• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MILHAUZ: v SAPe:) Ale stajny mivaj i ve vietnamskejch potravinach ve Slavikove, primo naprosti Pho, ale nemaji ho vzdy. Skusil bych treba i vietnamce na rohu Tylaku a Belehradske.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    dotaz: nevite kde v praze sehnat "pakistanske mango" - honey mango? nebo obecne nejaka lepsi manga ze zemi, kde je ted sezona (pakistan, indie...)? kupovali jsme je ted v norsku a v dansku a rad bych zas poridil v praze. do sapy jezdit nechci, to je az posledni moznost. diky!
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    čínská klasika..

TOMINA
    TOMINA --- ---
    .. tak který? (YongAn provincie Fujian)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    ja bych se pridal, vymenit zkusenosti a spolecne si pochutnat (ty jejich lepkavy deserty co ted na ulicich mezi stanky prodavaj si musim zas dat:), nevim jeste jiste na 100%, pripadne bych ale jel spis autem z hlubocep a potkal vas az tam ..
    posli mi na sebe telefon do posty, dam vedet
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    chystám se v neděli dopoledne do Sapy, chce se někdo přidat?
    navrhuju sraz v 10,30 na Kačerově u autobusový zastávky, víc v poště
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SA_KRA_: Hrozně dobrý pho mají na svoboďáku u mamlasů.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mimochodem, k diskusi o thajske kuchyni, doporucuju restauraci Erpet ve stejnojmennem golfcentru na Smichaci. Byl jsem zatim jen v NOI a Modrem zubu, ale Erpet jednoznacne nejchutnejsi.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    MACHALIK: diky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    V pondeli jsme mel jidlo z Pruhonic z http://www.masala.cz/ a moc jsem si pochutnal :)

MRMNK: Pho Ga mi chutnala, ale priste si dam zas zavitky, pze mi jedou vic, kazdopadne dleaj gut jidlo za super ceny, mel jsem dva druhy zavitku, bagetu, curry a vse super..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale jinak je to koření, rajčatový pyré, smažit porůznu, naložený maso vjogurtu, zkrátka tato klasika.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SA_KRA_: Koukni na Hestonovo Search for Perfection: Chicken Masala.
    FLU
    FLU --- ---
    SA_KRA_: GOOGLE: chicken tikka recipe
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    mam takovej hodne zacatecnickej dotaz: byla jsem v brnenske indicke restauraci a mela tam poprve jehneci tikka masala. Uplne me to nadchlo, rada bych to zkusila doma (diky masu asi spis kureci), ale nemam paru jak na to, mate nekdo ozkouseny recept nebo tipy? dik
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    RED_KOMUSO: jsou tam i recepty
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    Kyoto Foodie: Where and what to eat in Kyoto
    http://kyotofoodie.com
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    FLU: dobre vediet, dik.
    FLU
    FLU --- ---
    EXTREME: jinak jeste k tomu belacanu...

vcera jsem si doma delal nasi goreng a jelikoz mam jenom tu vietnamskou krevetovou pastu, tak jsem improvizoval a na panvi ji nejdrive uprazil na prach. vysledek (belacan v tom jidle figuruje jen jako prisada do pasty ze salotky, chilli a cesneku) byl k nerozeznani od originalu :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    VECTOR: taky v Modrým slonu ve Francouzský hned u Míráku
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    omylem jsem nakoupil tmavou sojovku misto svetly, pokud byste mel nekdo zajem 0,75l za 50kc, pokud by se nekomu hodilo vetsi mnozstvi tak za 40, mam asi 5 lahvi :)
    je to tahle
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    VECTOR: letenske namesti - korejsky obchod. maju tam hlavne picoviny :-) ale v zadu je mala seckia s potravinami a tam maju cierne vajcia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam