla.

    Jinak, priloh / nakladane zeleniny ma byt lichy pocet, tak si ke kimchi porit jeste zlutou redkev a jeste neco :-) i kdyz kbibimbapu nejradsi mulkimchi... ach, chcipam tu chuti a hlady a Hanil mam jen pres ulici, ale nejak proste se mi nechce tu korejskou kuchyni v Praze jist...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam