• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    * * * Anketa: Jaký používáte wok či pánev a jak jste s nimi spokojeni???

    Na nástěnce najdete:
    - OBCHODY - - odkazy a adresy obchodu, at uz kamenych ci internetovych, take odkazy info kde sehnat cerstve ryby
    - RESTAURACE - - odkazy a adresy restauraci
    - KUCHARKY A INFO NA NETU - - jak se starat o Wok, klice na asijske suroviny, odkazy na stranky s recepty ci informacemi
    rozbalit záhlaví
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: by možná mohli admini aktualizovat příslušné pasáže na nástěnce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: docela dost se toho válí po torrentech a nebo tady http://softarchive.net/

    (chtějí registraci, ale nechodí mi od nich žádné spamy a nechtějí nikde žádné prachy)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a teda pro motivaci a tradiční a venkovskou kuchyni rozhodně the Bite of China (na torrentech v anglickém znění - a chcete to v HD, protože je to vizálně naprosto geniální)

    A Bite of China - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China

    http://www.youtube.com/watch?v=FRHNa9qdtlw
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: díky super, v češtině bych ani nedoufal, že něco bude, takže angličtina super. Díky, tohle vypadá bezvadně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: v češtině - ne.


    Další otázka je co myslíš tou čínskou kuchyní ;-) Pro základní orientaci v čínských kuchyních je fajn seriál bbc

    BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj

    někde tady a nebo v Ano šéfe jsou odkazy ke stažení.

    Na sečuanskou a "současnou" - tedy postmao kuchyni určitě Fuchsia Dunlop

    Books | Fuchsia Dunlop
    http://www.fuchsiadunlop.com/books/

    Další zajímavou autorkou je

    Amazon.com: Eileen Yin-Fei Lo: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle
    http://www.amazon.com/Eileen-Yin-Fei-Lo/e/B000APFVL8


    a mě hodně baví blog http://www.tinyurbankitchen.com/ (učím se podle ní dělat nudle. Rozhodně mi dost pomohla zlepšit těsto na knedlíčky)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: to jo, dik za tip, to bych udelala pro kamarady, ale tohle je pro tchyni a chci trosku vic nabidnout full service. Oni jsou k tehle kuchyni opatrni, ale my to porad zkousime :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOLCE_INONESTA: predstavuju si tak 4 jidla, ktery se budou nejak doplnovat / nebudiou si prilis podobny. Tohle vypada jako dobrej zacatek., dekuju. Akorat asi nevezmu kridla, obiracka zdrzuje. Slo by to asi i s krevetama, ze jo?
    Potom udelam salat z cinskyho zeli s tofu, pomerancem a five flavour spice a sezamem, ten mame radi.
    Premyslela jsem pecene zampiony s nejakou asijskou naplni bez masa, a nejake masove jednoduche stirfry s vetsimi kousky, treba cibule, brokolice, maso, cesnek, zazvor a ustricova omacka nebo tak neco, sem by pak slo dat kure.
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    GUDRUN: kuřecí křídla namarinuj, potom opeč na pánvi, zázvor, chilli, mrkev nastrouhat na hrubo, přidat papriku a porek, pak maso z křídel, můžeš zakapnout limetkou a smichat s ryzovyma nudlema. Vypadá to hezky a chutná skvěle.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    potrebuju dneska ukuchtit rychlou lehkou asijskou veceri na vidlicku pro pet lidi, spis Cina / Vietnam, nez Indie atp. Mam na to max hodinu, vybavenou kuchyn, nakoupeno jeste nemam, sezenu bezny supermarket + koriandr. Jsem uplne duta, bez inspirace. Nakopnete me prosim necim zajimavym :-)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    máte někdo zkušenosti s nějakou skutečnou autoritou co se týče kuchařky čínského jídla (kanton, sečuan, to je skoro jedno)? Hledám nějakého čínského Vaňka, kde bych našel dobré recepty a technologie bez tuny nesmyslů..
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Tohle jsem myslela
    Vietnamese Pho with Fish Balls | Crispy Duck Diary
    http://crispyduckdiary.wordpress.com/2009/11/25/vietnamese-pho-with-fish-balls/
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    LA_PIOVRA: hele fakt knedlicky ;)
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    MRMNK: jj presne, v Sape si to dáváme. Tak díky moc, jdu guglit ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOLCE_INONESTA: ja myslim ze myslis fish balls - nevim jak cesky, rybi knedlicky?:)

    pokud mluvis o tom co vetsinou v praze do polivek nedavaj a v sape jo tak je to ono, takovy sedivy kulicky

    daji se bud koupit zmrazeny ale imho vyjde o dost levneji si je udelat doma
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    kdybyste náhodou jako já nevěděli co s přebytkem koriandru, tak můžu doporučit tuhle dobrotu:
    Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DOLCE_INONESTA: taky netusim, ale treba pho ca (kapri pho) obcas delaji ve forme kulatejch knedlicku, kde je smiseny kapri maso s necim (ryzovou moukou?)...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DOLCE_INONESTA: at koukam jak koukam na vsechny pho obrazky, tak "nadejchany klendlicky" nevidim.

    Nemyslis toto?
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Prosim vás, nevíte nekdo náhodou jak se jmenujou takovy ty nadychany knedlicky co bývají v Pho? Popr jak je vyrobit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUI: a ty jsi v Praze a nebo někde v cizině? Pokud v Praze, tak bych se vydala do Sapy ke korejcům.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: nejlepší je tady i s videem:

    Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI


    Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MILHAUZ: hnědý jsem to měla tak normálně, zejména když jsem tam přidala to tare se sojovkou. Vývar byl naprosto skvostný, ta trocha uzeného vývaru udělala fakt kouzlo. Respektive ještě mám tak na 3- 4 porce vývar v mrazáku a spoustu zamraženého tare.

    Sádlo tam nebylo jednak proto, že jsem neměla kus hřbetního a hlavně teda se objedu bez hodně mastných polívek.


    GULDUR: recept, recept, recept.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam