• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: a to je teda s tou červenou koji?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    maly fotoreport z vyroby ryzoveho vina .. vyroba trva cca 3 tydny, ted by melo jeste aspon 2 mesice zrat at se trochu vytribi chut .. i nedoslazene ma ale prijemne nasladlou chut, jen bude potreba ho jeste jednou prefiltrovat ..

    http://tinyurl.com/br8zvv5



    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nejake napady?
    s pritelem slavime stedry den predem a protoze bude docela dost tezke ceske kuchyne o vanocich, tak jsem chtela udelat nejakou dobrou asijskou kuchyni na nas stedrej vecer. Nic tezkeho do zaludku, klidne narocnejsiho na pripravu, klidne bez masa nebo ryby / drubez. Pro ingredience do Malesic si zajedu. Polivku, hlavni jidlo, desert, toho bych se pridrzela po cesku, myslim struktury chodu. Kachnu pect nebudu, ale neco s kachnim masem by mimo rozhodne nebylo, jestli se mi podari sehnat. za pripadne tipy dekuji.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: tady vyrobu sojovky popisuje i se susenim v troube .. je to spanelsky ale google to preklada celkem srozumitelne (ma to 3 casti, s uspesnym finale)
    Primeros pasos en la elaboración de salsa de soja | Umami Madrid
    http://www.umami-madrid.com/2008/04/07/primeros-pasos-en-la-elaboracion-de-salsa-de-soja/

    dalsi vec je ze to ale nechavaji zrat nekolik mesicu, venku na slunci, prez den odkryto, v noci zakryto, na slunci pravdepodobne kvuli poradne fermentaci celeho toho mixu ...
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: posli nejaky clanek o te lihni na plisne, dik :)

    + pridavam link na blog kde si mimo jine hrajou s mnozenim ruznych plisnovych kolacku, uspechy i neuspechy
    A Remodeled Bubod/Rice Wine Starter, Rice Bread? | foodrecap.net
    http://www.foodrecap.net/recipe/bubod-bread-cookie/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: http://mapy.cz/s/5S3m je to cca zde
    red yeast je ten pytlik uprostred http://img193.imageshack.us/img193/9687/nakupv.jpg

    o sojovnce uz jsem taky premyslel, podle toho co jsem cet to stoji za to kdyz se par let pocka :)

    nemam cas ted studovat postupy, ale pokud jse o povrazdeni bakterii mohla by stacit na chvili trouba nebo mrazak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A teda rýžovej ocet bez předchozí fermentace koji na amazake je taky dobrej. Chutná jinak než mirin, je víc rejžovej a je teda kalnej (ale já ho vlastně moc nefiltrovala).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak těch receptů na divokou sojovku jsem našla povícero, včetně imigrantů z číny v USA, takže se to tak asi fakt bude dělat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: Malešice - ty mám za rohem- prozradíš kterém krámku?

    Jinak ještě jsem taky našla recepty na divokou sojovku a přemýšlím, jestli to založím už teď a vysuším nikoliv na slunci, ale na kamnec (ale je dost možný, že to chce UV záření, aby se ta plíseň, co už boby fermentovala povraždila)

    http://www.motherearthnews.com/real-food/homemade-soy-sauce-zmaz75jfzwar.aspx
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: vim jen o red koji, prodava to cinanka v malesicich (druhy potraviny vlevo), ve forme prasku
    Monascus purpureus - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Monascus_purpureus

    jinak bych ti moh poskytnout tak kulicku dve tohodle - nechal jsem si privezt od kamarada z shanghaie, samotnyho by me zajimalo jak se to da mnozit
    Jiuqu - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jiuqu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: jo jo, přesně to mám v úmyslu vyrobit.

    Našla jsem nějaké amerikánské zdroje koji pro domácí potřebu a pak z indonésie přímo plíseň (B2B), ale musela bych koupit minimálně kilo.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: O zdroji nevim, ale mam naprosto dokonaly inkubator na tempeh z chladiciho boxu, plechu, ktery se do nej zastrci tak, ze spodni cast se dotyka hladiny vody a topitka. Funguje naprosto dokonale.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tušíte někdo o zdroji aspergillus oryzae?

    Možnost udělat si líheň na ušlechtilé plísně za pomoci topítka do akvárka mě dost nadchla...
    E42
    E42 --- ---
    LOBOTOMKA: To bude jejich korma, ne?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Odpovim taky hloupe: rada veci, co Beas delaji nejsou indicka jidla, ale (prevazne jiho-) indickou kuchyni inspirovana jidla.
    LOBOTOMKA
    LOBOTOMKA --- ---
    zeptam se dost hloupe,ale bohuzel nevim jak jinak, potrebuju nutne nazev jednoho jidla. V Beasu v Tynske dnes, zluta omacka s cernymi seminky a lilkem, nasladla.Nevite nekdo nazev tohoto jidla?snazim se to najit na netu ale nedari se, diky
    HANYKA
    HANYKA --- ---
    Hlasim (novou?) vietnamskou restauraci AU CO v Dejvicích, Studentská 1. Byla tam uz nejakou dobu v lete, ale krachli pravdepodobne na predrazenym jidle, kdyz chteli za Pho asi 150,-.... Ted se tam pry zmenil majitel a dost zlevnili, je tam milej a upovidanej vietnamec a Pho za kilo, sice maso bylo trochu tuzsi, ale jinak vyborny.... Dnes se chystam na Bun cha, ktery za minulyho majitele bylo fakt vytecny, tak jsem zvedava :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KLA: kupovala jsem je před pár týdni na Jiřáku
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KLA: cerstvy shitake: Makro, stanek s houbama v Hale 22, ne uplne spolehlive oddeleni zeleniny v supermarketech.
    KLA
    KLA --- ---
    V Korunní mají korejský saké Baekhwa Soobok skoro dva litry za 269,- Není nijak super úžasný, ale za tu cenu a když ho mám hlavně na vaření...

    A pak bych měla dotaz. Seženu teď někde čerstvý shiitake? A kde bych sehnala sušenou tykev kanpyo?
    Ideálně někde blíž centru Prahy než je Sapa :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    JUANITA: taky se divim proc jsem tam vlastne sel :)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MRMNK: to je tam tak nejak standardni, spis je mozna trochu s podivem, zes mel nejaka ocekavani (a na zaklade ceho). :]
    KALTY
    KALTY --- ---
    E42: Taky marně čekám
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    report ze zklamani v Lemon Leafu v Myslikove, na obede jsem si dal moje oblibene Massaman curry ... chutove bych ho asi nerozeznal od jakehokoliv jineho kari, inzerovane piniove orisky zcela chybely, necitil jsem vubec chut ribi omacky, tamarindu, chybela celkove ta jeho pikantnost a kyselost
    na to ze bylo vegetarianske nic moc co do obsahu zeleniny - jedna baby kukurice a kousek papriky ... brambora typicka pro tohle curry by to doplnila, nebal bych se ani tofu.... a to cele za 130 :/
    E42
    E42 --- ---
    Nemáte nějaké aktuální zprávy o plánovaném novém Noodle Baru (původně v Plavecké na Výtoni)? Jejich Tom Yum Kung je u mě zatím nepřekonaná a intenzivně jsem na ni vzpomínal, když jsem včera srkal tu vodičku z Yam Yamu.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: ten je fakt dobrej, ma i web http://www.vahrehvah.com/
    ma vtipnej nejen prizvuk ale i ty historky a jak se celou dobu culi a proziva to :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A něco japonska a přechroustání jeho tradic pro současného amerického vegana
    Kansha Cooking by Elizabeth Andoh
    http://www.kanshacooking.com/


    n39_1580089550Kansha_softarchive.net.epub | Ulož.to
    http://uloz.to/xdYUsHf/n39-1580089550kansha-softarchive-net-epub
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    youtube kanál indického kuchaře - s roztomilým přízvukem

    VahChef -- For Every Day Videos SUBSCRIBE - YouTube
    http://www.youtube.com/user/vahchef?feature=watch
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tandoor v Břevnově rozšiřuje... http://www.tandoor.cz/
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jeste par rad posbiranych na netu ..

    To select bitter melons that are on the mild side of bitter, look for whiter or more yellowed exteriors that contain deep red seeds inside. The more immature the squash, the greener and more bitter it will be. Though you can stir-fry almost anything spicy, savory, and sweet with the squash, I like to pair the vegetable with at least one savory component, such as fermented black beans or belacan (fermented shrimp paste), as well as something spicy, such as bird's eye chilies or jalapenos. Adding a few teaspoons of sugar to the stir-fry helps tame the bitterness of the squash

    On a hot summer's day, Chinese cooks will allude to the "cooling" quality of the squash. Medicinal properties aside, stir-fried melon is a refreshing dish that's worth looking into, even if it takes an acquired palate to appreciate.

    rady w indie:
    in India, we use another way to reduce the bitterness is to scrape off the gnarled tough skin down to a smooth green surface. Then you can salt the stuff and place it in th e sun. This way the bitter juices just drain away. The dark green ones are really the ones you should go for the best taste. Indians consider the white ones with red seeds are just considered spoilt!

    a s tema zbylyma bych zkusil tenhle recept z Okinawy, nevypada vubec spatne :)
    Chanpuru - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Chanpuru
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    thx for info!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam