• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Pokud jste to co jíte, tak jsem kulatý a vepřový. ;) A velice spokojený. ;) Konečně jsem se tam dokopal, a jiaozi v Rumunské velice doporučuji!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: jako je to škrob, tak to sežerou. Dělala jsem kimči bez čehokoliv, s obyčejnou rejžovou moukou, rozvařenou do kašičky a taky s takovou tou přepřipravenou směsí na kimči. Vždycky to bylo dobré.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SALVATOR: ok diky. a pomaha to nejak fermentaci? otazka asi na zuzku (ou)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MILHAUZ: Vidím to poprvé a moje kimči se bez toho zatím vždycky obešlo.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    LOPIN: v tomhle receptu pani pouziva kasi z "sweet rice flour", coz jestli tomu spravne rozumim, je mouka z lepkave ryze. moje otazka zni: je to nutna ingredience do kimchi? u nas ve vecerce vietnamci maji lepkavou ryzi, asi bych ji mohl podrtit, ale ptam se, zda je to nutne. diky!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    LOPIN: jj ten je dobrej, ja jsem patral po nejakych kde pouzivaji i napr rybicky etc.. nezkousel to nekdo? .. prozatim to vypada ze proste asi prihodim hrst susenejch ancovicek
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MRMNK: ja delam todle s obmenama, a porad to vychazi, jeste ani jednou zadna plisen, nic.
    Easy kimchi recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/easy-kimchi
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    ZUZKAOU: Aha! Myslel jsem, že jsi ho nesehnala... :D Ještě že k nám na sever jezdí vietnamec, co si vzal češku... :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    protoze mame zimu vhodnou na vyrobu kimchi, brousil sem po nejakych novych receptech a narazil na tuhle stranku http://www.food4.net/main_20_40.htm s temer stovkou! receptu na ruzne druhy kimchi (nutno prelozit do anglictiny, napr google translate)

+ zakladni recept http://www.food4.net/Cook/cook_20_2990.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHEJBITCH: ale já ho normálně koupila vedle. Jen jsem se tam vracela, protože jsem na něj zapomněla a nechtělo se mi chodit dál, protože jsem nechtěla, aby mi ujel ten autobus... S fotkou jsem šla pro to koji (paní číňanku to fakt pobavilo), kardamon jsem holt u nich nenašla na regálech a po dotazu jsem byla celkem jednoznčně poslaná do háje.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    ZUZKAOU: Mohu nafotit otevřené balení, co mám doma... To by mohlo pomoci... ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: jsem se u nich včera snažila koupit černý kardamom a na závěr jsem měla chuť jí praštit. Nevím, nemáme, nevedeme, neznáme. Sice vietnamsky, ale dost srozumitelně.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobry! davam na nastenku
    btw. prvni kramek bych ani nerikal ze jsou neprijemny, spis moc nekomunikujou, ael kdyz mame vetsi nakup tak nam i pomuzou odnest do auta.. a parkrat sme tam potkali i majitele kterej umi vyborne cesky a vsem nam nacpal vietnamsky kalendare .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Začala jsem s mapkou Malešické tržnice - měla by být volně editovatlená, takže budu ráda, když tam doplníte kam chodíte a pro co.

http://goo.gl/maps/pBBKf
    IKA
    IKA --- ---
    ZUZKAOU: Mne príliš pripomínalo plesnivé syry, ktoré fakt nemám rada. A trochu šlo do orieškova.

Skús sa obzrieť v nejakej japonskej reštaurácii, mohli by ho mať. (Tak som sa k nemu dostala aj ja.)
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Díky všem, večer vyzkouším :)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    ja to robim, no :-), podobne. nedavam tam ale nejak vela cibule ani zazvoru(na 1 kura 1kg-1,5kg davam jednu vacsiu cibulu a zazvor vo velkosti palca - prerezem na polovicu a opeciem priamo na plyne). cesnak nedavam vobec, koriandrove semena tiez nie a davam tam cierny kardamom. namiesto skorice pouzivam cassiu - imo to chuti lepsie. tiez nedavam palmovy cukor ale rock sugar. este tam pridavam cerva "sa sung". a smozrejme tam este davam glutaman :-D a na koniec vietnamsku rybiu omacku.
    SCHEJBITCH
    SCHEJBITCH --- ---
    RAFFAN: Dělám stejně jako ZUZKAOU, jen ještě dávám černý kardamom, kořenovku a trochu pepře. Limetku na vaření nedávám, ale asi zkusím... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RAFFAN: na vývar - opálený a oloupaný zázvor a cibuli (hodně obého), česnek, koriandrová semínka, badyán a skořici. Pevné kusy koření orestovat na sucho. S kořenovou zeleninou se netřeba zatěžovat. Vařit dlouho, dlouho, dlouho a raději sáhnout pro slepici, než pro kuře.

Rozhodně bys měl mít víc kostí, než masa na ten vývar. Když předem kosti opečeš, aby se tam objevily hnědé plošky, tak to bude silnější vývar. Zejména pokud to budeš vařit s troškou něčeho kyselého, aby se z kostí lépe vylučovaly potřebné látky (na pho je teda ideální dát tam šťávu z limetky předem).

Poměr na začátku to chce 1:1,5-2 pevná hmota ku vodě.

Taky se tam dává hnědý cukr - v tržnicích ho maj v takových malých kostičkách - není moc sladký, ale je celkem aromaticku. Simuluje ho muscovado třtinový a nebo troška melasy.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Nevím, jestli jsem ve správném klubu - poptávám ozkoušený recept na Pho Ga. Poradíte? Zkoušel jsem minulý týden - vývar ze skeletů a stehen s kořenovou zeleninou, galgánem, citronovou trávou a kořínkama koriandru (recepty se různí, takže to byla spíš improvizace). Jako nebylo to špatný, ale něco tomu chybělo.
    Předem díky za rady :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam