• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    E42
    E42 --- ---
    TENZO: Indická Goa v Židenicích.
    Restaurant-goa.cz - GOA
    http://www.restaurant-goa.cz/
    TENZO
    TENZO --- ---
    Pratele muzu poprosit o tip na nejakou dobrou restauraci v Salingrade? (Rozumej Brno) zitra jedem na exkursi tak hledam kde zahnat hlad.

    diky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nevím úplně kam s tím, nejspíš sem ale je to fakt zajímavý

    10.4. Forgotten Foods Comparison of the Cuisines of Northern and Southern Azerbaijan by Pirouz Khanlou
    http://azer.com/aiweb/categories/magazine/ai104_folder/104_articles/104_food_north_south.html
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    my chodime z prace obcas na vylet sem http://www.restaurace.cz/praha-2/lal-qila.html all-you-can-eat za 120 CZK
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLEINZACH: abych rekl pravdu, tak kdyz jsem se chlubil zene, tak jsem je chvalil, ze mi tam chutnalo i kure a ze bylo stavnaty :)

    Strevni potize jsem nemel i kdyz jsem vyzkousel nekolik pokrmu a prijde mi to lepsi nez treba Masala z Pruhonic..
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KLEINZACH: true story, tajne doufam, ze kdyz si tam dam jidlo z listku, ze maso bude takovy jak ma bejt, ale nejak nemam odvahu to zkouset ;) ale clovek se na ne za tu cenu v tom mnozstvi v jakym to denne delaj nemuze moc zlobit... a strevni obtize bych prisuzovala prave tomu masu.

    jinak i po tom co zdrazili ze 109,- na 125,- je to porad celkem fajn obed. i bez masa se to da, omacky jsou super samy o sobe. salat a dezert v cene je taky prijemnej bonus.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    POHODAVOLE: hele ja tam cas od casu chodim a jako jo: za ty prachy ma clovek opravdu prilezitost se najist.

    akorat ze od zacatku uz se trochu zkazili - dlabou uz totalne na maso. driv ho meli nalozeny takze bylo mekky, konzistenci spis jako ryba nebo zaba. hned jak se dostavil uspech tak na to zacli zvysoka srat, takze uz tam davaj takovy ty klasicky dreveny kureci spalky, ktery zrejme nestoji namahu vyrobit.
    krom toho posledni dobou (~pul roku) kazda moje navsteva tam konci strevnima potizema. (v jinych indickych, pakistanskych atp se mi to nestava).

    tze ja uz z nich tak nadsenej nejsem ale kdyz to porovnam s obecnou nabidkou v karline tak je to asi porad nadprumerny.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    POHODAVOLE: dobrej typ vyzkousim
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja mohu doporucit tuto indickou. Poledni snes co snis do 130 a moc jsme si pochutnali..

    Indian By Nature - Indian Restaurant in Prague
    http://www.ibn-restaurant.cz/
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    Hlásím, že Indické bistro na Ipaku - Panjabi (jugoslávská) stojí za starou bačkoru, ale oproti tomu Bombay Expres ve vodičkové, super jídlo velmi milá obsluha (95-135 kč). A ještě dneska potěšil nový mexický fast foof na Štefánikově ulici (super buritto za 75,-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak se mi sice opět zcela a naprosto nepovedly ručně tahané nudle, ale zato umím dobré těsto na knedlíčky. Nejsou tak dokonalé, jak v Rumunské, ale je to pevné na skus, leč měkké a nadýchané.

    200 g vysokolepkové mouky (pizza mouka)
    100 ml vody
    4 g soli
    2 g sody (nebo pokud máte ta čínské alkalizační činidla do těsta)

    Smíchat a hnětat, hodně, hodně hodně dlouho hnětat. Pak to nechat alespoň hodinu odpočívat, ale klidně přes noc. A opět hodně, hodně, hodně hnětat. Já jsem to pak ještě tak 5-8 minut zkoušela tahat a zamotávat, což tu kvalitu těsta taky ovlivnilo, ale furt se to trhalo, proto jsem se na to vykašlala a udělala knedlíčky. Z pařáčku byly skvělé.


    Jo a čirůvka zelánka je do asijské kuchyně naprosto báječná - nepatří rovnou do woku, je potřeba ji fakt tepelně opracovávat alespoň 20 minut, ale mají výraznou chuť a se zázvorem, česnekem, sezamovým olejem a sojovkou si fakt rozumí.

    Teď zrovna rostou pod borovicemi.

    Čirůvka zelánka (Tricholoma equestre (L.) P. Kumm.) - Atlas hub - Houbaření
    http://www.houbareni.cz/houba.php?id=248
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nalezeno v hudebním masochismu ale to je naprosto geniální!

    Alison Gold - Chinese Food (Official Music Video) - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wWLhrHVySgA
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Kimci maji uzasne, ale neprodaji. Pry jen k jidlu -___-

    Bimimbap nam u nich chutnal, ale spis ten zakladni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Karlíně v http://www.bibimbap.cz/ mají vcelku jedlý ramen.

    Vývar je vývar a vcelku chutný. Nudle jsou bohužel běžné instantí a co je hodně špatné jsou posypky. Žampion z konzervy, půl surimi tyčinky, maličko nori řas a jarní cibulky a něco mrkve.

    No, příště se vrátím k bibimbapům. A kimči mají pochopitelně skvělé.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    (dnes nam pribalili lahev sake, tak plnim implicitni povinnost:)
    tak co, uz jste byli v novym yakumo?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    RUTHLESS: a co jste si teda presne dali, pokud to vis?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsme otestovali ramen z umami sushi z damejidlo.cz

    Umamisushi.cz - Your 5th Taste
    http://www.umamisushi.cz/

    Dovoz v pořádku, ovšem kimči ramen naplnil neveliká očekávání. Nudle sice slušné (ne instatní udon) a dochucené, leč jaksi nepočítali s dobou převozu, takže rozbředlé. A především tedy tam bylo jen nepatrně vývaru, co měl být hovězí vývar, ale byla to voda s trochou sojovky maximálně. Kimči slabé a nezralé. Měli dobrý toping - řasy a dobré naložené šitake. Nudlí bylo hodně, zaleju je k večeři mraženým vývarem na ramen co mám od léta v lednici...

    K tomu takové normální jakatori, výborné goyza knedlíčky a smažené závitky, ze kterých byl bohužel cítit velmi hnusný, přepálený olej.

    Ale mají krásné tácky.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Jo, ta v pasáži je fajn a dandanmian dělávali před lety vynikající! (Tam dostanete k pivu i marinované vepřové ucho, když si o něj řeknete. A možná je i v menu - dřív měli krom listů s fastfoodem i klasické knížečky se spoustou zajímavostí. Ale tedy zrovna to ucho mne moc chuťově nezaujalo, i když jeho party factor je jistě vysoký. ;) A expatům ze Sichuanu přijde super - měl bych ho někdy vyzkoušet s živými chuťovými buňkami, bez rýmy a třeštící hlavy, ale nějak to není pochoutka, kterou bych si tam dal k svačině... :D)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MRMNK: jj, to je ono. nas pozvali (a zase to maj v planu jen musime najit termin) na neco uplne jinyho. a byl o maximalni ulet a priserne dobry. hrozny kvanta jidla v takovy podobe, co jsem u nas nikdy nevidel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam