• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: to vypada moc dobre! kdes to koupil?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: jinak já teda omáčku (ty rybí obecně) používám s trochou vody, citronovou šťávou a cukrem, případně trochou čerstvého chilli, nicméně pan zelinář mi doporučoval, že je prej nejlepší s rozmačkaným rybízem... na což si teda musím rok počkat, nicméně ta kombinace mi zní instintivně lákavě.
    TIGRE
    TIGRE --- ---

ad rybí omáčky o kterých tu byla před časem řeč - vyzkoušel jsem teď (na doporučení zelináře) rybí omáčku stylu "mam nem" - což je kalná omáčka k namáčení nebo jako zálivka a musím říct, že klobouk dolů, něco tak lahodnýho bych od fish sauce nečekal. použil jsem ji i na marinádu na hovězí stirfry spolu s citronem a trochou třtinového cukru a taky geniální! Dnes si v tom budu asi máčet teriyaki burger s hranolkama :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Vyříznout. Nebo použít kurkumu i na zbytek podlahy.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU: olejem ... ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nějaý tip, jak zbavit kuchyňskou linoleum skvrn od čerstvé kurkumy? Silná zásada nezabrala.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: podle tohohle deleni by to jejich pho "s rajskym masem" bylo nejspis gau nebo nam. protoze me prislo, ze to je spis maso z klizky.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: ...plus ten svazek 500 EUR bankovek :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já si vždycky představím tu situaci, když bych se vrátil načatej z tahu domu, v hale by na me vybafl tenhle oltar a ja bych predky osmelil o cigara, redbulla, whisku a keksy a druhý den by mě rodina vydědila :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MINOU: diky, tady jsem k tomu neco malo nasel: http://www.vietspring.org/religion/philosophy.html
    MINOU
    MINOU --- ---
    MILHAUZ: To je oltář předků.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jinak včera jsem náhodně zavítal do veganské restaurace Loving Hut v galeri Butovice a musim rict,ze jidlo by si zaslouzilo porcelánové talíře a ne plastáky.. Probehli Jarní závitky, Wonton tasticky, Aulac nudle a vse na jednicku.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    ZUZKAOU: ok, díky jsem koupil celkem velkej pytel a to asi bude muset vydrzet nějakej pátek. Mám tohle:

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: tak ta vydrží téměř neomezeně - je to slané A fermentované a dokud to nepřevaříš, tak tam původní mikroorganismy žádného dalšího mikroba nepustěj.

Sklenici misa od probia už mám v lednici alespoň dva roky.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MRMNK: tak když je tam 50% soli, musí to něco vydržet
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    a když jste u těch past, jak dlouho vydrží v lednici pytel otevřený Miso pasty?: )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jj, pasta je neznicitelna, taky sem se divil :)
    FLU
    FLU --- ---
    MAEDHROS: nevim jak fazolova pasta, ale samdzang mam v lednici otevreny uz vice nez rok a bez problemu. pokud to nechytne plisen tak je to imho neskodne.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAEDHROS: to nikdo neví, jelikož i chytlá chutná pořád stejně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam