• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LUCIASHECK: no len nezabudni bambus aspon 3x prevarit v cistej vode lebo to bude nejedle.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EXTREME: ta rýžová mě velice velmi nezaujala, rýžovou polívku mam spojenou se salmonelovou nebo podobnou dietou, ale dík za odkaz na blog, možná zkusím tuhle - http://www.vietfoodfriends.cz/2011/11/canh-mang-nau-suon-polevka-s.html
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LUCIASHECK: skus napr toto: http://www.vietfoodfriends.cz/2012/02/ryzova-polevka-chao-zahreje-i-vyleci.html. je to velmi nenarocne na pripravu a ingerdiencie. ja to mam dnes na obed v kuracej verzii.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: nemáš tip na něco osvědčeného, méně aromatického a nepříliš náročného na přípravu, čím by se dalo začít doma v kuchyni? (může obsahovat v podstatě cokoliv kromě ryb a ořechů)... v tomhle ohledu jsem fakt nepopsaná kniha :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: hele miso JE vyssi divci, asijskou kuchyni jim i varim vic, nez ceskou, ale sou dny, kdy k tomu cuchnu a natahuje mi z toho.

spis sushi bez syrove ryby, pho, ruzna dobra kurata, neprekorenena indie, tam se ten spenat najde taky... navrhla bych, abys treba neco doma v light verzi zkusila uvarit, varis rada, treba si k tomu najdes vztah pres tohle...
    VXP
    VXP --- ---
    MRMNK: mozna v lete... ted naposledy pred cca mesicem mi ho fakt nauctovali za 30,- :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MUI: tak s whisky jsem to mela uplne stejne :) driv jsem ji taky vubec nemohla prijit na chut a ted ji prilezitostne milerada popijim.
    Hlavne se do toho clovek nesmi nutit, musi to prijit samo. I kdyz jeste horsi je, kdyz te k tomu nutej ostatni, to si clovek vytvori jeste vetsi blok.
    mam asi stesti, ze co se jidla tyce, rada experimentuju a poznavam nove chutove kombinace :) i kdyz treba mi moc nevoni kozi syr, pozru to, ale nijak odvarena z nej nejsem
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VXP: omyl, koriandr je za 10,- :)))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MUI: ono je to tak nějak všechno se všim... největší problém ale asi ani tak nemam s chutí jako spíš s vůní (která pak dost přispívá k tomu, že mi to nechutná :-D)... nicméně asi nejvýraznějším příkladem toho, jakej "typ chuti" nejsem schopná vůbec pozřít, je miso polívka :-D
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    LUCIASHECK: Hm, zajímavé co žena neudělá pro muže :) hele, tak začni třeba normálně salatem ale s bylinkama tipu koriandr, kopřiva, klíčky a hoď si do toho třeba krevety...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONOMO: protože drrahý se po ní může utlouct a je to v podstatě jediný jídlo, za kterym je ochotnej vyrazit do restaurace, neb tvrdí, že všechno ostatní je doma lepší =/ a řikám si, že když jsem se naučila konzumovat jiný dřív nemyslitelný jídla, tak že to třeba půjde, jen nevim, jak na to

GUDRUN: z fleku mě napadá jen špenát :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: co zacit oblibenou surovinou? necim, po cem se muzes uzrat, pripravene asian style?
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    LUCIASHECK: nevím jestli má cenu pořád zkoušet jíst něco co mi nechutná. Proč na tom tak lpíš?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HITOMI: já už tomu dala dost času :-D nějak nevim, jak na to, čim začít a podobně, abych neskončila po prvním soustu :-D
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    LUCIASHECK: rozhodne, dej tomu jeste trochu casu :) nekdo si na to musi navykat delsi dobu, moji mamce to trvalo mozna tak 2-3 roky nez jsem ji naucila jist sushi. A to ma jeste odvahu jen na to, co ji sama udelam. A premyslim, zda na ne zkusit i Indii.

Ja zas pozoruju opacny problem, porad jim nejaky asijsky srace, az mam problem stravit babiccinu ceskou kuchyni (hutnejsi omacky apod., takova ta klasika) - vari uchvatne, ale je to akorat tak na odpoledniho slofika :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    LUCIASHECK: dá, stejně jako u všech jídel, včetně evropských nebo těch tuzemských. já se postupně projídám do některých pokrmů, které mi dlouhé roky nic neříkali, nebo mi vysloveně nechutnali, stejně tak se mi některá jídla odcizila :]
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Možná to bude trochu zvláštní dotaz, ale vzhledem k tomu, že lepší místo asinení, tak to stejně zkusim... Dá se nějak NAUČIT JÍST asijskou kuchyni? Sem tam jsem schopna pozřít něco indickýho, ale thajsko, vietnam, korea, čína, japonsko, ... to všechno je mi chuťově strašně vzdálený (no, spíš mi to prostě nechutná)... Dá se nějak "postupně" přijít asii na chuť?
    GREVE
    GREVE --- ---
    TIGRE: Já ho běžně kupuju u Vietnamců na Vinohradský, taky tak nějak za 20, ale včera ho překvapivě neměli. Ani nikdo jiný v širokém okolí.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    GREVE: já kupuju koriandr v zelenině u Kamenický na Praze 7, balíček stejně jako u ostatních bylinek 20kč/ks
    VXP
    VXP --- ---
    GREVE: v sape je za 30,- ... to mi nepripada zase jako tak dramatickej rozdil, vzhledem k tomu kolik usetris casu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam