• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: ochočený pankáč je skvělý server na nejrůznější metody uchování čehokoliv a nebo zpracování divných surovin.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZKAOU: dik za odkaz!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: nejčastěji je kombinují s brandy (poměr cenu/chuť na zavařování pro mě vyhrává bulharská Pilska k dostání v TESCO 130 kč 0,5 l

    Agregátor zajímavých receptů zde
    Search | Punk Domestics
    http://www.punkdomestics.com/search/node/peaches
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    tak nakonec delam dva druhy broskvoveho chutney:

    1/ tenhle, "indicky" - http://www.korasoi.com:/blog/?p=164
    2/ tenhle, vic "evropsky" s octem - http://www.youtube.com/watch?v=0SVFokwks84

    ten prvni recept uz je hotovy a zatim dobry, je to teda hooodne sladke a slane, ale tak nejak vyvazene. ten druhy jeste varim, takze "jury is still out".

    zajimave vypadaji jeste http://www.evilmadscientist.com/2013/peach-chutney/ s hodne citronu (asi udelam z pristi varky, broskvi je jeste asi 20kg).

    taky se pokusim o nejakou marmeladu, myslim, ze by to z broskvi melo jit.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZUZKAOU: to bohuzel nevim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUANITA: dělá se cold ramen jinak, než nudle s omáčkou založenou na sojovce? Jsem hledala nějakou verzi, abych se nemusela crcat s vývarem, ale našla jsem jen takovéhle verze

    Ramen: Cold Ramen/Hiyashi Ramen-Basic Recipe | SHIZUOKA GOURMET
    http://shizuokagourmet.com/ramen-cold-ramenhiyashi-ramen-basic-recipe/
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JUANITA: (BTW yakumo delalo i cold ramen, to bylo dokonaly -- da se nekde jinde sehnat?)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PEDRO: delavalo ho yakumo blahy pameti pod letnou. min. vikend tam ale otevrela - prekvapive - japonska sushi/yakitoria ('sasori'), tak se treba zase objevi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEDRO: no už jsem to taky zjistila. Respektive sushitime nabízí cosi jako kuřecí ramen, ale vzhledem k tomu, že jsem se ptala proto, že už mám týden chuť na ten vývar, tak jsem naznala, že tohle jako ne. A už si tu od včerejška přitápím velkým hrncem s kostma na Changův vývar z Momofuku. Ostatně dotaz na miriny je na to přímo navázán.

    Hele a noodle bar ho taky nevařil?

    Jinak zkrachoval, takže já bych ramen bistra pochopitleně podpořila, ale nejsem si jistá, jeslti je praha na podobné hipster projekty dost velká... Ostatně i Changovi momofuku začalo prosperovat po té, co se vykašlal na stylovou čistotu japonských bister a začal vařit podle své šílené mysli.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PEDRO: pred niekolkymi rokmi bolo ze sa neuchytia original viet a ze co ide je len na euro-cina :-) takze by som zase flintu do zita nehazala :-)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    ZUZKAOU: co ja vim tak ramen nikdo v Cechach pravidelne nedela, natoz dobrej. Mam v hlave myslenku otevrit v Praze ramen restauraci, ale mam pocit ze v dnesni zaplave viet bister bych se asi moc neuchytil..
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    SALAMAN: Kamaradka si taky stezovala na zavitky....
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    tady https://community.cookinglight.com/showthread.php?48742-Help-mirin-substitute třeba někdo zmiňuje "mirin-seasoned rice vinegar" tak jestli to není to... rýžový ocet ochucený alá mirin :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    prosím vás -jak je to s miriniem - pokud je to slazené rýžové víno, proč u korejců v korunní mají na lahvičce s nápisem mirin slazený rýžový ocet?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    má někdo zkušenost s batatovýma nudlema a nebo černou lepivou rýží?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    dělá v praze někdo slušnej ramen?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: velmi oschlé jsem tam už kupovala :(
    LEA1
    LEA1 --- ---
    ZUZU: osvědčený je tento:

    Recept na 6 kousků (500g mouky, 1 vejce, 150g jogurtu z plnotučného mléka, 15 cl mléka, 15g čerstvých kvasnic, jedna kávová lžička kvasnic v prášku, 2 kávové lžičky cukru, 2 polévkové lžíce oleje, sůl).
    Do vlažného mléka dáš kávovou lžičku cukru a čerstvé kvasnice, přikryješ a necháš 15 minut v klidu. Mouku dáš do mísy, přidáš půl lžičky soli a kvasnice v prášku. Zamícháš. Pak postupně přidáš zbytek kvasnic, cukru, mléko, olej, jogurt a vejce. Těsto pořádně prohnětneš a necháš hodinu v teple přikryté utěrkou. Těsto rozdělíš na šest placek, posypeš si stůl moukou a rozválcuješ je na kapky asi 25 cm dlouhé, 13 cm široké a zhruba 1cm tlusté. Sypu je sezamem. Dáš je na pomaštěný tác a vsuneš do centra vyhřáté trouby (220°C,7) zhruba na 8 minut.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZU: neni osvedceny, ale vypada dobre: http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=1&resolution=high a v troube pak asi jako kdyz delas pizzu = trouba na nejvyssi obratky a poradne rozpaleny plech
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a začínej s hladkou moukou, celozrnné až po tom, co se ti budou dařit bílé verze. POtřebuje víc vody, víc se lepí a je míň pružná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam