• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MRMNKAsijska kuchyne a recepty (thaiska, indicka, cinska ...) /cekujte nastenku - seznamy obchodu, restaurace, tipy, odkazy..
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: by možná mohli admini aktualizovat příslušné pasáže na nástěnce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: docela dost se toho válí po torrentech a nebo tady http://softarchive.net/

    (chtějí registraci, ale nechodí mi od nich žádné spamy a nechtějí nikde žádné prachy)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a teda pro motivaci a tradiční a venkovskou kuchyni rozhodně the Bite of China (na torrentech v anglickém znění - a chcete to v HD, protože je to vizálně naprosto geniální)

    A Bite of China - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/A_Bite_of_China

    http://www.youtube.com/watch?v=FRHNa9qdtlw
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: díky super, v češtině bych ani nedoufal, že něco bude, takže angličtina super. Díky, tohle vypadá bezvadně...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GULDUR: v češtině - ne.


    Další otázka je co myslíš tou čínskou kuchyní ;-) Pro základní orientaci v čínských kuchyních je fajn seriál bbc

    BBC Two - Exploring China: A Culinary Adventure
    http://www.bbc.co.uk/programmes/b01lybfj

    někde tady a nebo v Ano šéfe jsou odkazy ke stažení.

    Na sečuanskou a "současnou" - tedy postmao kuchyni určitě Fuchsia Dunlop

    Books | Fuchsia Dunlop
    http://www.fuchsiadunlop.com/books/

    Další zajímavou autorkou je

    Amazon.com: Eileen Yin-Fei Lo: Books, Biography, Blog, Audiobooks, Kindle
    http://www.amazon.com/Eileen-Yin-Fei-Lo/e/B000APFVL8


    a mě hodně baví blog http://www.tinyurbankitchen.com/ (učím se podle ní dělat nudle. Rozhodně mi dost pomohla zlepšit těsto na knedlíčky)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: to jo, dik za tip, to bych udelala pro kamarady, ale tohle je pro tchyni a chci trosku vic nabidnout full service. Oni jsou k tehle kuchyni opatrni, ale my to porad zkousime :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DOLCE_INONESTA: predstavuju si tak 4 jidla, ktery se budou nejak doplnovat / nebudiou si prilis podobny. Tohle vypada jako dobrej zacatek., dekuju. Akorat asi nevezmu kridla, obiracka zdrzuje. Slo by to asi i s krevetama, ze jo?
    Potom udelam salat z cinskyho zeli s tofu, pomerancem a five flavour spice a sezamem, ten mame radi.
    Premyslela jsem pecene zampiony s nejakou asijskou naplni bez masa, a nejake masove jednoduche stirfry s vetsimi kousky, treba cibule, brokolice, maso, cesnek, zazvor a ustricova omacka nebo tak neco, sem by pak slo dat kure.
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    GUDRUN: kuřecí křídla namarinuj, potom opeč na pánvi, zázvor, chilli, mrkev nastrouhat na hrubo, přidat papriku a porek, pak maso z křídel, můžeš zakapnout limetkou a smichat s ryzovyma nudlema. Vypadá to hezky a chutná skvěle.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    potrebuju dneska ukuchtit rychlou lehkou asijskou veceri na vidlicku pro pet lidi, spis Cina / Vietnam, nez Indie atp. Mam na to max hodinu, vybavenou kuchyn, nakoupeno jeste nemam, sezenu bezny supermarket + koriandr. Jsem uplne duta, bez inspirace. Nakopnete me prosim necim zajimavym :-)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    máte někdo zkušenosti s nějakou skutečnou autoritou co se týče kuchařky čínského jídla (kanton, sečuan, to je skoro jedno)? Hledám nějakého čínského Vaňka, kde bych našel dobré recepty a technologie bez tuny nesmyslů..
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Tohle jsem myslela
    Vietnamese Pho with Fish Balls | Crispy Duck Diary
    http://crispyduckdiary.wordpress.com/2009/11/25/vietnamese-pho-with-fish-balls/
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    LA_PIOVRA: hele fakt knedlicky ;)
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    MRMNK: jj presne, v Sape si to dáváme. Tak díky moc, jdu guglit ;)
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    DOLCE_INONESTA: ja myslim ze myslis fish balls - nevim jak cesky, rybi knedlicky?:)

    pokud mluvis o tom co vetsinou v praze do polivek nedavaj a v sape jo tak je to ono, takovy sedivy kulicky

    daji se bud koupit zmrazeny ale imho vyjde o dost levneji si je udelat doma
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    kdybyste náhodou jako já nevěděli co s přebytkem koriandru, tak můžu doporučit tuhle dobrotu:
    Easy Recipe: Cilantro-Mint Chutney | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/cilantromint-chutney-going-bey-100832
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    DOLCE_INONESTA: taky netusim, ale treba pho ca (kapri pho) obcas delaji ve forme kulatejch knedlicku, kde je smiseny kapri maso s necim (ryzovou moukou?)...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    DOLCE_INONESTA: at koukam jak koukam na vsechny pho obrazky, tak "nadejchany klendlicky" nevidim.

    Nemyslis toto?
    DOLCE_INONESTA
    DOLCE_INONESTA --- ---
    Prosim vás, nevíte nekdo náhodou jak se jmenujou takovy ty nadychany knedlicky co bývají v Pho? Popr jak je vyrobit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUI: a ty jsi v Praze a nebo někde v cizině? Pokud v Praze, tak bych se vydala do Sapy ke korejcům.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    ZUZKAOU: nejlepší je tady i s videem:

    Canh Chua Cá - Vietnamese Sweet & Sour Fish Soup - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=vO81lQvYodI


    Jak ta holčina říká, dá se koupit všechno zmražené, tak jsem to taky zkusil a stojí to za prd. Lepší všechno čestvý. Ty bylinky rostou ve Vietnamu celej rok, takže není problém u nás koupit a místo sumce funguje kapr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam