• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TIGRE: kupuju takove velke cihly v malesicich, jsou mekke, maji je v laku v prepravce... jine tofu nekupuju, tak nevim, nikdy jsem to neresila, jak se spravne jmenuje... stoji 10 nebo 15kc cihla.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GUDRUN: tím "dobré tofu" myslíš silken tofu nebo nějaké jiné?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: V korejske krestanske skupine jedi vsichni jiste jen to nejlepsi tofu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MAKROUSEK: tam nechodim od te doby, co me pani nadsene zvala do korejske krestanske skupiny, ale je na case udelat.po trech letech dalsi pokus. diky!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GUDRUN: Asijske potraviny (korejci) v Korunni.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: chtela jsem varit indickou kuchyni, pac jsem slibila inspiraci posledni dovolenou, ale pac se stehuju, nemam cas nic vymejslet a bude osvedceny korejsky menu kimbap, doenjang jjigae, pajeon s krevetama misto chobotnic (prebytek v mrazaku) a zbytek co kdo prinese. Na to mam skoro vsechno doma a to ostatni hned vedle ve vecerce. Ale to tofu chci!

    btw mam tu nejaky plechovky se seafoodem, slo by to zcezeny do pajeonu? Intuice mi rika, ze jo...

    Indicka vecere postponed do noveho bydleni...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nestihnu to zitra do malesic a nemam rada supermarketove tofu. Da se nekde rozumne v Praze koupit takove to dobre? Ve Francouzske mi ho jednou ukazovala, ale podruhe mi nic neprodala, ze nema... nevim, kde jinde se ptat.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    TIGRE: Vypada to jako neco, co vyzvracel pes, tudiz to dle zakonu asijske kuchyne bude lahodne, zatimco veci, co vypadaji krasne a k nakousnuti, mivaji ve vysledku neurcitou, vodnate-nijakou chut XD
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: ok vyfotím
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: diky. nemohl bys vyfotit tu lahev? snadneji se to pak hleda.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MILHAUZ: hele v zelenině na Kamenický, na Letný, v Praze, v takovém tom podchodu. Nicméně koukal jsem, že ji tam momentálně už nemají (chtěl jsem koupit do zásoby), ale snad se tam zase objeví.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: to vypada moc dobre! kdes to koupil?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    TIGRE: jinak já teda omáčku (ty rybí obecně) používám s trochou vody, citronovou šťávou a cukrem, případně trochou čerstvého chilli, nicméně pan zelinář mi doporučoval, že je prej nejlepší s rozmačkaným rybízem... na což si teda musím rok počkat, nicméně ta kombinace mi zní instintivně lákavě.
    TIGRE
    TIGRE --- ---


    ad rybí omáčky o kterých tu byla před časem řeč - vyzkoušel jsem teď (na doporučení zelináře) rybí omáčku stylu "mam nem" - což je kalná omáčka k namáčení nebo jako zálivka a musím říct, že klobouk dolů, něco tak lahodnýho bych od fish sauce nečekal. použil jsem ji i na marinádu na hovězí stirfry spolu s citronem a trochou třtinového cukru a taky geniální! Dnes si v tom budu asi máčet teriyaki burger s hranolkama :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Vyříznout. Nebo použít kurkumu i na zbytek podlahy.
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    ZUZKAOU: olejem ... ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nějaý tip, jak zbavit kuchyňskou linoleum skvrn od čerstvé kurkumy? Silná zásada nezabrala.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: podle tohohle deleni by to jejich pho "s rajskym masem" bylo nejspis gau nebo nam. protoze me prislo, ze to je spis maso z klizky.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    TIGRE: ...plus ten svazek 500 EUR bankovek :-)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já si vždycky představím tu situaci, když bych se vrátil načatej z tahu domu, v hale by na me vybafl tenhle oltar a ja bych predky osmelil o cigara, redbulla, whisku a keksy a druhý den by mě rodina vydědila :)
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MINOU: diky, tady jsem k tomu neco malo nasel: http://www.vietspring.org/religion/philosophy.html
    MINOU
    MINOU --- ---
    MILHAUZ: To je oltář předků.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jinak včera jsem náhodně zavítal do veganské restaurace Loving Hut v galeri Butovice a musim rict,ze jidlo by si zaslouzilo porcelánové talíře a ne plastáky.. Probehli Jarní závitky, Wonton tasticky, Aulac nudle a vse na jednicku.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    ZUZKAOU: ok, díky jsem koupil celkem velkej pytel a to asi bude muset vydrzet nějakej pátek. Mám tohle:

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EXCITE: tak ta vydrží téměř neomezeně - je to slané A fermentované a dokud to nepřevaříš, tak tam původní mikroorganismy žádného dalšího mikroba nepustěj.

    Sklenici misa od probia už mám v lednici alespoň dva roky.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MRMNK: tak když je tam 50% soli, musí to něco vydržet
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    a když jste u těch past, jak dlouho vydrží v lednici pytel otevřený Miso pasty?: )
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    jj, pasta je neznicitelna, taky sem se divil :)
    FLU
    FLU --- ---
    MAEDHROS: nevim jak fazolova pasta, ale samdzang mam v lednici otevreny uz vice nez rok a bez problemu. pokud to nechytne plisen tak je to imho neskodne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam