• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAAKA: Uz jim to jede natolik, ze nekolikrat za tyden na Ruzyni pristava boeing plny zeleniny z Jihovychodni Asie. Takze bylinky autentisticky.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ZUZKAOU: Zas je to lehoucky, ja se na to zeptam, ale po pravde mi prijde drazsi to pestovat pod vybojkama, nez to dovyzt. Ovozel dovoz je preci neco naprosto beznyho i u zkaze podlehajicich veci (abych tim vyloucil nezraly ovoce co jede po mori v kontejnerech a tady se pumpuje ad hoc ethenem)

    Korejsko ruska fuze je vzhledem ke korejsksy mensine v rusku dost oblibena, ruskej kamarad mi casto nosi nekvasenou koreneou mrkev nakrajenou na tenky prouzky a rika tomu "korejska mrkev":)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LA_PIOVRA: bych si spíš tipla, že to pěstují někde tady - a ve sklepě pak maj pěstírnu trávy. Jako ty bylinky se blbě uchovávaj, zamrazit se to nedá a na to, aby je dováželi jsou moc laciný.

    Jinak jsem právě provedla korejsko-ruskou fůzi - mandu jsem namísto do sojovky namáčela do zakysané smetany (nějak mi ujela ruka s chilli) a je to naprosto úžasné.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KAAKA: sapa: sobota ano, nedele - ne nepodstatna cast je zavrena. Osobne si myslim, ze hodne bylinek je dovoz.
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    mám 2 dotazy ohledně tržnic (sapa, malešice) - funguje to o víkendu ve stejném rozsahu jako ve všední dny? máte nějakou představu o tom, jaké/jaký podíl bylinek a čerstvé zeleniny je pěstovaných tady a co je dovoz?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Nevzpomínám si, kdo se tu kdysi ptal na omáčku Laoganma (s nasranou číňankou na obalu) - tak v Sapě v čínských potravinách jsem jí (nebo dobrou kopii, kdo ví) teď potkal a zkusil koupit. Máte k ní nějaký recept - s čím vám nejvíc chutná?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRMNK: nemám a na mých oblíbených zdrojích (softarchive/torrenty) taky není.
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    ZUZKAOU: nemas nejaky PDFko od ty Fuchsia Dunlop? hledal jsem ale nic jsem ke stazeni nenasel.. nejlip "Land of plenty"
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    LADY_CANDAR: Porad jeste mam tom yum pastu. Par lidi, co si ji zamluvilo, si ji nevyzvedlo :(
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GULDUR: to by mohli :)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    GULDUR: viz to co psala ZUZKAOU: jeste doplnim timto:
    na knizku Mastering the art of chinese kitchen od Eileen YinFei jsem tu hazel odkaz ke stazeni ale stejne jsem si ji poridil na papire a je to fakt pecka, ale ma asi 2,5kg .) .. od vylozenych zakladu po slozitejsi veci

    z videi jeste tohle - http://www.bbc.co.uk/programmes/b00cjxzp - jeste popularnejsi styl nez culinary adventure, jeden z autoru je stejny

    a nemuzu nedoporucit tohle http://www.amazon.co.uk/Why-Chinese-Dont-Count-Calories/dp/184529842X neni to vlastne kucharka ale je to presne to o cem podle me cinska kuchyne je, o kombinovani chuti, konzistenci a barev - dobre vysvetleno jak jit na intuitivni vareni v cinskym stylu

    dalsi moje oblibena kucharka je tohle http://www.amazon.co.uk/...=books&ie=UTF8&qid=1388762054&sr=1-1&keywords=how+to+eat+and+cook+chinese cisty text bez obrazku

    a prihodim jeste par slusnych blogu:
    Traditional Chinese Recipes
    http://traditionalchineserecipes.blogspot.cz/
    http://showshanti.com/ (spis reportaze z ruznych rodinych vareni, nekdy i recepty, genialni web pro inspiraci)
    Hong Kong Food Blog
    http://hongkongfoodblog.blogspot.cz/
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: by možná mohli admini aktualizovat příslušné pasáže na nástěnce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: docela dost se toho válí po torrentech a nebo tady http://softarchive.net/

    (chtějí registraci, ale nechodí mi od nich žádné spamy a nechtějí nikde žádné prachy)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a teda pro motivaci a tradiční a venkovskou kuchyni rozhodně the Bite of China (na torrentech v anglickém znění - a chcete to v HD, protože je to vizálně naprosto geniální)

    A Bite of China - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China

    http://www.youtube.com/watch?v=FRHNa9qdtlw
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: díky super, v češtině bych ani nedoufal, že něco bude, takže angličtina super. Díky, tohle vypadá bezvadně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: v češtině - ne.


    Další otázka je co myslíš tou čínskou kuchyní ;-) Pro základní orientaci v čínských kuchyních je fajn seriál bbc

    BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj

    někde tady a nebo v Ano šéfe jsou odkazy ke stažení.

    Na sečuanskou a "současnou" - tedy postmao kuchyni určitě Fuchsia Dunlop

    Books | Fuchsia Dunlop
    http://www.fuchsiadunlop.com/books/

    Další zajímavou autorkou je

    Amazon.com: Eileen Yin-Fei Lo: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle
    http://www.amazon.com/Eileen-Yin-Fei-Lo/e/B000APFVL8


    a mě hodně baví blog http://www.tinyurbankitchen.com/ (učím se podle ní dělat nudle. Rozhodně mi dost pomohla zlepšit těsto na knedlíčky)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: to jo, dik za tip, to bych udelala pro kamarady, ale tohle je pro tchyni a chci trosku vic nabidnout full service. Oni jsou k tehle kuchyni opatrni, ale my to porad zkousime :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOLCE_INONESTA: predstavuju si tak 4 jidla, ktery se budou nejak doplnovat / nebudiou si prilis podobny. Tohle vypada jako dobrej zacatek., dekuju. Akorat asi nevezmu kridla, obiracka zdrzuje. Slo by to asi i s krevetama, ze jo?
    Potom udelam salat z cinskyho zeli s tofu, pomerancem a five flavour spice a sezamem, ten mame radi.
    Premyslela jsem pecene zampiony s nejakou asijskou naplni bez masa, a nejake masove jednoduche stirfry s vetsimi kousky, treba cibule, brokolice, maso, cesnek, zazvor a ustricova omacka nebo tak neco, sem by pak slo dat kure.
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    GUDRUN: kuřecí křídla namarinuj, potom opeč na pánvi, zázvor, chilli, mrkev nastrouhat na hrubo, přidat papriku a porek, pak maso z křídel, můžeš zakapnout limetkou a smichat s ryzovyma nudlema. Vypadá to hezky a chutná skvěle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam