• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLEINZACH: abych rekl pravdu, tak kdyz jsem se chlubil zene, tak jsem je chvalil, ze mi tam chutnalo i kure a ze bylo stavnaty :)

    Strevni potize jsem nemel i kdyz jsem vyzkousel nekolik pokrmu a prijde mi to lepsi nez treba Masala z Pruhonic..
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KLEINZACH: true story, tajne doufam, ze kdyz si tam dam jidlo z listku, ze maso bude takovy jak ma bejt, ale nejak nemam odvahu to zkouset ;) ale clovek se na ne za tu cenu v tom mnozstvi v jakym to denne delaj nemuze moc zlobit... a strevni obtize bych prisuzovala prave tomu masu.

    jinak i po tom co zdrazili ze 109,- na 125,- je to porad celkem fajn obed. i bez masa se to da, omacky jsou super samy o sobe. salat a dezert v cene je taky prijemnej bonus.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    POHODAVOLE: hele ja tam cas od casu chodim a jako jo: za ty prachy ma clovek opravdu prilezitost se najist.

    akorat ze od zacatku uz se trochu zkazili - dlabou uz totalne na maso. driv ho meli nalozeny takze bylo mekky, konzistenci spis jako ryba nebo zaba. hned jak se dostavil uspech tak na to zacli zvysoka srat, takze uz tam davaj takovy ty klasicky dreveny kureci spalky, ktery zrejme nestoji namahu vyrobit.
    krom toho posledni dobou (~pul roku) kazda moje navsteva tam konci strevnima potizema. (v jinych indickych, pakistanskych atp se mi to nestava).

    tze ja uz z nich tak nadsenej nejsem ale kdyz to porovnam s obecnou nabidkou v karline tak je to asi porad nadprumerny.
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    POHODAVOLE: dobrej typ vyzkousim
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja mohu doporucit tuto indickou. Poledni snes co snis do 130 a moc jsme si pochutnali..

    Indian By Nature - Indian Restaurant in Prague
    http://www.ibn-restaurant.cz/
    LENGYANG
    LENGYANG --- ---
    Hlásím, že Indické bistro na Ipaku - Panjabi (jugoslávská) stojí za starou bačkoru, ale oproti tomu Bombay Expres ve vodičkové, super jídlo velmi milá obsluha (95-135 kč). A ještě dneska potěšil nový mexický fast foof na Štefánikově ulici (super buritto za 75,-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak se mi sice opět zcela a naprosto nepovedly ručně tahané nudle, ale zato umím dobré těsto na knedlíčky. Nejsou tak dokonalé, jak v Rumunské, ale je to pevné na skus, leč měkké a nadýchané.

    200 g vysokolepkové mouky (pizza mouka)
    100 ml vody
    4 g soli
    2 g sody (nebo pokud máte ta čínské alkalizační činidla do těsta)

    Smíchat a hnětat, hodně, hodně hodně dlouho hnětat. Pak to nechat alespoň hodinu odpočívat, ale klidně přes noc. A opět hodně, hodně, hodně hnětat. Já jsem to pak ještě tak 5-8 minut zkoušela tahat a zamotávat, což tu kvalitu těsta taky ovlivnilo, ale furt se to trhalo, proto jsem se na to vykašlala a udělala knedlíčky. Z pařáčku byly skvělé.


    Jo a čirůvka zelánka je do asijské kuchyně naprosto báječná - nepatří rovnou do woku, je potřeba ji fakt tepelně opracovávat alespoň 20 minut, ale mají výraznou chuť a se zázvorem, česnekem, sezamovým olejem a sojovkou si fakt rozumí.

    Teď zrovna rostou pod borovicemi.

    Čirůvka zelánka (Tricholoma equestre (L.) P. Kumm.) - Atlas hub - Houbaření
    http://www.houbareni.cz/houba.php?id=248
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nalezeno v hudebním masochismu ale to je naprosto geniální!

    Alison Gold - Chinese Food (Official Music Video) - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wWLhrHVySgA
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    ZUZKAOU: Kimci maji uzasne, ale neprodaji. Pry jen k jidlu -___-

    Bimimbap nam u nich chutnal, ale spis ten zakladni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Karlíně v http://www.bibimbap.cz/ mají vcelku jedlý ramen.

    Vývar je vývar a vcelku chutný. Nudle jsou bohužel běžné instantí a co je hodně špatné jsou posypky. Žampion z konzervy, půl surimi tyčinky, maličko nori řas a jarní cibulky a něco mrkve.

    No, příště se vrátím k bibimbapům. A kimči mají pochopitelně skvělé.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    (dnes nam pribalili lahev sake, tak plnim implicitni povinnost:)
    tak co, uz jste byli v novym yakumo?
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    RUTHLESS: a co jste si teda presne dali, pokud to vis?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak jsme otestovali ramen z umami sushi z damejidlo.cz

    Umamisushi.cz - Your 5th Taste
    http://www.umamisushi.cz/

    Dovoz v pořádku, ovšem kimči ramen naplnil neveliká očekávání. Nudle sice slušné (ne instatní udon) a dochucené, leč jaksi nepočítali s dobou převozu, takže rozbředlé. A především tedy tam bylo jen nepatrně vývaru, co měl být hovězí vývar, ale byla to voda s trochou sojovky maximálně. Kimči slabé a nezralé. Měli dobrý toping - řasy a dobré naložené šitake. Nudlí bylo hodně, zaleju je k večeři mraženým vývarem na ramen co mám od léta v lednici...

    K tomu takové normální jakatori, výborné goyza knedlíčky a smažené závitky, ze kterých byl bohužel cítit velmi hnusný, přepálený olej.

    Ale mají krásné tácky.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Jo, ta v pasáži je fajn a dandanmian dělávali před lety vynikající! (Tam dostanete k pivu i marinované vepřové ucho, když si o něj řeknete. A možná je i v menu - dřív měli krom listů s fastfoodem i klasické knížečky se spoustou zajímavostí. Ale tedy zrovna to ucho mne moc chuťově nezaujalo, i když jeho party factor je jistě vysoký. ;) A expatům ze Sichuanu přijde super - měl bych ho někdy vyzkoušet s živými chuťovými buňkami, bez rýmy a třeštící hlavy, ale nějak to není pochoutka, kterou bych si tam dal k svačině... :D)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MRMNK: jj, to je ono. nas pozvali (a zase to maj v planu jen musime najit termin) na neco uplne jinyho. a byl o maximalni ulet a priserne dobry. hrozny kvanta jidla v takovy podobe, co jsem u nas nikdy nevidel.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    E42: jj, primo naproti viet bistru, taky tam jsou dost k videni cinsky navstevnici
    E42
    E42 --- ---
    MRMNK: S'-Čchuan? Takový to na vnitřním rohu pasáže?
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    RUTHLESS: on je casto problem v objednani, myslim ze to tu nedavno nekdo zminoval, pokud si clovek objedna nejake normalni cisnke jidlo (rozumnej=neco jineho nez napr kure po secuansku za 69,-) oni mu ho radi udelaji, vetsina lidi ale objednava z fastfood menu, popripade je mozne ze spousta veci na listku ani neni ..

    dalsi podobna adresa jako ta co zminujes je napr Shanghai v Anglicky

    btw. k tematu ... cinani v pasazi metro upravili nabidku, nabizi krome fastfood klasicke cinske pokrmy a maji k tomu krasne nove menu s obrazky - zatim jssem zkousel jen polivku (spousta nudli, velka porce etc.. chutove neprekvapila ale ani neurazila) a chcel bych zkusit napr Dan dan mien ... taky nabizi secuansky ohnivy kotlik (HuoGuo) zaklad vyvar (pul palivy, pul nepalivy) + par veci asi za 500kc a daji se k tomu prikupoat dalsi ingredience

    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Madame Lyn ma do konce tydne na damejidlo akci 1+1 na bun bo nam bo a bun cha. Bun bo neurazi, ale plnou cenu bych za to nezaplatila. Bun cha mel kolega a chutnalo mu, ale nema srovnani.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nechci delat reklamu, ale asi jo, udelam ji :-) a asi i chci.

    U nas v baraku je klasicky cinsky bistro. takovy, kterejch je v praze trilion. Ale zajimavy je, ze kvalita jidla je asi nekde uplne jinde. Ceny naprosto klasicky - 90 korun za jidlo, tocej budvar. Proste uplne jako kazda jina cina.

    Ale na obede tu byl Havel, kdyz je v Praze nejaka sportovni akce svetovyho formatu tak sem chodi cinska reprezentace (ne nahodu, opravdu nekolik vyprav tu bylo) Takze asi delaj neco jinak a lip. Ale nevim co :) Chutna mi to velmi, o tom zadna.

    Adresa je Veletrzni 12, rohak s ulici Janovského. Tak nekdy dorazte a zkuste to.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    DOLCE_INONESTA: v rue st.anne najdes ramenu dosytosti. dale okoli metra belleville a taky pry je hodne asiatu v 13tem arr. ale tam jsem nikdy nebyl, takze nemuzu slouzit. v rue st.anne jsem casto chodil do HIGUMA, coz je takovej cinsko-japonskej pajzl, kde maji skvele jiaozi a ramen. nezapomen si rict o misto na baru, odkud vidis neskutecnou praci kucharu v otevrene kuchyni. pak je tam jeste narohu takovej japonskej ramen bar, kde maj opravdu obri hrnec s vyvarem, ktery podle me nikdy nevyprazdnuji, jen tam dal pridavaji. tam meli taky skvely ramen. a naproti higume je taky dobra polivkarna. jo, pariz...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam