• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    CHESUS: diky, ale spíš by se mi hodila už nějaká menší rostlinka, to než by vyrostlo, to by byla věčnost...
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    MRMNK: to by se mi hodilo, ale nejsu z Phy, škoda :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    čistě náhodou, neví někdo kde sehnat rostlinku keře curry?
    FLU
    FLU --- ---
    MRMNK: ja jsem ji koupil u vietnamcu a taky se to nedalo jist. presne jak rikas. nakonec putovala do kose.
    TOMINA
    TOMINA --- ---
    ..placatá kachna, to je ale dobrota :-)

MRMNK
    MRMNK --- ---
    kdyz uz je rec o perille ... tak sem si doma vypestoval tu co je cela fialova ale listy maji silene horkou chut .. nekdo to taky zkousel?

btw. aby v tom byl neporadek tak nafialovely listy muzou byt taky amaranth - ale ty sou fialovy spis jen uprostred a nemaj tak zubaty listy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    EXTREME: obe vyzeraju trochu ako prhlava :-)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    EXTREME: aby sem upresnil. druh je jeden (P. frutescens). variety jsou tri (crispa, frutescens, hirtella). kultivaru imho nepocitane.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    EXTREME: mno, když jsem tam byl naposledy, měl jsem problémy se domluvit a kdybych začal ochutnávat, bál bych se :) ta paní držela v ruce řeznický sekáček a měla takový zubatý úsměv :D
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    KID_MCHUTT: poznaju to ako perilla a myslim, ze to poznas aj ty. ja ked si niesom isty tak ochutnavam. zatial zijem :-D
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    EXTREME: a znají to jako perillu nebo je třeba na ně jít s vietnamským názvem? :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    EXTREME: tak aby som to upresnil peril je asi viacej druhov, nie len 2. ale tieto 2 poznam a maju ich v sape.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    EXTREME: tak víš jak - v počítači ti poznám cokoliv, ale mezi listím jsem ztracený :) ale kvetoucí a odkvetlou pampelišku poznám! :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    su 2 druhy perily jedna je uplne zelena z oboch stran a jedna je zelena z vrchu a fialova zo spodu. ani jedna nevyzera ako kopriva :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KID_MCHUTT: imho se do tech smesi hazi obe. Perilla je nacervenala. A v Sape nebo Malesicich koupis obe. Taky mivaji cerstve bylinky v te prodejne na Francouzske, i kdyz minule mi nechtela prodat tofu, tak je tam trochu nechapu a trochu na ne mam pifku
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CHESUS: hm. tak díky tomu přehledu si už opravdu nejsem jistý
    :)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CHESUS: taky jsem si myslela, ze by to mohlo být to samé.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KID_MCHUTT:

VIET FOOD FRIENDS: Ona Dnes - Pět pozvánek do Vietnamu (10. dubna 2012)
    http://www.vietfoodfriends.cz/2012/05/ona-dnes-pet-pozvanek-do-vietnamu-10.html

koukni na posledni stranku, maji tam nejake bylinky, to, co kamarádka pěstuje, je ta perila křovitá. Ale tahle bylinka bývá do červena, i když má kopřivovité listy. Končím s z googlu vycucaným botanickým okénkem :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam