• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZUZKAOU: to bohuzel nevim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JUANITA: dělá se cold ramen jinak, než nudle s omáčkou založenou na sojovce? Jsem hledala nějakou verzi, abych se nemusela crcat s vývarem, ale našla jsem jen takovéhle verze

Ramen: Cold Ramen/Hiyashi Ramen-Basic Recipe | SHIZUOKA GOURMET
    http://shizuokagourmet.com/ramen-cold-ramenhiyashi-ramen-basic-recipe/
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JUANITA: (BTW yakumo delalo i cold ramen, to bylo dokonaly -- da se nekde jinde sehnat?)
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PEDRO: delavalo ho yakumo blahy pameti pod letnou. min. vikend tam ale otevrela - prekvapive - japonska sushi/yakitoria ('sasori'), tak se treba zase objevi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PEDRO: no už jsem to taky zjistila. Respektive sushitime nabízí cosi jako kuřecí ramen, ale vzhledem k tomu, že jsem se ptala proto, že už mám týden chuť na ten vývar, tak jsem naznala, že tohle jako ne. A už si tu od včerejška přitápím velkým hrncem s kostma na Changův vývar z Momofuku. Ostatně dotaz na miriny je na to přímo navázán.

Hele a noodle bar ho taky nevařil?

Jinak zkrachoval, takže já bych ramen bistra pochopitleně podpořila, ale nejsem si jistá, jeslti je praha na podobné hipster projekty dost velká... Ostatně i Changovi momofuku začalo prosperovat po té, co se vykašlal na stylovou čistotu japonských bister a začal vařit podle své šílené mysli.
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    PEDRO: pred niekolkymi rokmi bolo ze sa neuchytia original viet a ze co ide je len na euro-cina :-) takze by som zase flintu do zita nehazala :-)
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    ZUZKAOU: co ja vim tak ramen nikdo v Cechach pravidelne nedela, natoz dobrej. Mam v hlave myslenku otevrit v Praze ramen restauraci, ale mam pocit ze v dnesni zaplave viet bister bych se asi moc neuchytil..
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    SALAMAN: Kamaradka si taky stezovala na zavitky....
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    tady https://community.cookinglight.com/showthread.php?48742-Help-mirin-substitute třeba někdo zmiňuje "mirin-seasoned rice vinegar" tak jestli to není to... rýžový ocet ochucený alá mirin :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    prosím vás -jak je to s miriniem - pokud je to slazené rýžové víno, proč u korejců v korunní mají na lahvičce s nápisem mirin slazený rýžový ocet?
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    má někdo zkušenost s batatovýma nudlema a nebo černou lepivou rýží?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    dělá v praze někdo slušnej ramen?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: velmi oschlé jsem tam už kupovala :(
    LEA1
    LEA1 --- ---
    ZUZU: osvědčený je tento:

Recept na 6 kousků (500g mouky, 1 vejce, 150g jogurtu z plnotučného mléka, 15 cl mléka, 15g čerstvých kvasnic, jedna kávová lžička kvasnic v prášku, 2 kávové lžičky cukru, 2 polévkové lžíce oleje, sůl).
    Do vlažného mléka dáš kávovou lžičku cukru a čerstvé kvasnice, přikryješ a necháš 15 minut v klidu. Mouku dáš do mísy, přidáš půl lžičky soli a kvasnice v prášku. Zamícháš. Pak postupně přidáš zbytek kvasnic, cukru, mléko, olej, jogurt a vejce. Těsto pořádně prohnětneš a necháš hodinu v teple přikryté utěrkou. Těsto rozdělíš na šest placek, posypeš si stůl moukou a rozválcuješ je na kapky asi 25 cm dlouhé, 13 cm široké a zhruba 1cm tlusté. Sypu je sezamem. Dáš je na pomaštěný tác a vsuneš do centra vyhřáté trouby (220°C,7) zhruba na 8 minut.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    ZUZU: neni osvedceny, ale vypada dobre: http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=1&resolution=high a v troube pak asi jako kdyz delas pizzu = trouba na nejvyssi obratky a poradne rozpaleny plech
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a začínej s hladkou moukou, celozrnné až po tom, co se ti budou dařit bílé verze. POtřebuje víc vody, víc se lepí a je míň pružná.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZU: Není to v receptu, ale v dostatečné teplotě v troubě, v sázení placek na něco rozpáleného a v dostatku másla. A autolýze (odložené kynutí) těstu vždycky pomůže.

Vyber si recept, který obsahuje kvasnice a něco jogurtu. Vypracuj to těsto tak, aby bylo pravdu hladké a pružné. Mělo by od začátku být dost husté.Pak ho nech těsto přes noc v ledničce- v té chladnější částí. Vyndej, udělej placky, nech je ohřát na pokojovou teplotu, ale aby začaly kynout jen tak trochu a sázej do trouby.
    Troubu opravdu rozpal a placky dávej na rozpálený plech, pokud možno nějaký co hodně drží teplo (litinový plát a nebo tak něco) . Ideálně to chce pečící kámen (mám kvůli chlebu a hlavně bagetám plát nějaké ruly, či co to je, ze zahradnictví).

A po vytažení nešetřit máslem a skládat je na sebe.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    nrmáte nějaký osvědčený recept na dobrý vláčný naan v českých podmínkách (pec tandoor nemam...)? čas od času najdu někde něco na netu, ale výsledek bejva tristní...
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    HATOR: ja bych rad prave nejakou konzervaci...idealne pickle nebo chutney. vsechno co jsem zatim nasel me nepresvedcuje. ale budu dal hledat a dam vedet, nejak to zpracovat musime.

jo a to klasicke anglicke chutney je samozrejme taky skvele, doporucuju!
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    SALAMAN: a jaky to bylo? :) taky zvazuju, ze bych se tam mrkla :)

JInak Pho na Jiraku me zatim taky nikdy nezklamalo. Teda chodivame tam jen na ty zavitky, ale pokazde chutnaly vyborne. Snad to fakt byl jen nejaky ojedinely ukaz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam