• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VXP: jezdim pravidelne do Malesic, ale ponekud nemaji do deviti a nejsou cestou zprace ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GREGI: je potřeba to alespoň jednou, dvakrát denně proplachovat studenou vodou, aby se odplavily případné bakterie, pro které je to živná půda. Je to potravina na úrovni syrových vajec a masa. Jinak to celkem vydrží - v řádu dní, ale je mnohem snazší to sníst - s troškou citronu, soli a se sezamovým olejem je to skvělý salát jen tak.

    Jinak na běžný klíčení tedy ne na dlouhé výhonky se mi nejlíp osvědčila láhev od mlíka, kterou zespod propíchám, takže voda odtéká.

    MRMNK
    MRMNK --- ---
    AUDIAC: prave proto se to musi poradne proplachovat a davat pozor aby tam nezustala zadna voda, pokud se to dela poradne tak vydrzi dost dlouho, proste stale dal roste a klici
    VXP
    VXP --- ---
    GREGI: cokoliv naklicenyho muzes skladovat par dni v lednici... tou zimou se to kliceni zpomali... maximalne to obcas proplachnout, aby to nechytilo plisen...

    nejjednodussi je klicit takhle... http://hobby.idnes.cz/...aci-pet-lahev-a-voda-1mu-/hobby-domov.aspx?c=A100217_133611_hobby-domov_mce
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    já měl vždycky s domácím klíčením problém v tom, že klíčí nerovnoměrně, tj. část už je ready a část pomalu ani nevylezla. navíc mi to skoro vždycky zasmrádlo. tak jsem se na to vykašlal a kupuju už naklíčený.

    jinak Kaufland má citronovou trávu poměrně stále, Modřany, Michle, vidím to tam třeba každou druhou návštěvu. ale jasně, nenaskladňuje to xkrát denně jako rohlíky...
    GREGI
    GREGI --- ---
    LOPIN: sojovy sou podobny jako ty mungo?:) vypada to moc hezky, jak dlouho se daj skladovat v lednicce? den dva nebo rovnou snist?
    PETUL_KA: jj tu z ikey mam doma:)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    VXP: ono asi pred mesicem byla akce Asie, tak tam meli hodne veci okolo asie a prave i tu citronovou travu, sojovky a pod.
    VXP
    VXP --- ---
    GUDRUN: zhruba pred 1-2 tydny byla citronova trava snad ve vsech kauflandech, ted jsem ji nevidel nikde... to je lepsi si skocit o vikendu do sapy... tam ji sezenes urcite :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    GUDRUN: videno v Kauflandu na stodulkach (blizko metra Hurka), blizko bylinek a zampionu
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PETUL_KA: citronovou travu v kauflandu kde, resp u ceho? nikdy nevideno, v Michli
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    GREGI: ted to mela zrovna maangchi na strankach
    Soybean sprouts recipe - Maangchi.com
    http://www.maangchi.com/recipe/kongnamul
    How to grow Soybean Sprouts (Kongnamul) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fkZKGX9VIfc
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    btw. nakliceny klicky mivaji v trznicich, casto je vidam i u obyc vetnamskych vecerkach, napr na lipanky na zizkove ... kzdopadne klicky bych nevidel jako surovinu bez ktere se nejde obejit, staci kdyz budes mit dost cerstvych bylinek a salatu
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    MRTVYKOTE: vem zavarovacku, dej do ni fazolky,zalej je vodou, nech to tak pres noc at se nasaknou, pak vodu vylej a nech zavarovacku den dve ve tme, kazde rano a vecer je proplachni cistou vodou a tu pak hned vylej, pak uz muze byt zavarovacka venku, stale opakovat proces vymyvani, sklenice by mela byt prekryta, treba ubrouskem .. za tyden mas krasne dlouhe klicky ...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    GREGI: a co mungo klicky v plechovce?
    omylem jsem je jednou koupila misto kukurice a napadlo me pouzit na bun bo. chutnaji ok, ale hold cerstvy jsou cerstvy (nedoporucuju nespotrebovanou cast davat do mrazaku, ziskalo to divnej oder...)

    jinak cibuli, pokud nechces delat doma a riskovat ze ji pripalis, tak je dobra ta z ikey nebo maji u stanku s korenim na trzich (ta cibule je tak dobra, ze se daji prakticky jist jen nudle, salat s mrkvi, bylinkama, arasidama a cibuli, chrocht chrocht ;))
    jako bylinky pouzivam smes koriandru a maty, do sapy to mam daleko pro jejich vsemozny bazalky a perily
    citronovou travu maji v makru a v kauflandu
    hovezi se da pouzit jakykoliv libovy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRTVYKOTE: ne - kupuju je a modlím se za bakteriální nezávadnost
    GREGI: no to jsou klíčký ze stejného zrní, ale s jiným postupem. Tuhle rybí omáčku neznám.
    DOCKINEZ: dyť to ale pak není cejtit v tom jídle. Ta krabí není cejtit víc, ale složitěji a vlastně i jemněji.
    GREGI
    GREGI --- ---
    DOCKINEZ: tak ted nevim jestli to je dobre nebo ne;D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GREGI: tahle rybi mi prijde aromaticka az moc - staci supnout do woku a v kuchyni to smrdi, jako by tam se mnou byla zenska, co se x dni nemyla :)

    Nejsem si jistej, jestli bych chtel neco jeste silnejsiho.
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    ZUZKAOU: a znas nebo mas odzkouseny postup na takovehle mungo klicky?
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    byli jste už někdo v SHI-BON na Václaváku? docela mě to tam láká, ale ještě jsem se tam nedstal...
    Shibon Europe
    http://www.shibon.eu
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZUZKAOU: v makru maj tyhle klicky vypadaj jinak nez ty na ty fotce co sem daval.. ty sou bez tech semen jakoby... je vic druhu tech mungo klicku?



    a tahle rybi asi nic moc co?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam