Tak se mi sice opět zcela a naprosto nepovedly ručně tahané nudle, ale zato umím dobré těsto na knedlíčky. Nejsou tak dokonalé, jak v Rumunské, ale je to pevné na skus, leč měkké a nadýchané.
200 g vysokolepkové mouky (pizza mouka)
100 ml vody
4 g soli
2 g sody (nebo pokud máte ta čínské alkalizační činidla do těsta)
Smíchat a hnětat, hodně, hodně hodně dlouho hnětat. Pak to nechat alespoň hodinu odpočívat, ale klidně přes noc. A opět hodně, hodně, hodně hnětat. Já jsem to pak ještě tak 5-8 minut zkoušela tahat a zamotávat, což tu kvalitu těsta taky ovlivnilo, ale furt se to trhalo, proto jsem se na to vykašlala a udělala knedlíčky. Z pařáčku byly skvělé.
Jo a čirůvka zelánka je do asijské kuchyně naprosto báječná - nepatří rovnou do woku, je potřeba ji fakt tepelně opracovávat alespoň 20 minut, ale mají výraznou chuť a se zázvorem, česnekem, sezamovým olejem a sojovkou si fakt rozumí.
Teď zrovna rostou pod borovicemi.
Čirůvka zelánka (Tricholoma equestre (L.) P. Kumm.) - Atlas hub - Houbaření
http://www.houbareni.cz/houba.php?id=248