• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: Na nákup vyraž nejlépe někam, kam chodí nakupovat vietnamci svoje potraivny. Seznam najdeš tady na nástěnce, včetně mapek v pražských a brněnské tržnici. Všechno na vietnamskou kuchyni mají v praze i Thajci na Francouzské. Korejci a japonci si většinou jedou svoje a nemívaj čerstvé bylinky.

Ty klíčky jsou dostatečně naklíčené mungo - s jiným postupem a starší, než ty co se prodávaj na tácku v albertu.

Nudle kup širší, placaté rýžové a nejprve je namoč do studené vody tak na hodinku dvě a pak je jen přiveď k varu a zceď.

To na talíři bude nejspíše Bún bò Nam Bộ recept tu http://www.vietfoodfriends.cz/2012/05/bun-bo-nam-bo.html

(jinak v odkazu je spousta autentických vietnamských receptů a na tvém obrázku je verze s méně bylinkami a s jinou verzí namáčcí omáčky (je v ní ještě mrkev a cibulka)
    GREGI
    GREGI --- ---
    chtel bych zkusit nejakej nudle po vietnamsku... nejakej tip kde koupit jake nudle a nejakej dobrej recept?:) neco jednoducheho na zacatek... btw nevite jake klicky se pouzivaji ve vitenamske kuchyni?

neco podobneho...

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIEN: Ve francouzský maj i ty solený ředkvičky/tuřín. A teda mě do pad thai celkem fungovalo na pár dní naložit do soli strouhanej daikon. Stejně to z něj dělaj.

Nastrouhat, prosolit (tak 20% z váhy ředkviček), napěchovat do nějaké sklenice, tak aby uvolněná šťáva sahala nad pevné části a něčím to zatížit, nechat 3-4 dny stát. Pak slít, propláchnout a buď použít a nebo usušit.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    AUDIAC: diky!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LUCIEN: Turin jsem sice videl jako volitelnou, ale nikdy jsem nezazil, ze by ho tam opravdu davali :) navic mi to prijde takova vec bez chuti, takže myslím, ze se bez toho v klidu obejdeš. tamarindovou pastu jsem dlouho nikde nesehnal, ale kup si kostku sušených tamarindů (vypadá to jako datle slisovaný do kostky), které potom rozmícháš v horké vodě. narozdíl od pasty to má mnohem delší trvanlivost po otevření. ve francouzský seženeš všechno včetně rybí omáčky a pažitky. a zkus tam dát i thajskou bazalku, naučila mě to kamarádka thajka a od tý doby nechci jinak :)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    tak jsme včera opět byli v SAPě a je pěkné vidět, jak se jim tam hezky obměňuje zboží :) teďka tam aktuálně navezli kupu vietnamské kávy a hlavně ty malý konvičky na překapávání (v tamdě za 49,- od 3ks)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jaké suroviny na vaření se vyplatí koupit v SAPA? Tipy šéfkuchaře restaurace SaSaZu | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/...-sapa-bych-varil-jinak-rika-sefkuchar-sasazu-co-a-kde-tam-nakupuje-nejradeji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Průběžné zprávy ohledně natto - i zakoupila jsem sobě mražené natto v Korunní. Zjistila jsem, že natto je moc dobrá věc a chci si ho dělat k pravidelné konzumaci.

Vykvasit druhou várku to zvládlo, u třetí to chcíplo. Vzhledem k tomu, že jsem to brala tak jako lážo plážo, je to jak ostatní bakterie, tak bylo možné, že jsem to něčím kontaminovala. No takže jsem naklusala pro druhou várku do korunní, hlídala si vyváření všeho a opět mi to nejspíš chcíplo u třetí várky. Což by teda nemělo dělat.

No zjevně potřebuju klasický startér - mražení tomu nedělá dobře.
    PASKVIL_ONE
    PASKVIL_ONE --- ---
    ZUZKAOU: Super článek!
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: dobry, i cely ten web, spousta zajimavych veci
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha, tak jen co se zeptám, tak se mi to povede objevit.

zde http://czech.cri.cn/321/2010/11/18/1s117168.htm
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pěkně prosím, asi tak před půl rokem jsem někam na nyx házela odkaz na článek z čínské ambasády, nebo odkud o tom, jak se číňani smějou českému kungpau a žvejžužu. Jen to nejsem schopná dohledat. Nepamatujete si čirou náhodou někdo, kde to vlastně bylo?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LEENVECKA: přímo u metra je snad klasická čína, zkusila jsem jednou, neurazilo, nenadchlo
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    MOIRAIN: ona je pak jeste i neco primo nad vstupem do metra, ale tam jsem zatim nebyla..a tady to podle me neni spatny:o)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LEENVECKA: dobré vědět, někdy v budoucnu otestuju, to je zatím nejblíž, kde nějací vietnamci jsou
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Jenom mensi tip na asijsou restauraci: v pasazi ladvi vedle Raiffeisenbank je od minuleho roku otevrena restauracka, kde delaji dle meno dobre Pho bo, cinskou kuchyni (ruzne smazene nudle, ryzi, polivky, zavitky, fakt dobry) a taky sushi (jeste jsem nemela). Docela bych uvitala nazor nekoho zkuseneho kdo by to tam zkusil, pze me prijde, ze je to tam dobry a to hodne, ale zas nejak nemam s cim poradne porovnat.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Doporucil byste mi nekdo prosim recept na Pad Thai vcetne mist,kde sehnat ingredience v sirsim centru Prahy? Jde mi hlavne o to kde sehnat cinskou pazitku,turin a tamarindovou pastu... Budu to delat poprve,tak si rad necham poradit. Blizko mam asian obchod ve Francouzsky. Diky!
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Tak to je fajn :) Heled a ty to delas v kynarne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_CANDAR: kdepak, dneska mi pár bobů ze včerejška vyrobilo novou várku. (rozmíchat v trošce vody s melasou, nechat hodinku, dvě stát a pak zamíchat do horkých bobů)

Čerstvé už smrdí, ale teda dobře uleželé syrečky jsou mnohem horší. Jsem si představovala něco jak hadovku, či co. Zítra začnu experimentovat s jinejma luštěninama.
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Heled, pokud natto vubec nesmrdi, tak je dost velka sance, ze bylo osetrene zabitim bakterii. :(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsem si konečně koupila natto z toho mrazáku v Korunní a snědla jsem balíček s rýží, cibulkou a vejcem. Ale teda velmi mě zklamalo, že vlastně nesmrdí. Druhej balíček budu používat jako startér na novou várku, tak doufám že čerstvě narostlý bacillus subtilis bude produkovat nějaký ten slibovaný smrad z vitamínu K.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam