• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    SALAMAN: Kamaradka si taky stezovala na zavitky....
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SALAMAN: chodim tam na ne dvakrat tydne a maso jine nez krevety tam davaji, ale oschle ani igelitove jsem je nikdy nemela. Snad to byl jen vykyv.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Tak jsem si včera dával letní závitky ve Pho na Jiřáku. Jako horší jsem nikdy nejedl. Krom krevet tam bylo ještě kuřecí, co chutnalo jako kebab (což jsem teda v závitkách ještě neměl), málo koriandru, ale za to hodně perilly (škoda že jí nenasekali a neutrhali stonky, to se nedá ukousnout). Rýžový papír místy tak, oschlý, že se nedal užvýkat. Vrcholem bylo to, když jsem z pusy vyndal kus igelitu. Nechápu to, vždycky mi tam závitky chutnaly, o to jsem byl zklamanější.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: um - má první zkušenost s černou solí... Na druhé straně trávicí soustavy je dost cítit.
    E42
    E42 --- ---
    AUDIAC: K tomu bych jenom upřesnil, že jejich Laab Kai je FAKT velkej provar.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak tedy jal jeera - tamaridová limonáda s kumínem je vcelku svérázná, ale ve vedru fakt bodne.

1 díly máty
    1 díly koriandru
    2 díl tamaridové pasty
    kousek zázvoru
    rozmixovat na kaši, přidat opražený, namletý kumín (tak lžičku na 50 g tamaridu) a něco černé soli. Často se tma dává ještě čertovo lejno.

Část kaše pak naředit dle chuti vodou a vychladit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    All Mongolian Recipes - The Food of the Nomads
    http://www.mongolfood.info/en/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALAMAN: francouzská Thajci.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VXP:
    MRMNK:
    LA_PIOVRA: Děkuju
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    tamarind a koriandr taky mivaji pakistanci v lipansky, klicky mivaj vietnamci primo na zastavce
    VXP
    VXP --- ---
    SALAMAN: vietnamci na lipanske obcas maji... minimalne ten koriandr ;)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Prosím poraďíte někdo, kam pro čerstvý koriandr, klíčky, tamarindovou pastu atp. v Praze na Žižkově, Vinohradech, popř. v centrálu někde? Děkuji
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: nasli jsme aspon nepalskou, asi vecer otestujeme, pokud nekdo mate reference, sem s tim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemate tip na nejakou slusnou vietnamskou restauraci v Olomouci, jestli je? Google nevedel, Dik.
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    AUDIAC: Jasny. . Diky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JANDIS_01: Vysehradskej
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    AUDIAC: Vysehradskej nebo Dejvickej nebo jinej ??
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    bude to asi delší, ale tohle sem imho patří - dnešní zkušenost v Yam Yam.

měli jsme rezervaci na zahrádce. přišli jsme včas, chvilku stáli ve dveřích, jako že se nás někdo ujme. po chvilce přišla slečna, zjistila kde máme být a že prý pánové na tom místě akorát zaplatili, tak jestli můžeme minutku počkat. z minutky bylo deset, mezitím si tam sedla nějaká paní, kterou přesadila, když jsme řekli, že opravdu chceme ven a ne dovnitř. objenali jsme pití, když během chvíle dorazilo, tak i jídlo. čekáme, kouříme, ale trvá to nějak dlouho. ptáme se servírky, jak dlouho to ještě potrvá (lidi co přišli po nás už jedli) - že prý cobydup, pořád to kontrolujou. po 45 minutách velím odchod, nicméně přítelkyně se jde zeptat. zapomněly to objednat, ale hnedka běží za náma, že to objedná a bude to přednostně a se slevou. okej tedy.
    hnedka trvalo 7 minut. znovu objednala, ale místo slevy (za tohle bych čekal tak 50%) prý dezerty na podnik, nicméně během okamžiku to tam máme. no byli jsme hladoví jak šakali, tak jsme to vzali. rychlejší, než jít do nejbližšího meka.
    ale po dalších 25 minutách jsme se zvedli a nasrat. když za náma cupitala, že už to brzo bude, tak viděla akorát prostředníček. no křídla v kfc taky ušly :)

štve mě to, protože poslední dobou mi YamYam několik lidí doporučilo, že mají super Laab Kai a obecně výborný jídla. jako limču mají naprosto úžasnou, to jo, ale po tomhle zážitku mě tam nenalákají snad ani na nudle ručně válený na stehně thajskou princeznou.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    Tak nám otevírají novou indickou restauraci na Jugoslávská 15, vedle IPáku, ....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: zalejt startér trochou horký vody (vyeliminujou se tak jiné kultury, než subtilis natto), přidat ještě horké, ale oschlé, do měkka uvařené boby, zamíchat. Přendat do vyvařené nádoby v jedné vrstvě, aby tam bylo dost vzduchu, dát do inkubátoru s 35 stupni a vysokou vlhkostí, nechat 24 hodin a občas promíchat vyvařenou lžící.

Fakt si nemyslím, že by tentokrát byla chyba v procesu. Ostatně dělala jsem i kontrolní vzorky ;-)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: jak to vyrabis? nemuze byt chyba nekde v procesu/skladovani?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam