• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    HITOMI: jo a misto paneeru pouzivame tofu :)) pritel dokonce psal pani Manjule, jestli to nevadi a ta mu zahy odpovedela, ze je to naprosto ok :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    GUDRUN: indie je bezne nejaka prekorenena? O_o ja obvykle pri vareni pouzivam tak 3-5 druhu koreni, to mi neprijde jako nejako moc :)

    LUCIASHECK: muzes zkusit treba i nejakou tu indii, jestli mas rada spenat, tak treba palak paneer
    Palak (Spinach) Paneer Recipe by Manjula - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Saj9TS-wVaw


    momentalne doma varime podle pani manjuly :) je to takova americko-indicka kuchyne :) takze se to vsechno vari strasne zjednodusene oproti klasicky Indii, ale ta chut je vernejsi nez je u te britske (kterou mmch varej u nas, je sice vytecna, do masaly v pze chodim rada, ale po navsteve Indie davam prednost spis jejich chutim :))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EXTREME: bydlim od sapy asi kilometr, takze sapa je ten nejmensi problem, co se tyka asijske kuchyne :-D
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    RUTHLESS: ale do pho mimo vody a masa idu same azijske ingediencie, ktore ked nepojde do sapy/malesic nikde nekupi. npar.cassia, black cardamom, dobra rybia omacka, spravny cukor, ...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUCIASHECK: ja bych ek, ze idealni krok cislo 1 je Pho. To je spis vyvar nez asijsky jidlo. ale je tam toho tolik, tolik zajimavych chuti, ktere jsou pro asii typicke, ze je to dobry mezikrok. navic do toho pak muzes pridavat ruzny dalsi "vic asijsky" suroviny, to ti nikdo nezakaze a ty se k tomu postupne dostanes :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: vyborna volba. Myslim, ze ta ryzova tou konzistenci taky neni uplne lehka.

    ja bych treba uvarila pro navstevu, ktera nevi, jestli ji bude chutnat asijska kuchyne nebo takoveho:

    Broccoli With Sesame Seeds Recipe - Food.com - 23117
    http://www.food.com/recipe/broccoli-with-sesame-seeds-23117

    Chinese Roasted Chicken Recipe | Yummly
    http://www.yummly.com/recipe/Chinese-Roasted-Chicken-Recipezaar?columns=5&position=6/36

    a dobrou ryzi k tomu. Jsou tam typicky ingredience, ale imho to neni nic tezkeho na snedeni. Pred tim cuchnout k sezamovymu oleji, jestli nam voni :-)
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LUCIASHECK: no len nezabudni bambus aspon 3x prevarit v cistej vode lebo to bude nejedle.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EXTREME: ta rýžová mě velice velmi nezaujala, rýžovou polívku mam spojenou se salmonelovou nebo podobnou dietou, ale dík za odkaz na blog, možná zkusím tuhle - http://www.vietfoodfriends.cz/2011/11/canh-mang-nau-suon-polevka-s.html
    EXTREME
    EXTREME --- ---
    LUCIASHECK: skus napr toto: http://www.vietfoodfriends.cz/2012/02/ryzova-polevka-chao-zahreje-i-vyleci.html. je to velmi nenarocne na pripravu a ingerdiencie. ja to mam dnes na obed v kuracej verzii.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: nemáš tip na něco osvědčeného, méně aromatického a nepříliš náročného na přípravu, čím by se dalo začít doma v kuchyni? (může obsahovat v podstatě cokoliv kromě ryb a ořechů)... v tomhle ohledu jsem fakt nepopsaná kniha :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: hele miso JE vyssi divci, asijskou kuchyni jim i varim vic, nez ceskou, ale sou dny, kdy k tomu cuchnu a natahuje mi z toho.

    spis sushi bez syrove ryby, pho, ruzna dobra kurata, neprekorenena indie, tam se ten spenat najde taky... navrhla bych, abys treba neco doma v light verzi zkusila uvarit, varis rada, treba si k tomu najdes vztah pres tohle...
    VXP
    VXP --- ---
    MRMNK: mozna v lete... ted naposledy pred cca mesicem mi ho fakt nauctovali za 30,- :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MUI: tak s whisky jsem to mela uplne stejne :) driv jsem ji taky vubec nemohla prijit na chut a ted ji prilezitostne milerada popijim.
    Hlavne se do toho clovek nesmi nutit, musi to prijit samo. I kdyz jeste horsi je, kdyz te k tomu nutej ostatni, to si clovek vytvori jeste vetsi blok.
    mam asi stesti, ze co se jidla tyce, rada experimentuju a poznavam nove chutove kombinace :) i kdyz treba mi moc nevoni kozi syr, pozru to, ale nijak odvarena z nej nejsem
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    VXP: omyl, koriandr je za 10,- :)))
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MUI: ono je to tak nějak všechno se všim... největší problém ale asi ani tak nemam s chutí jako spíš s vůní (která pak dost přispívá k tomu, že mi to nechutná :-D)... nicméně asi nejvýraznějším příkladem toho, jakej "typ chuti" nejsem schopná vůbec pozřít, je miso polívka :-D
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    LUCIASHECK: Hm, zajímavé co žena neudělá pro muže :) hele, tak začni třeba normálně salatem ale s bylinkama tipu koriandr, kopřiva, klíčky a hoď si do toho třeba krevety...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONOMO: protože drrahý se po ní může utlouct a je to v podstatě jediný jídlo, za kterym je ochotnej vyrazit do restaurace, neb tvrdí, že všechno ostatní je doma lepší =/ a řikám si, že když jsem se naučila konzumovat jiný dřív nemyslitelný jídla, tak že to třeba půjde, jen nevim, jak na to

    GUDRUN: z fleku mě napadá jen špenát :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: co zacit oblibenou surovinou? necim, po cem se muzes uzrat, pripravene asian style?
    MONOMO
    MONOMO --- ---
    LUCIASHECK: nevím jestli má cenu pořád zkoušet jíst něco co mi nechutná. Proč na tom tak lpíš?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HITOMI: já už tomu dala dost času :-D nějak nevim, jak na to, čim začít a podobně, abych neskončila po prvním soustu :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam